Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Skidsemester i Zauchensee pt. 2

Skidsemester i Zauchensee pt. 2

måndag d. 17. oktober 2022

Dag 4

Efter en stadig frukost planeras dagens skidäventyr och vi bestämmer oss tidigt för att hålla oss i Zauchensee, för att utforska speciellt pisterna på andra sidan av dalen, samt inte minst fortsätta njuta av vår favorit, nummer 7 världscuppisten.

Som sagt som gjort, vi beger oss bortåt i perfekt preparerade pister och vädergudarna är även idag på vår sida när solen skiner från en klarblå himmel utan ett moln. Redan nu på morgonen är det skönt i solen och efter några åk tar vi liften upp till berget på baksidan och njuter av var sin Radler och blir sittande en halvtimma.

Vi åker nerför den långa härliga röd/svarta-pisten, ligger härligt på skär och det är nästan inte folk i pisten. Underbart!

Efter ett par åk här, beger vi oss åter till andra sidan, där både 7an och 9an åks flera gånger om.

En Schnitzel blir det till lunch igen, samt var sin öl – det värmer nästan lite för mycket i solen och vi ”fastnar” i njutningen av värme och D-vitaminer. Dagens sista timme spenderas dock i pisterna. Ni vet det där med att man aldrig ska köra hårt sista åket? Det fick jag erfara. Hårt tryck nerför den svarta pisten till botten av dalen, felskär och några volter som förmodligen gett många poäng i freestyle senare ligger jag mitt i den svarta pisten, som tur är fick jag till mig mina skidor av en åkare bakom. På med skidorna, och glida försiktigt ner till Afterskin.

Det blir en lugn afterski innan vi går tillbaka till hotellet för att njuta av en underbar middag, där vi också har fått upp ögonen för glassbaren – farligt!

Dag 5

Idag är planen att ta oss över till Wagrain och Kuhstall för afterski och massa åkning. Vi tar oss hela vägen till St. Johann och får några sköna åk i solen. Här pajar mina pjäxor också, där en skruv lossnar i sidan och det blir minst sagt ostabilt och oskönt att åka. Vi tar en lätt lunch med lite gulasch och Radler innan vi tar G-link över till Flachau-sidan.

Här blir det ett riktigt monsteråk i den långa pisten ner, som är uppåkt och relativt tung snö – det suger ordentligt i benen speciellt med de ostabila pjäxorna. Vi tar oss ner till Kuhstall och en välförtjänt kall öl och har tur som får det sista bordet i solen. Här går också semesterns första Kaiserschmarrn ner på högkant så man är redo för afterskin på riktigt med något i magen.

Afterskin finns inte så mycket mer att rapportera om än att det var kul, väldigt kul och som alltid kommer man i kontakt med sköna människor från alla världens hörn. Jag kan verkligen rekommendera Kuhstall om man är i trakterna.

Efter en lång taxi hem blir det lite snabb middag innan vi glad och trötta hittar sängen.

Dag 6

Gårdagens förstörda pjäxor tog ut sin rätt och jag vaknar med en fot som har en stor bula ovanför stortån, det blir inte någon åkning idag för mig inte.

Vi tar en frukost på hotellet innan vi tar gondolen upp, jag sätter mig på en stuga och njuter av vårsolen  medan mina vänner bränner på nerför pisterna. Även om det är tråkigt att det inte blev någon åkning för min del, är det en ganska stor tröst att kunna njuta av solens värme samtidigt som man ser den mäktiga utsikten över vassa, snötäckta bergmassiv.

Efter en dag i solen blir det ännu mer värme, när vi går ner och bastar lite för att mjuka upp kropparna inför morgondagens hemfärd.

En god middag och ett sista samtal med våra fina guider senare är det bara att packa, mimra över skapade minnen innan det blir en tidig kväll – bussen går 05.30 imorn.


031-16 59 00
LionAlpin