Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Dagsturer i  Dolomiti Superski

Dagsturer i Dolomiti Superski

Kristin Murath - tisdag d. 16. februari 2021

Det mytomspunna Sellamassivet är ständigt närvarande. Denna gigantiska bergsformation är starkt förknippad med Canazei och har givit namn åt den klassiska turen Sella ronda, en heldagstur runt Sellamassivet. Skidområdet har dock mycket mer att bjuda på än Sella ronda. Låt dig inspireras av 5 dagsturer som kan fylla hela din vecka med varierande skidåkning.

Vill du inte åka på egen hand följer du med fördel med våra guider som de flesta av veckans dagar erbjuder guidade dagsturer i skidsystemet. 

1. Sella ronda

Den välskyltade Sella ronda turen är en perfekt start på veckan och ger en bra överblick över systemet. Välj mellan orange, som går moturs, eller grön som går medurs runt massivet. Med utgångspunkt i Canazei är det orangea hållet att föredra. Det bjuder på mindre liftåkning och mer skidtid. Stanna och ät på Edelweisstoppen halvvägs på turen och avnjut god mat med strålande utsikt. Tänk dock på att det tar en hel dag att åka turen. Är benen ovana första skiddagen kommer du garanterat att somna gott på kvällen.

2. Ortisei

Ta dig till Val Gardena genom att utmana dina skidkunskaper med den legendariska pisten Sas Long. Därefter hinner du med den över 10 km långa pisten, med det passande namnet La Longia innan du stannar på restaurangen Val Di Anna. Här serveras riktigt god mat och strategiskt placerad som den är brukar solen titta upp över trädtopparna lagom till lunchtid.

3. Marmoladaglaciären

Marmolada en riktig höjdare. Ta dig upp på Dolomiternas högsta topp och ta del av den fantastiska utsikt som bjuds då du befinner dig 3265 meter över havet. Börja med att ge dig ut på gröna Sella Ronda med riktning mot Arabba. I Arabba gör du en avstickare från Sella Ronda och följer skyltar mot Marmolada istället. Skidområdets högsta topp nås genom en stundtals hisnande gondolfärd. När du väl njutit klart av utsikten väntar en 13 kilometer lång pist tillbaka till dalstationen.

4. La Villa

Ta dig bort till Alta Badia-området och prova på världscuppisterna som går ner mot byn La Villa. Här hittar du även långa sköna glidarbackar. Det är tätt mellan restaurangerna så det är bara att välja och vraka mellan solstolarna.

5. Panoramatur

Ta skidbussen till Canazeis grannby Alba där du hittar en lift som tar dig upp i ett område som bjuder på en fin Panoramatur. Åkningen är av lugnare slag och tar dig ner till byn P ozza di Fassa där du sen kan ta skidbussen vidare till Viggo di Fassa som också har ett fint litet område. För att ta dig hem hoppar du antingen på skidbussen som tar dig hela vägen tillbaka till Canazei. Du kan också åka skidor motsatt väg som du kom ifrån tillbaka till Alba. Sista pisten ner till byn Alba är en svart pist som om du vill ger dig ett riktigt utmanande slut på skiddagen.


Skrivet av Kristin Murath

031-16 59 00
LionAlpin