Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

   

Skidresa - Guidernas bästa tips i Bad Gastein

En skidsemester i Bad Gastein har allt, här får man ett bra skidområde, härlig afterski, skandinaviska guider i en by med god service och hög kvalitet. Skidbussarna fungerar utmärkt, så det är enkelt att ta sig mellan de olika bergen i området: Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein, Sportgastein och Graukogel.I Gasteinerdalen kommer ni få fantastiska skidupplevelser och vi har gjort en topp tio lista över det bästa området har att bjuda på. 
    

Sportgastein

Sportgastein är en fantastisk upplevelse för alla skidentusiaster. Här hittar du Kreuzkogel med en höjd på 2658 meter över havet, vilket leder till riktigt bra snöförhållande och goda solchanser. Det är inte så många pister på berget, men de som finns är breda och välpistade. Här hittar man också riktigt bra offpist samt spår för längdåkning. 
   

Graukogel

Graukogel är et av Gasteinerdalens berg med mycket bra skidåkning. Här är det inte heller så många pister, men man har ofta gott om plats, då många söker sig till de andra delarna av systemet. Man tar sig hit med skidbuss från Bad Gastein, vilket tar ungefär fem minuter. Även på Graukogel hittar man bra offpist, vilket ger området en extra dimension.  
    

Silverbullet

Silverbullet är en av ortens bästa afterskier. När man kommer in i lokalen blir man mött av en härlig atmosfär och en unik inredning, med indiantema och kanoter som hänger från taket. Silverbullet ligger i centrum av Bad Gastein och med sin gemytliga atmosfär passar det för båda unga och gamla, familjer och par. Här kan alla njuta av en god burgare och skummande weissbier efter en lång dag på berget.

    

Backe H1 – H2

Bad Hofgastein bjuder på en utav dalens bästa pister: Pist H1 som går ihop med pist H2 längre ner. Pisten är röd, bred och 14 km lång. Här startar man på 2300 meters höjd på Hohe Scharte och följer sedan baksidan av berget. På toppen av berget får man en fantastisk utsikt, som är en upplevelse i sig. Bad Hofgastein hänger ihop med Bad Gasteins skidområde så här är det enkelt att ta sig mellan de båda områdena. 
    

Felsentherme

Härlig wellness med varma källor. I Felsentherme kan man njuta av utsikten över de snöklädda snötopparna i en utomspool uppvärmd till 35 grader. Man hittar Felsentherme i centrum och här kan man värma upp kalla fötter och ömma muskler i ett beroendeframkallande spa, med bastu och pooler, där man också kan njuta av en god drink som ett avslappnande alternativ till afterski. 
    

Haeggbloms

Haeggbloms afterski and bar är en livlig och ungdomlig afterski. Här får man uppleva härlig livemusik från bandet, som har spelat här i många år och är ökända för sin energi och sätt att få igång festen. Om man vill dansa på bordet i Bad Gastein, då går man på Haeggbloms. 
     

The Blond Beans

The Blond Beans är en ny kaffebar i centrum av Bad Gastein. Här brygger två unga svenska tjejer underbar kaffe, som värmer skönt på kalla vinterdagar. Kaffebaren har ett bra utbud av varma drycker och erbjuder också lite enklare lunchrätter. Den goda servicen och ständigt leende personalen har gjort stället oerhört populärt bland alla kaffeälskare. 

Kälkåkning i Bellevue Alm

Bellevue Alm i Bad Gastein är en 2,5 kilometer lång kälkbacke och en upplevelse för hele familjen. Här går det undan när man susar nerför berget på en gammaldags träkälke. Särskilt på kvällen är detta en unik upplevelse, då är hela banan upplyst och liften kör hela kvällen, så man har tid med fler åk. 
    

Dorfgastein

20 minuter från Bad Gastein med skidbuss ligger Dorfgastein, som är väl värt ett besök. Här är det en bra blandning utav röda och blå pister, vilket gör det till ett utmärkt område för barnfamiljer. Här åker man på båda sidor utav berget och när man kommer ner under trädgränsen kan man svänga in bland träden för lite mer utmanande åkning. 
    

Bad Hofgastein

Bad Hofgastein bjuder på bra skidåkning för både avancerade åkare och snowboardåkare, men det är först och främst barnfamiljer och nybörjare som trivs här. Här hittar du Skizentrum Angertal, med faciliteter för hela familjen. Här finns även ”KidsPark”, som är en stor park gjord med barnen i fokus. 

  • Filter:
Få vägbeskrivning
031-16 59 00
LionAlpin