Ange barnens ålder
 
 

Här trivs alla som älskar skidåkning! Från skidgalningen till snowboardfreaks och glada barn. Schladming har flera gånger blivit utsedd till Europas bästa skidområde. Schladming har allt – och lite till.

Älska skidåkning

167 km välpreparerade pister i olika svårighetsgrader nås snabbt och enkelt via ett effektivt och modernt liftsystem. Du kommer garanterat kunna hitta en pist som är gjord för att bli din personliga favorit på någon av de 4 sammanhängande bergen - Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen och Reiteralm.

Fem våningar afterski
Inte bara skidåkningen är av världsklass här. Afterskin rankas som en av dem bästa i Europa, det berömda Hohenhaus Tenne är ett 5-vånings hus som fyller hela 3000 partysugna gäster! Här får du en överdos av äkta österrikisk gemytlighet i form av skummande öl, lederhosen och grym after ski-musik. 

I denna sprudlande och charmiga vintersportsby finns mängder av trevliga pubar och restauranger samt butiker och mataffärer - många hotell i Schladming har dessutom ett suveränt läge som gör att du kan åka skidor direkt till och från hotellet.

Grymma snowparks
Schladming var i februari 2013 värd för alpina VM. 2011 invigdes en helt ny dalstation - Planet Planai, en modern 8-stolslift, och en makalöst bred carvingpist, hela 250 m. I skidområdet och på glaciären Dachstein ligger även ett flertal mycket omtyckta snowparks som uppskattas av både snowboardåkare och skidåkare som har försmak för halfpipes, rails och kickers. Schladming Dachstein anses vara det mest banbrytande snowboardområdet i hela östra Alperna.

Vädret i Schladming

Karta över Schladming

Karta över Schladming

Resmålsinfo

Total pistlängd:
167 km
Pist i km
5010017
Byns höjd:
745 m
Högsta åkhöjd:
2700 m
Längsta nedfart:
8 km
Längdspår:
20 km
Off-Pist:
Ja
Antal liftar:
87
Liftkap. Per. Time:
89400

Skidfakta

Barn:
Poter
Nybörjare:
Poter
Åkvana:
Poter
Off-Pist:
Poter

I stan

Trivsel:
Poter
Afterskiing:
Poter
Aktiviteter:
Poter
Shopping:
Poter
Matställen:
Poter

Faciliteter

kabinbanor
5 kabinbanor
Stolelift
15 sittliftar
Træklift
65 ankarlift
Snekanoner
Snöproduktion
Stäng
Få ett personligt erbjudande!
Det finns mycket att välja på i vårt sortiment av skidresor och vi hjälper dig mer än
gärna att hitta just det som passar dig. Fyll i uppgifterna så kontaktar vi dig inom kort.Ja tack, jag vill också gärna ha Lion Alpins nyhetsbrev med bra erbjudanden
och accepterar även medlemsvillkoren
Sofia Mattsson
Reserådgivare
Få ett personligt erbjudande! Tryck här

Skidresor 2015
Lion Alpin startades i början på 80-talet och är idag en del av Skandinaviens största alpresebyrå, koncernen SkiGroup. Vi erbjuder skräddarsydda och unika paketresor till familjer, grupper och par. Våra skidresor går till Alperna i Österrike och Italien.

Resmål i Italien

Upplevelser

ALPERNA TILL FJÄLLPRISER

Tel: +46 (0)31 - 16 59 00 | Fax: +46 (0)31 - 75 95 551 | E-post: info@lionalpin.se