Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

Intervju med Richard Hunter

Sarah Olsson - onsdag d. 03. september 2014

Richard Hunter är göteborgskocken som till vardags är kökschef på Miss Sophie, Yaki-Da, Butchers Market och trendiga Levantine. Nu till vintern kan du även uppleva hans mat på Hotel Planai, Hotel Krichboden och Hotel Pinzgauerhof i Österrike. Vi har ställt fyra frågor till Richard för att få en försmak av vad du kan förvänta dig... 

Varför blev du kock?

Jag kommer från en restaurangfamilj där mat alltid varit en stor del av vardagen. Vi odlade och slaktade även en hel del i hemmet. Det har gjort mitt yrkesval nästintill oundvikligt. Kärleken till mat har alltid funnits i familjen.

Vad utmärker din mat och ditt sätt att laga mat?

Rustikt med höga smaker och enormt mycket kärlek. Just kärlek till mat är utan tvekan den bästa kryddan.

Går det verkligen att kombinera det österrikiska köket med det skandinaviska?

Absolut. Jag vill nog påstå att alla matkulturer kan inspirera varandra till en bra måltid.

Vad kan man förvänta sig som gäst på Hotel Planai, Hotel Kirchboden och Hotel Pinzgauerhof till vintern?

Österrike möter norden med kärlek och passion. Jag vill att det ska vara svårt för gästerna att välja i menyn då alla rätterna ska kännas lockande och fräscha. Vissa rätter kommer ha sin tyngsta fot i Österike med detaljer eller tillagningstekniker från Norden. Andra rätter tvärt om.

Vill du uppleva Richards nya meny och vinlista på Lion Alpins egna hotell?

Hitta din resa till Hotel Kirchboden i Wagrain här
Hitta din resa till Hotel Planai i Schladming här
Hitta din resa till Hotel Pinzgauerhof i Zell am See här


Lion Alpins reserådgivare Sarah Olsson
Skrivet av Sarah Olsson

Lion Alpin logo