Ange barnens ålder
 
 

Är du ute efter en festsemester så har du kommit rätt. Här möter du internationell puls med en skön twist av österrikisk gästfrihet. Ingen är förvånad över att Bad Gastein håller ställningarna som den populäraste skidorten i Österrike.

Alpernas vildaste

Här trivs den pjäxdansande skidälskaren som anser att nattliv, offpist och afterski är de tre livsblocken i en skidsemester. Bad Gastein lockar med allt och ännu mer. Skidåkningen med fri tillgång till fem mäktiga berg, är bland det bästa Österrike kan locka med. Samtidigt är  detta en av Europas få genuina spa-orter, med varma källor och ljuvliga thermalbad.

Party och varma källor
Bad Gastein är som hämtat ur en film. Gammal exklusiv kurort, makalöst vackert beläget i en  dramatisk ravin omgiven av mäktiga berg och palatslika byggnader. Byn är väldigt backig med höga hus som ligger tätt längs slingriga små vägar. I nedre delen av byn finns ett vattenfall. Livets goda är bekvämt samlat på ett och samma ställe. Afterski av rang. Kul alpin shopping. Och förstås ett pulserande nattliv. Det kvittar vilken kväll i veckan man går ut, det är alltid mycket folk. Bad Gastein kan till och med skryta med ett eget casino.

5 skidområden och 42 liftar
Men allt är inte bara fest. Snötillgången är god och 203 km pister håller skidentusiasterna sysselsatta från morgon till kväll, med allt från coolaste carving till svartaste branter och busigt opistat. Oavsett väder är det alltid nära till bra skidåkning. Moderna gondoler och ett väl utbyggt skidbussnät tar dig lätt mellan de olika systemen, Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein och Sportgastein.

Sportgastein ligger högst med en fantastisk utsikt som du kan njuta av samtidigt som du drar några carvingsvängar 2600 meter över havet. Här uppe är skidområdet en upplevelse i sig - en mäktig, orörd nationalpark i högalpin terräng. I skyddade Dorfgastein erbjuds skogsåkning och långa breda pister på bägge sidor av berget, och du kan njuta av solen både på för- och eftermiddagen. I Sportgastein och Angertal finns också fina längdåkningsspår.

Atmosfären har gjort att många svenskar helt enkelt blir beroende och väljer att återvända till Bad Gastein år efter år.

Vädret i Bad Gastein

Karta över Bad Gastein

Karta över Bad Gastein

Resmålsinfo

Total pistlängd:
201 km
Pist i km
6011724
Byns höjd:
1100 m
Högsta åkhöjd:
2686 m
Längsta nedfart:
km
Längdspår:
98 km
Off-Pist:
Ja
Antal liftar:
48
Liftkap. Per. Time:
70118

Skidfakta

Barn:
Poter
Nybörjare:
Poter
Åkvana:
Poter
Off-Pist:
Poter

I stan

Trivsel:
Poter
Afterskiing:
Poter
Aktiviteter:
Poter
Shopping:
Poter
Matställen:
Poter

Faciliteter

kabinbanor
10 kabinbanor
Stolelift
18 sittliftar
Træklift
20 ankarlift
Snekanoner
Snöproduktion
Skiskole
Skidskola
Gratis skibus
Gratis skidbuss
Snowpark
Snowboardpark
Kælkebakke
Kälkbana
Drageflyvning
Drakflygning
Resturant
Restaurang
Diskotek
Diskotek
Bowling
Bowling
Pool
Simhall
Skisafari
Ski safari
Lyspiste
Kvällsskidåkning
Stäng
Få ett personligt erbjudande!
Det finns mycket att välja på i vårt sortiment av skidresor och vi hjälper dig mer än
gärna att hitta just det som passar dig. Fyll i uppgifterna så kontaktar vi dig inom kort.Ja tack, jag vill också gärna ha Lion Alpins nyhetsbrev med bra erbjudanden
och accepterar även medlemsvillkoren
Sofia Mattsson
Reserådgivare
Få ett personligt erbjudande! Tryck här

Skidresor 2015
Lion Alpin startades i början på 80-talet och är idag en del av Skandinaviens största alpresebyrå, koncernen SkiGroup. Vi erbjuder skräddarsydda och unika paketresor till familjer, grupper och par. Våra skidresor går till Alperna i Österrike och Italien.

Resmål i Italien

Upplevelser

ALPERNA TILL FJÄLLPRISER

Tel: +46 (0)31 - 16 59 00 | Fax: +46 (0)31 - 75 95 551 | E-post: info@lionalpin.se