Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Kort guide med 3 måsten i Canazei

Kort guide med 3 måsten i Canazei

fredag d. 15. februari 2019

Canazei har alla förutsättningar för en fantastisk skidupplevelse med världens största skidområde i Alperna. Vi har gjort en kort guide med 3 måsten under din skidresa till Canazei, Italienska Alperna. En dagstur runt Sella Ronda som ger dig bra översikt på det enorma området med oändliga möjligheter. Marmolada som erbjuder glaciärskidåkning på imponerande 3250 m höjd och den längsta pisten på hela 12 km. Åk som en mästare i någon av alla World Cup pister. 

1. Sella Ronda - Dagsutflykt

För dig som vill njuta av skidåkning en hel dag kan vi varmt rekommendera Sella Ronda, en välkänd runda som löper runt bergsmassivet Sella, de fyra dalarna Val di Fassa, Val Gardena, Alta Badia och Arabba. Sella Ronda är ett måste när du besöker Canazei. Välj mellan den gröna- eller orangea rundan. Med den orangea får du njuta av extra mycket skidåkning och minimerar tiden i liften. Att åka Sella Ronda tar en heldag, 5-6 timmar och ger dig bra inblick i skidområdet. Njut av härlig skidåkning, mäktiga bergstoppar, mat och dryck längs vägen. Utbudet av restauranger med uteservering längs med Sella Ronda är många, där en del av nöjet är att njuta av en välförtjänt kall dryck i det värmande solskenet.

 

Dryck i solsken Alperna

2. Marmolada - Glaciärskidåkning

Glaciären Marmolada är Dolomiternas högsta punkt på höjden 3250 m. Här möts du av en storslagen vy över Dolomiterna, för att sedan njuta av exceptionell glaciärskidåkning. Glaciärskidåkning i den röda pisten som slingrar sig ner för glaciären med imponerande fallhöjd på 2000 m i en 12 km lång pist ner i dalen. Vi kan lova dig att glaciär skidåkningen ner för Marmolada kommer att kännas i benen. Fantastisk skidåkning när den är som bäst, där du verkligen hinner njuta av den välpreparerade pisten som gör dig riktigt härligt trött i benen.

3. World Cup pister - Åk som en världsmästare

Canazei är känt för sina World Cup backar, känn dig som ett proffs när du glider ner för samma pister som världsmästarna har åkt. Två av World Cup pisterna skiljer sig från mängden, Ingemar Stenmarks favorit pist Gran Risa i Alta Badia dalen och störtloppsbacken Saslong i Val Gardena dalen. World Cup pisterna är välpreparerade och utmanande. Backarnas bredd gör att du kan välja om du vill ta ut svängarna eller utmana din skidåkning med snäva svängar. Åk som en världsmästare och känn pulsen stiga i de utmanande backarna från alpina världscupen.

 

Skidåkning Italienska Alperna

Canazei - Världens största skidområde

Canazei erbjuder skidåkning i världsklass och är känt som ett av världens största skidområde, Dolomiti Superski. Skidområdet omfattar 12 skidorter och hela 1200 km pist som alla ingår i samma liftkort. Canazei ligger på 1470 m höjd i dalen Val di Fassa, Italienska Alperna. Höjden gör att byn är ett av de mest snösäkra skidområdena. Skidområdet präglas av skidåkning i centrum med ett modernt och effektivt liftsystem som gör att du slipper att köa.

Sammanfattning

Sella Ronda, Marmolada och World Cup pisterna är bara några av alla måsten för dig som vill njuta av skidåkning i Canazei, Italienska Alperna. Två dagar med unik skidåkning i Lagazuoi, Hidden Valley som flera gånger blivit utnämnd till världens vackraste pist, utkiksplats på 2950 m och mycket mer kan du läsa om i våra guiders bästa tips i Canazei.

Vår reserådgivare hjälper dig gärna att planera din skidresa till Canazei. Vi ses i backen!


031-16 59 00
LionAlpin