Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
10 tips från Schladming

10 tips från Schladming

Johan Edsler - onsdag d. 05. oktober 2016

Välkommen till vårt älskade Schladming!

Schladming erbjuder ett storslaget skidområde där man lagt mycket pengar på att utveckla lift- och pistsystemet. Här finns alltid massor av bra skidmöjligheter, där särskilt Dachsteinglaciären och World Cup-pisten vid Planai bevisar områdets suveräna skidförhållanden. Vi har gjort en topp-tio-lista över de bästa skidmöjligheterna på skidsemestern i Schladming.
   

1. Dachsteinglaciären – Perfekt en solig dag

Dachsteinglaciären ligger bara en halvtimme från Schladming, och det finns utmärkta bussförbindelser för att ta sig hit. Glaciären med sina 2 700 meter över havet är framförallt en otrolig upplevelse vid riktigt fint väder och ger, utöver den vackra utsikten, dessutom rikligt med snö. Är man sugen på att prova på ett nytt fartfyllt äventyr finns här även möjlighet att köra isscooter! 

   

2. Offpist – Testa säkert med en offpistguide

I Schladming finns bra möjligheter för den passionerade offpiståkaren. Man kan ta Hauser Kaibling Bergbahn upp till toppen, där man sedan åker ner mot ett öppet område fritt från träd. De bästa offpistturerna härifrån tar en tillbaka via lift, vilket är en stor fördel när det kommer till att få ut så mycket som möjligt av skiddagen. Man kan alltid hyra eller rådfråga en bergsguide som känner till alla bra offpistturer i Schladmingområdet. Är du intresserad av att boka en bergsguide är det bara att fråga våra guider på plats.

   

3. Kälkbanan – Möjlighet för hastigheter upp till 70 km/h

Schladming bjuder på Österrikes längsta kälkbacke på 7,4 km, en riktigt häftig bana med en uppmätt fart på hela 70 km i timmen. Det är dock inte nödvändigt att åka så fort eftersom man själv bromsar och styr. Banan är öppen både dag och kväll, men det är allra mysigast precis när mörkret faller på och banan blir upplyst.

   

4. Afterski – 3 000 dansglada skidåkare kan inte ha fel

Schladming har inte bara Österrikes längsta kälkbana, de har även det största afterskistället. Hos Hohenhaus Tenne ryms upp till 3 000 afterskigäster som erbjuds en festlig stämning med allt från klassiska tyrolerhits till dans på borden. Stället är en klassisk trästuga belägen vid slutet av pisten, så du kan åka skidor ända fram till dörren. Hohenhaus Tenne förvandlas till en nattklubb lite senare på kvällen, men på eftermiddagen är det ett utmärkt ställe att ta sig en weissbier efter en lång dag på berget.

  

5. Reiteralm – De bredaste (och svåraste) pisterna

Reiteralm har optimala snöförhållanden och pister. Här finns allt från områdets bredaste pister till avancerade backar där till och med skidlandslaget tränar. Till vänster om berget på pistkartan finns en röd pist, nummer 5, som många gäster gillar då den är bred och man får upp en bra fart utan att det för den delen blir ohanterligt brant.

    

6. VM-skidåkning – Kör i VM-pisten

Planai-sidan erbjuder även en av de bästa pisterna i området, en svart pist som användes i skidåknings-VM 2013. Du får absolut inte missa denna pist om du vill känna på hur en äkta VM-pist skall kännas.  Pisten är stor, vilket gör att man utan tvekan kan prova den även om man inte känner sig alltför säker i de svarta backarna. Det är helt klart en riktigt bra utmaning. Lyckas du ta den hela vägen från topp till botten utan paus är det bara att klappa dig själv på axeln, inte många orkar det!

    

7. Nightrace – Upplev de största skidstjärnorna på nära håll

Schladming står varje år värd för ett speciellt event som kallas Nightrace, vilket är en del av FIS världscupslalom som reser runt i hela världen. Det kan vara över 50 000 åskådare på plats och eventet bidrar till en speciell stämning i hela byn. Nightrace sker alltid i vecka 4 och är utan tvekan värt ett besök om man befinner sig på orten.

   
   

    

8. Talbachschenken – Om du gillar kött och trevlig stämning

Talbachschenken är en restaurang i byn som gjort sig väldigt populär tack vare sin otroligt goda mat. Det är främst en köttrestaurang och är särskilt känt för sin rätt som består av olika typer av kött som man sedan själv får steka. Här erbjuds man en härlig atmosfär och för att undvika att bli utan bord rekommenderar vi att reservera några dagar i förväg.

   

    

9. Die Tischlerei – När mat och service går hand i hand

Die Tischlerei är den finaste restaurangen i hela Schladming. Här erbjuds olika smakrika rätter, men det är framför allt deras service som får oss att rekommendera restaurangen. Man blir mottagen på ett otroligt vänligt sätt, vilket tillsammans med den fantastiska maten skapar en riktigt fin upplevelse. 

10. Blue Tomato – Kitta dig som ett proffs

Blue Tomato är ett paradis för freeriders och åkare som letar efter den nyaste och bästa utrustningen. Butiken är unik med endast tre fysiska butiker i hela Österrike. De andra två butikerna ligger i Innsbruck och Wien, men det går även att handla på nätet vilket många svenskar gör. Butiken har det mest moderna från skid- och snowboardvärlden och lockar en stor mängd människor. Här erbjuds riktigt bra service med personal som vet vad de pratar om, oavsett det handlar om utrustning eller bra ställen i området.


Skrivet av Johan Edsler

031-16 59 00
LionAlpin