Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Canazei - skidorternas skidort!

Canazei - skidorternas skidort!

Kristin Murath - onsdag d. 29. augusti 2018

Skidsemester i Italien och Dolomiterna​

Få skidsystem är så mytomspunna som Superski Dolomiti i norra Italien. Med sina 1220+ km pist tillgängliga på ett liftkort utgör det i särklass världens största skidsystem. Vi skojar inte, det är verkligen världens största system. Vi vågar faktiskt påstå att det är omöjligt att se hela systemet under en vecka. Det är till och med så att de allra flesta av våra guider inte ser mer än 70% av systemet, och då är de ändå i Canazei 5 månader i sträck…

På grund av dess enorma storlek så är det sällan köer runt om i systemet. Det finns några enstaka nyckelliftar där det kan vara lite mer folk i, men lär man sig tajma dem rätt flyter en dag på mycket bra i liftarna. Detta är verkligen skidområdet för dig som vill åka skidor och inte lift. I Skandinavien kan man ofta åka lift i 10 minuter för att åka skidor i 5-7, en bra dag. I Canazei åker du lift i 10 för att åka skidor i 35-50 minuter. I detta område är det med andra ord mer än godkänt att ta ett flertal pauser i varje pist. Om du inte bor på gymmet eller löparspåret vågar vi påstå att det faktiskt är ett måste för att orka en hel dag. Därför är det tur att det finns gott om små trevliga restauranger runt om i systemet där man kan stanna för en fika eller trevlig italiensk lunch.

Dolomiterna

Canazei ligger i Dolomiterna som är en egen del av Alperna i nordöstra Italien. Vyerna är häpnadsväckande i detta område då bergfasaderna är så dramatiska och vackra att det ibland blir svårt att koncentrera blicken på pisten istället för omgivningen runtomkring sig. Miljön är verkligen unik och att åka den klassiska Sella Ronda turen runt Sella-massivet i mitten av Superski Dolomiti är en oförglömlig upplevelse som år efter år lockar tiotusentals besökare till detta unika skidsystem.

Bra skidåkning och underbar mat​​

På grund av dess storlek är området väldigt varierat, men området består mestadels av röda och breda pister som passar carvingåkaren perfekt. Det finns såklart en hel del svarta pister, men faktiskt färre än man kan tänka sig. Vill man åka riktigt brant så kan man ta sig bort till Cortina d’Ampezzo där det finns betydligt fler svarta och utmanande pister. Canazei och Superski Dolomiti är med andra ord ett carvingparadis utan dess like och det kommer inte lämna dig besviken.

Vill du uppleva en skidsemester där det verkligen är skidåkningen som står i fokus är Canazei svårslaget. När du dessutom kombinerar denna skidåkning med det italienska köket, slående vackra vyer och en gemytlig by så är det inte särskilt svårt att förstå att Canazei är en av de orter vi har flest återkommande gäster till.

Upptäck Canazei och dess enorma skidsystem tillsammans med oss!

 


Skrivet av Kristin Murath

031-16 59 00
LionAlpin