Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

Skidresor till Bad Gastein - Alpernas vildaste

Se hotell och boka resa

Pistfakta
  60 km blå pist
  117 km röd pist
  24 km svart pist
Destinationsfakta
Byns höjd:
1100 m
Högsta åkhöjd:
2686 m
Längsta nedfart:
7 km
Total pistlängd:
201 km
Längdskidor:
98 km
Off-Pist:
Ja
Antal liftar:
48
Kabinliftar:
10
Sittliftar:
18
Ankarliftar:
20
Liftkap. / timme:
70118
Transfertid:
2 timmar

Upplev vintern i Bad Gastein i ett av Lion Alpins hotell. I Bad Gastein erbjuder vi ett stort utbud av hotell för dig som söker en riktig alpkänsla. Våra boenden håller alltid en hög standard för att du ska trivas och många av våra boenden ligger granne med liften.

Är du ute efter en innehållsrik skidsemester har du kommit rätt. I Bad Gastein blandas internationell puls med en skön twist av österrikisk gästfrihet. Ingen är förvånad över att Bad Gastein håller ställningarna som en av de mest populära skidorterna i Österrike.

Här trivs den pjäxdansande skidälskaren som anser att grym skidåkning, afterski och pulserande nattliv är de tre livsblocken i en skidsemester. Bad Gastein lockar även många livsnjutare som söker bra skidåkning och vill uppleva en genuin kurort på sin alpresa.

Alpresor till Bad Gastein

Bad Gastein är som hämtat ur en film. Under en alpresa hit får du uppleva en gammal exklusiv kurort, makalöst vackert beläget i en dramatisk ravin omgiven av mäktiga berg och palatslika byggnader.

Byn är kuperad med höga hus som ligger tätt längs slingriga små vägar. I den moderna övre delen av Bad Gastein finns allt du behöver bekvämt samlat på ett ställe. Den äldre delen av byn skvallrar om byns storhetstid som Österrikes främsta kurort. Här hittar du även ett mäktigt vattenfall.

I Bad Gastein finns varma källor och hett party

Bad Gastein har mycket att locka med. Bra skidåkning och afterski av hög klass är en självklarhet. Samtidigt är byn en av Europas få genuina spa-orter, med varma källor och ljuvliga thermalbad. Ett besök på Felsen Therme är ett måste under en skidsemester i Gasteinertal.

Här finns också ett pulserande nattliv. Det kvittar vilken kväll i veckan man går ut, det är alltid mycket folk och bra drag. Missa inte ett besök på Silverbullet eller Häggbloms under din nästa alpresa till Bad Gastein.

Varierande skidåkning i Gasteinertal

Men allt är inte bara fest. Snötillgången är god och 203 km pister håller skidentusiasterna sysselsatta från morgon till kväll. I Bad Gasteins skidområde hittar du allt från bra carvingpister till svartaste branter och opistade bergssidor. Oavsett väder är det alltid nära till bra skidåkning. I Gasteinertal finns 5 skidområden och 42 liftar. Moderna gondoler och ett väl utbyggt skidbussnät tar dig lätt mellan de olika systemen, Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein, Sportgastein och Graukogel.

Utforska Sportgastein och Dorfgastein

Sportgastein ligger högst med en fantastisk utsikt som du kan njuta av samtidigt som du drar några carvingsvängar 2600 meter över havet. Här uppe är skidområdet en upplevelse i sig - en mäktig, orörd nationalpark i högalpin terräng. I skyddade Dorfgastein erbjuds skogsåkning och långa breda pister på bägge sidor av berget, och du kan njuta av solen både på för- och eftermiddagen. I Sportgastein och Angertal finns också fina längdåkningsspår.

Atmosfären har gjort att många svenskar helt enkelt blir beroende och väljer att återvända till Bad Gastein år efter år.
   

Vad våra gäster säger om Bad Gastein

Populära hotell i Bad Gastein

Det finns inga tillgängliga hotell under denna perioden. Maila oss på info@lionalpin.se eller ring 031-16 59 00 så hjälper vi dig.

  • Filter:
031-16 59 00
Lion Alpin logo