Ange barnens ålder
 
 

Många kännare menar att Saalbach är en av Alpernas mest kompletta skidorter. När bussen rullar in i byn pirrar det till lite extra i magen. Du möter en mysig alpby som erbjuder kul och omväxlande skidåkning och oslagbar afterski.

Afterskins födelseort

Människorna i den gamla gruv- och jordbruksorten har det senaste århundradet satsat helhjärtat på snön. Ett toppmodernt skidsystem har vuxit fram samtidigt som ortsbefolkningen varit måna om att bevara traktens charm och traditioner. Kabinbanan går direkt från bygatan. Och du kan åka skidor ända ner på torget.

För den som vill mjukstarta rekommenderas de blå backarna i Vorderglemm. Nästa steg är grannbyn Leogang, Kohlmaiskopf och Bernkogel med många sköna och roliga blåröda pister. Den som vill ha ett riktigt mäktigt skidminne med sig tar sig med fördel till Schattberg Ost och upplever ett av skidcirkusens bästa nummer. En 7 km lång blå pist med Saalbachs högsta fallhöjd på 1100 meter!

Tidig after ski
Efter en heldag i backen är du värd en klassisk afterski. Hinterhag Alm kan praktiskt taget kalla sig grundare till detta beroendeframkallande fenomen. Men det gäller att vara på plats klockan 15.

Saalbach är en mysig by i genuin Österrikisk alpstil. Gågatan är den givna mötesplatsen, med allt du behöver för en lyckad kväll - natt. Här ligger afterskiställen, restauranger och diskotek på rad. Dessutom finns här många roliga butiker för den som känner shoppingsuget.

Vädret i Saalbach

Karta över Saalbach

Karta över Saalbach

Resmålsinfo

Total pistlängd:
200 km
Pist i km
909515
Byns höjd:
1003 m
Högsta åkhöjd:
2100 m
Längsta nedfart:
8 km
Längdspår:
13 km
Off-Pist:
Ja
Antal liftar:
63
Liftkap. Per. Time:

Skidfakta

Barn:
Poter
Nybörjare:
Poter
Åkvana:
Poter
Off-Pist:
Poter

I stan

Trivsel:
Poter
Afterskiing:
Poter
Aktiviteter:
Poter
Shopping:
Poter
Matställen:
Poter

Faciliteter

kabinbanor
15 kabinbanor
Stolelift
16 sittliftar
Træklift
23 ankarlift
Snekanoner
Snöproduktion
Gratis skibus
Gratis skidbuss
Stäng
Få ett personligt erbjudande!
Det finns mycket att välja på i vårt sortiment av skidresor och vi hjälper dig mer än
gärna att hitta just det som passar dig. Fyll i uppgifterna så kontaktar vi dig inom kort.Ja tack, jag vill också gärna ha Lion Alpins nyhetsbrev med bra erbjudanden
och accepterar även medlemsvillkoren
Sofia Mattsson
Reserådgivare
Få ett personligt erbjudande! Tryck här

Skidresor 2015
Lion Alpin startades i början på 80-talet och är idag en del av Skandinaviens största alpresebyrå, koncernen SkiGroup. Vi erbjuder skräddarsydda och unika paketresor till familjer, grupper och par. Våra skidresor går till Alperna i Österrike och Italien.

Resmål i Italien

Upplevelser

ALPERNA TILL FJÄLLPRISER

Tel: +46 (0)31 - 16 59 00 | Fax: +46 (0)31 - 75 95 551 | E-post: info@lionalpin.se