Hitta hotell
 

Wagrain är en extremt charmig, social och trivsam liten alpby mitt i ett otroligt stort skidområde. Det supermoderna liftsystemet tar dig snabbt upp till topparna och du har flera andra kända skidorter på perfekt dagstursavstånd. 350 km pist väntar på dig!

Skidor och sällskap

Skälen att börja och utveckla sin »skidkarriär« här har aldrig varit fler. I Wagrain spänner man på sig skidorna rätt utanför dörren och det är lätt att umgås och lära känna nya människor. Här möter du det österrikiska gemyt som många av oss svenskar älskar. Glühwein, wienerschnitzel och uppsluppen afterski. De mysiga alpstugorna med små restauranger kantar pisterna och är perfekta mötesplatser under dagen.

Ett skidsystem för hela familjen
Skidsystemet vänder sig till många olika sorters åkare - och är smart utformat så att hela familjen lätt kan följas åt genom systemet oberoende av åkskicklighet. Barnen i skidskolan svischar fram över Grafenbergs blå pister, medan de mer erfarna kastar sig ut för världscupspisten i Zauchensee-området. För dig som vill ha ännu mer är det lätt att ta sig vidare i skidsystemet, via skidvägen når du både St Johann och Flachau. I Kleinarl/Flachauwinkl finns bland annat en av Europas bästa freestyleparker.
 
Gillar du längdskidåkning har Wagrain även många bra längdåkningsspår. Du kan lätt ta dig ända till Kleinarl och Flachau. Är du sugen på riktigt äventyrlig offpist finns också möjlighet att låta en bergsguide visa dig runt i bergens mer otillgängliga ytor. Terrängen är varierad, välpreparerad och logiskt uppbyggd i två avskilda delar med Wagrain i centrum.
I Wagrain kan du även hyra barnvagn för 300:- (endast ett begränsad antal).

Rodelbana och vattenland
Afterski-ställena ligger tätt, med plats för såväl tyrolermusik som senaste topplistan. Och missa inte tillfället att greppa micken för en karaoke! Den som har mer än skidor på hjärnan har också kommit rätt. Wagrain bjuder på massor av kul aktiviteter som rodelbanor och skridskobanor. Och inte minst det härliga badlandet Wasserwelt, där man kan mjuka upp trötta muskler med bastu, massage och spa-behandlingar.

Efter en god middag på någon av byns restauranger är det dags att toppa kvällen med ett svårslaget fartäventyr, nu på en typisk österrikisk kälke under en stjärnklar himmel.

Vädret i Wagrain

5°C
Snörapport

Snö top: 100 cm
Snö dal: 0 cm

Se webcam
Se 5-dagsrevyn

Prognos i Wagrain
Fredag
18. april
8°C
0.7 mm nederbörd under dagen

1.3 m/s
Lördag
19. april
9°C
0 mm nederbörd under dagen

1.8 m/s
Söndag
20. april
12°C
0 mm nederbörd under dagen

1.8 m/s
Måndag
21. april
14°C
0 mm nederbörd under dagen

2.2 m/s
Tisdag
22. april
11°C
0 mm nederbörd under dagen

1.3 m/s
Snö
Snö på toppen: 100 cm
Snö i dalen: 0 cm
Senaste snöfallet: 40 cm (16.04.14)
Underlag: Packat puder

Nedfarter och liftar
Antal nedfarter: 34
Antal liftar: 18
Öppna liftar: 18
Öppna i %: 100

Karta över Wagrain

Karta över Wagrain

Resmålsinfo

Total pistlängd:
350 km
Pist i km
11918942
Byns höjd:
850 m
Högsta åkhöjd:
2188 m
Längsta nedfart:
8 km
Längdspår:
220 km
Off-Pist:
Ja
Antal liftar:
89
Liftkap. Per. Time:
12000

Skidfakta

Barn:
Poter
Nybörjare:
Poter
Åkvana:
Poter
Off-Pist:
Poter

I stan

Trivsel:
Poter
Afterskiing:
Poter
Aktiviteter:
Poter
Shopping:
Poter
Matställen:
Poter

Faciliteter

kabinbanor
13 kabinbanor
Stolelift
35 sittliftar
Træklift
52 ankarlift
Snekanoner
Snöproduktion
Stäng
Få ett personligt erbjudande!
Det finns mycket att välja på i vårt sortiment av skidresor och vi hjälper dig mer än
gärna att hitta just det som passar dig. Fyll i uppgifterna så kontaktar vi dig inom kort.Ja tack, jag vill också gärna ha Lion Alpins nyhetsbrev med bra erbjudanden
Sofia Mattsson
Reserådgivare
Få ett personligt erbjudande! Tryck här

Lion Alpin startades i början på 80-talet och är idag en del av Skandinaviens största alpresearrangör, koncernen SkiTravelGroup. Vi arbetar med att skräddarsy och utveckla unika paketresor till familjer, grupper och par. Våra skidresor går till Alperna, närmare bestämt Österrike och Italien.

Resmål i Italien

Upplevelser

ALPERNA TILL FJÄLLPRISER

Tel: +46 (0)31 - 16 59 00 | Fax: +46 (0)31 - 75 95 551 | E-post: info@lionalpin.se