Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

Skidresor till Alba - Det bästa av Italien Italiens flagga

Se hotell och boka resa

Pistfakta
  331 km blå pist
  737 km röd pist
  152 km svart pist
Destinationsfakta
Byns höjd:
1460 m
Högsta åkhöjd:
3250 m
Längsta nedfart:
13 km
Total pistlängd:
1220 km
Längdskidor:
80 km
Off-Pist:
Ja
Antal liftar:
458
Kabinliftar:
72
Sittliftar:
185
Ankarliftar:
200
Liftkap. / timme:
550000
Transfertid:
2,5-4 timmar

Upplev vintern i Alba i ett av Lion Alpins hotell. I Alba erbjuder vi ett stort utbud av hotell för dig som söker en riktig alpkänsla. Våra boenden håller alltid en hög standard för att du ska trivas och många av våra boenden ligger granne med liften och med halvpension inkluderat. Åker du på skidsemester till Alba får du uppleva det bästa av Italien. Den lilla italienska bergsbyn i Dolomiterna lockar både familjer och livsnjutare. 

Nu finns det även lift som tar dig direkt från Alba upp i den stora sammanhängande delen av Dolomiti Superski. Med denna liften får du ett perfekt utgångsläge under din skidresa. Världen största skidområde väntar på dig.

Skidresor till charmiga Alba

I Alba råder ett härligt lugn, ingen stress och inga måsten. Byn ligger i Fassa-dalen ca 2 km från den mer kända grannbyn Canazei. Även om byn är liten finns här allt du behöver under din skidresa. Albas egna skidområde Ciampac är väl lämpat för barnfamiljer. Uppe på platån är pisterna enklare och barnen kan åka fritt. Ciampac kan också vara bra som en lugnare start på veckan.

Utforska italienska Alperna på skidor

Med den nya liften kommer du snabbt och enkelt upp i Belvedere-området. I Dolomiti Superski är möjligheterna oändliga. Du kan t.ex. ta dig vidare i skidsystemet mot Arabba och den spektakulära glaciären Marmolada eller ta motsatt håll och nå byar som Val Gardna och Ortisei. Utmana dig själv i någon av världscuppisterna eller glid fram på breda carvingpister, du väljer.

Njut av det italienska köket

Efter några timmars skidåkning förtjänar du en paus, slå dig ned i en solstol och njut av en varm Bombardino eller varför inte en god lunch. Eller hämta nya krafter med en god lunch. Runt om i skidområdet finns ett stort utbud av restauranger som alla serverar vällagad italiensk mat när den är som bäst. 

På hotellet La Cacciatora finns det även en känd pizzeria där du kan njuta av riktigt goda italienska pizzor i en varm och trevlig atmosfär.

Under en skidsemester till Alba får du uppleva det bästa Italien har att erbjuda.
  

Populära hotell i Alba

Det finns inga tillgängliga hotell under denna perioden. Maila oss på info@lionalpin.se eller ring 031-16 59 00 så hjälper vi dig.

  • Filter:
031-16 59 00
Lion Alpin logo