
Intervju med Richard Hunter
Richard Hunter är göteborgskocken som till vardags är kökschef på Miss Sophie, Yaki-Da, Butchers Market och trendiga Levantine. Nu till vintern kan du även uppleva hans mat på Hotel Planai, Hotel Krichboden och Hotel Pinzgauerhof i Österrike. Vi har ställt fyra frågor till Richard för att få en försmak av vad du kan förvänta dig...
Varför blev du kock?
Jag kommer från en restaurangfamilj där mat alltid varit en stor del av vardagen. Vi odlade och slaktade även en hel del i hemmet. Det har gjort mitt yrkesval nästintill oundvikligt. Kärleken till mat har alltid funnits i familjen.
Vad utmärker din mat och ditt sätt att laga mat?
Rustikt med höga smaker och enormt mycket kärlek. Just kärlek till mat är utan tvekan den bästa kryddan.
Går det verkligen att kombinera det österrikiska köket med det skandinaviska?
Absolut. Jag vill nog påstå att alla matkulturer kan inspirera varandra till en bra måltid.
Vad kan man förvänta sig som gäst på Hotel Planai, Hotel Kirchboden och Hotel Pinzgauerhof till vintern?
Österrike möter norden med kärlek och passion. Jag vill att det ska vara svårt för gästerna att välja i menyn då alla rätterna ska kännas lockande och fräscha. Vissa rätter kommer ha sin tyngsta fot i Österike med detaljer eller tillagningstekniker från Norden. Andra rätter tvärt om.
Vill du uppleva Richards nya meny och vinlista på Lion Alpins egna hotell?
Hitta din resa till Hotel Kirchboden i Wagrain här
Hitta din resa till Hotel Planai i Schladming här
Hitta din resa till Hotel Pinzgauerhof i Zell am See här
Arkiv
- februari 2023
- december 2022
- oktober 2022
- april 2022
- mars 2022
- januari 2022
- september 2021
- mars 2021
- februari 2021
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- september 2019
- februari 2019
- augusti 2018
- oktober 2017
- september 2017
- juli 2017
- december 2016
- oktober 2015
- juni 2015
- maj 2015
- januari 2015