Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på

St Anton - Skidåkarens val /

St Anton är ett av Österrikes mest kända och populära resmål. Det är inte svårt att förstå. St Anton am Arlberg är resmålet för dig som är en duktig skidåkare eller söker Alpernas kanske bästa offpiståkning.

Skidresor till St Anton

Till St Anton återvänder skidåkare från hela världen för att uppleva sina livs åk både i och utanför pisten. Den legendariska skidmetropolen med anor från tidigt 1900-tal är inte bara en av världens första skidorter. Den är idag också en av de mest moderna och blir bara bättre och bättre. St Anton måste upplevas minst en gång i varje skidåkares liv.

Pistfakta
  105 km blå pist
  140 km röd pist
  31 km svart pist

Svenskarnas favoritresmål i Österrike

I St Anton råder avslappnad men ändå lite lyxig stämning. Charmiga hus, mysiga restauranger och barer, bra shopping och inte minst alla fina hotell gör det lätt att trivas här.

St Anton är ett av de mest svensktäta resmålen i Alperna. Många skid- och nöjessugna svenskar åker hit för att jobba under vintersäsongen. Bli därför inte förvånad om du beställer på tyska eller engelska och får svar på svenska.

Skidåkning i St Anton am Arlberg

I St Anton väntar mer än 350 km välpreparerade pister. Lägg där till 200 utmanade kilometer för offpiståkning. St Antons läge är perfekt mitt i det väldiga skidsystemet Ski Arlberg. Från centrum av St Anton tar gondolerna dig snabbt upp i skidområdet. Högsta punkten i skidområdet är Vallugabergets imponerande topp på 2811 meter.

En perfekt dagstur är ”Der Weisse Ring” som tar dig med till grannbyarna Lech och Zürs. Här hittar du skidområdets bästa piståkning. Missa heller inte Rendl eller Stuben under din skidresa till St Anton.

I St Anton finns grym afterski

Det är inte bara skidåkningen som håller bra klass i St Anton. Även afterskin håller absolut världsklass. Mest känt är Mooserwirt och Krazy Kanguruh. Båda bjuder på klassisk österrikisk afterski i backen med grymt ös.

Festen slutar inte här. St Anton har även ett pulserande internationellt nattliv. En sak är säker. Efter en heldag i eller utanför St Antons pister somnar du gott.

Destinationsfakta
Byns höjd:
1304 m
Högsta åkhöjd:
2811 m
Längsta nedfart:
10 km
Total pistlängd:
276 km
Längdskidor:
40 km
Off-Pist:
Ja
Antal liftar:
86
Liftkap. / timme:
123496
  • 10 Kabinliftar
  • 39 Sittliftar
  • 37 Ankarliftar
Transfertid:
1,5 timme
Läs merMinimera

Populära hotell i St Anton

Det finns ingen populäraste hotellen  • Filter:
Lion Alpin logo