Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Tips på restauranger i Canazei

Tips på restauranger i Canazei

Johan Edsler - tisdag d. 22. september 2020

Det är lätt att tro att det är på grund av det oändliga skidsystemet som gör att så många väljer att komma tillbaka till Canazei år efter år. Det är dock bara halva sanningen. Många väljer även att återkomma tack vara den fantastiska maten som serveras här. Även om Canazei inte är någon stor by finns här många bra restauranger. Nedan följer 4 restauranger du måste besöka under din vistelse.

Pizzeria Italia

Hit går lokalbefolkningen för att äta pizza. I baren precis innanför dörren är det ofta mycket folk och livlig stämning. I restaurangen en halvtrappa ner är dock atmosfären något lugnare. Förutom pizza kan deras stek ”Filetto di manzo” som delas på två rekommenderas. Ett måste till efterrätt är att testa deras Panacotta. Himmelskt god med sin mjuka krämighet, byns bästa.

El Pael

Canazeis stolthet. Menyn är begränsad och bjuder på ett fåtal välkomponerade rätter. Ett tips är att följa med på vår italienska afton då restaurangen bjuder på en specialkomponerad tre rätters meny. Bäst är förrätten, en carpaccio som smälter i munnen. Till efterrätt serveras ofta en “Birramisu” en egen variant på den klassiska efterrätten tiramisu. Restaurangen är dock kanske mest känd för sin sommelier Roberto Annesi som passionerat berättar om de viner han rekommenderar.

La Cantinetta 2.0

En nyöppnad restaurang granne med liften. På övervåningen ligger frukostpensionatet Garni Peter. En klassisk Italiensk rätt är polenta, en sorts majsgröt som serveras med olika tillbehör t.ex. Ragu eller svamp. Ska ni äta polenta är det här ni ska göra det. Polentaportionerna är rikliga så hoppa över förrätten eller dela på två så ni också orkar med en efterrätt.

Kaiserstube

Klassisk restaurang mitt i byn i källaren på det ståtliga hotellet Schloss Hotel Dolomiti. Kaiserstube har de senaste åren blivit ett riktigt stammishak bland Lion Alpins gäster. Menyn är stor, med allt från fondue till pasta bolognese, det som inte finns här är inte värt att ätas. Svårast är möjligen att välja. Vill du se Italiensk fotboll är detta ett bra ställe. Se dock upp med vilket lag du håller på då hovmästaren Altino är ett stort Inter-fan.


Skrivet av Johan Edsler

031-16 59 00
LionAlpin