Ange barnens ålder
 
 

Många svenskar talar sig varma om nöjeslivet och den mysiga byn. Men kanske ännu mer känt är grannbyn Kaprun med glaciären Kitzsteinhorn, som erbjuder bra natursnö och oförglömlig skidåkning året runt.

Oförglömlig glaciärskidåkning

Naturupplevelsen är i sig ett skäl att resa hit. Zell am See är otroligt vackert beläget vid sjön Zeller See omgivet av höga alptoppar. Högsta åkhöjden är på över 3000 meter, vilket är unikt för Österrike. Från Kitzsteinhorn har du en makalös panoramautsikt över sjön och Österrikes högsta berg, Grossglockner glaciärskidåkning ingår i liftkortet, men Zell am See och grannbyarna Schüttdorf och Kaprun har mer att locka med. 

Varierande glaciärbackar
Snösäkert var ordet. Zell am See bjuder också på bra möjligheter till offpist. Snowboardåkare och andra hopptokiga har flera parker att roa sig i. Väl utspritt i backarna finns bra matställen, med solstolar för en skön paus. De flesta hotell ligger på bekvämt pjäxavstånd till liften. Skidområdet med 138 km välpreparerade pister erbjuder utmaningar för alla åkstilar från ljusaste blått till svart, till och med på glaciären finns snälla backar.

Mysigt byliv
Atmosfären är lugn, gästfri och genuint österrikisk. Längs bygatorna och inne på de mysiga gårdarna finns många roliga butiker, caféer, restauranger och barer att upptäcka. Efter en hård dag i backen är afterskin en given mötesplats, för att inte säga ett måste. Missa inte afterskin på Dorfschenke, i Schüttdorf. Stämningen är hög när både bybor och turister i alla åldrar diggar loss med allsång och skummande öl i sann österrikisk anda.

Suger det ännu mer i partynerven fortsätter festen till långt in på småtimmarna på någon av alla klubbar och barer. Zell am See är ett perfekt val för den som reser för första gången till Österrike. Du kan inte bli besviken.

Vädret i Zell am See

Karta över Zell am See

Karta över Zell am See

Resmålsinfo

Total pistlängd:
138 km
Pist i km
584931
Byns höjd:
756 m
Högsta åkhöjd:
3029 m
Längsta nedfart:
7 km
Längdspår:
200 km
Off-Pist:
Ja
Antal liftar:
57
Liftkap. Per. Time:
79844

Skidfakta

Barn:
Poter
Nybörjare:
Poter
Åkvana:
Poter
Off-Pist:
Poter

I stan

Trivsel:
Poter
Afterskiing:
Poter
Aktiviteter:
Poter
Shopping:
Poter
Matställen:
Poter

Faciliteter

kabinbanor
7 kabinbanor
Stolelift
17 sittliftar
Træklift
27 ankarlift
Snekanoner
Snöproduktion
Gratis skibus
Gratis skidbuss
Snowpark
Snowboardpark
Kælkebakke
Kälkbana
Drageflyvning
Drakflygning
Resturant
Restaurang
Diskotek
Diskotek
Pool
Simhall
Stäng
Få ett personligt erbjudande!
Det finns mycket att välja på i vårt sortiment av skidresor och vi hjälper dig mer än
gärna att hitta just det som passar dig. Fyll i uppgifterna så kontaktar vi dig inom kort.Ja tack, jag vill också gärna ha Lion Alpins nyhetsbrev med bra erbjudanden
och accepterar även medlemsvillkoren
Sofia Mattsson
Reserådgivare
Få ett personligt erbjudande! Tryck här

Skidresor 2015
Lion Alpin startades i början på 80-talet och är idag en del av Skandinaviens största alpresebyrå, koncernen SkiGroup. Vi erbjuder skräddarsydda och unika paketresor till familjer, grupper och par. Våra skidresor går till Alperna i Österrike och Italien.

Resmål i Italien

Upplevelser

ALPERNA TILL FJÄLLPRISER

Tel: +46 (0)31 - 16 59 00 | Fax: +46 (0)31 - 75 95 551 | E-post: info@lionalpin.se