Ange barnens ålder
 
 

Hit återvänder extremåkare från hela världen för att uppleva sitt livs åk. Och träffa likasinnade. Österrikes svar på Chamonix levererar maxpuls dygnet runt för alla som vill och vågar.

Adrenalin 24 h

I St Anton väntar mer än 200 km opistad adrenalinkick och galet party veckans alla dagar. Här råder avslappnad men ändå lite lyxig stämning. Charmiga hus, mysiga restauranger och barer, bra shopping och inte minst alla fina hotell gör det lätt att trivas.

St Anton är en av de svensktätaste orterna i Alperna. Många skid- och nöjessugna svenskar åker hit för att jobba under vintersäsongen. Bli inte förvånad om du beställer på engelska och får svar på svenska.

Grym afterski i backen
Läget är perfekt mitt i det väldiga skidsystemet Ski Arlberg. Gondolen tar dig snabbt upp till Vallugabergets imponerande topp på 2811 meter. Sedan är det bara att kasta sig utför. Den som möjligtvis tröttnar på att köra utanför pisten har hela 276 välpreparerade kilometer att upptäcka.
 
Dagens längsta och skönaste åk går direkt från Schindler Spitze toppen ner till Stuben via pist 14 och 17. En annan av dagens höjdpunkter är Mooserwirt - klassisk österrikisk afterski i backen. DJ Gerhard höjer pulsen ännu ett snäpp. Sedan fortsätter pjäxdansen nere i byn.

Ett måste för alla skidåkare
Den legendariska skidmeteropolen med anor från tidigt 1900-tal är inte bara en av världens första skidorter. Den är idag också en av de modernaste och blir bara bättre och bättre. St Anton måste upplevas minst en gång i varje skidåkares liv.

Vädret i St Anton

Karta över St Anton

Karta över St Anton

Resmålsinfo

Total pistlängd:
276 km
Pist i km
10514031
Byns höjd:
1304 m
Högsta åkhöjd:
2811 m
Längsta nedfart:
10 km
Längdspår:
40 km
Off-Pist:
Ja
Antal liftar:
86
Liftkap. Per. Time:
123496

Skidfakta

Barn:
Poter
Nybörjare:
Poter
Åkvana:
Poter
Off-Pist:
Poter

I stan

Trivsel:
Poter
Afterskiing:
Poter
Aktiviteter:
Poter
Shopping:
Poter
Matställen:
Poter

Faciliteter

kabinbanor
10 kabinbanor
Stolelift
39 sittliftar
Træklift
37 ankarlift
Snekanoner
Snöproduktion
Stäng
Få ett personligt erbjudande!
Det finns mycket att välja på i vårt sortiment av skidresor och vi hjälper dig mer än
gärna att hitta just det som passar dig. Fyll i uppgifterna så kontaktar vi dig inom kort.Ja tack, jag vill också gärna ha Lion Alpins nyhetsbrev med bra erbjudanden
och accepterar även medlemsvillkoren
Sofia Mattsson
Reserådgivare
Få ett personligt erbjudande! Tryck här

Skidresor 2015
Lion Alpin startades i början på 80-talet och är idag en del av Skandinaviens största alpresebyrå, koncernen SkiGroup. Vi erbjuder skräddarsydda och unika paketresor till familjer, grupper och par. Våra skidresor går till Alperna i Österrike och Italien.

Resmål i Italien

Upplevelser

ALPERNA TILL FJÄLLPRISER

Tel: +46 (0)31 - 16 59 00 | Fax: +46 (0)31 - 75 95 551 | E-post: info@lionalpin.se