Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Snöjägaren Hampus summerar sina upplevelser i Alperna

Snöjägaren Hampus summerar sina upplevelser i Alperna

tisdag d. 28. januari 2020

En fantastisk vecka

Denna vecka har jag njutit till fullo.
Fantastiska människor, god mat, soligt och såklart massor av skidåkning.
Denna vecka har verkligen fått mig att öppna ögonen för Saalbach med allt vad denna underbara klassiker har att erbjuda.

Hotellet har varit basen för hela denna vecka och det har varit en förnöjelse.
Fina rum, spa avdelning, super restaurang, underbar personal och så nära liften!
Att kunna ladda batterierna på morgonen vid frukostbuffén sedan ha två minuter promenad till liften, ja om man vill ut tidigt i backen är detta som upplagt för perfektion.
Samt perfekt om man ska prova på Saalbach Challenge eller Skicircus Challenge, start och slut precis vid hotellet.

Vi har ju provat på lite av varje hela denna vecka, olika typer av skidåkning samt några av guidernas arrangemang.
Solen har varit framme hela veckan men vi har lyckats utan några större äventyr hitta lite snö utanför pisten, oavsett kommer man hem med en Goggle Tan.

Saalbach/Hinterglemm

Området Saalbach/Hinterglemm har det mesta att erbjuda och snart ännu mer.
För redan nästa år är de planerat att en ny lift i Saalbach ska vara klar, det kommer leda till att det blir en bussresa mindre i förbindelsen med Zell Am See.
Man kan då kalla sig Österrikes största sammanhängande skidområde bestående av Kitzsteinhorn, Maiskogel, Schmittenhöhe, Leogang, Saalbach, Fieberbrunn och Hinterglemm.
Man kan ju redan i detta nu få allt från glaciäråkning, högalpint, skogsåkning och massor av varierande piståkning.
Så en ”påg” som mig har kommit helt rätt, allt från extrem offpist upp på Kitzsteinhorn, lättillgänglig skogsoffpist i Fieberbrunn och massor av hårda pister på skuggsidan av Hinterglemm.
Sedan får man klart inte glömma Nitro Snowpark mellan Saalbach och Leogang som har något som man inte kan hitta i så många andra områden i Österrike, Freestyle Airbag.
En stor airbag så man kan prova några nya tricks med en säkrare landning.
Men man ska hålla sig borta från parken om ni åker runt på berget med Morten, han är nämligen ganska duktig på att övertala en till att man aldrig blir för gammal för backflips…

Nya liftar innebär att man kommer snabbare ut i backen och fler gondoler än sittliftar visar att det ska vara skidåkningen i fokus och inte sitta i liften fokus.
Området är smart då det ofta är lagt så att det finns två alternativ ner med olika nivåer. Perfekt om ens grupp har olika nivåer men man vill åka på en rundtur i området. Samt med perfekta områden för skidskola och nybörjare.

Fantastiska Restauranger och grym Afterski

Massor av fantastiska restauranger uppe på berget så att man inte behöver göra den stora planering för dagen då du alltid har dessa små hütter i din närhet oavsett vart du är.
Det betyder också att man oftast har ganska lätta att få bord när det är lunch tid, ett litet tips från pistvisningen som vi tog till oss.
Väl efter skiddagen tycker man ofta att man förtjänt något att dricka innan man tar sig hemåt mot kvällsmaten och sängen, då finns de oändliga alternativ i detta område. Med så gott som afterski vid varje nedfart och ett av de mest kända ställena i Alperna – Hinterhag Alm.


Underbara guider

I Saalbach finns också något man inte ska glömma, underbara guider.
Dessa guider har verkligen gjort de lilla extra som förgyllt denna vecka.
Till att starta med visat runt i området och kunnat svara på våra besvärliga frågor. Har de inte haft svaret har de funnit någon som kunnat hjälpa, alla dessa frågor om offpist och hur man tar sig runt i området på bästa sätt har nog kunnat vara en smula irriterande och jag skyller på Morten.
Men svar har vi fått och det har gjort att vi fått provat på det som hade varit svårt att lösa själv om man har sex skiddagar.
Har man inte provat på en Lion Alpin picknic uppe på berget så har man verkligen missat något.
Sitta under en klarblå himmel med solen i ansiktet i en fåtölj byggd av snö, ja det är något speciellt.
En grillad hamburgare och kall dryck i handen samt musik och underhållning har ju aldrig skadat någon.

Om man känner att man fortsatt har energi senare på kvällen så kan också guiderna visa runt i nattlivet på deras Pub Crawl, detta innebar att jag fick en liten favoritbar kallad Off piste bar.
Träffa massa nya människor, utväxling av historier och bara ha riktigt kul med andra som älskar att vara nere i Alperna.

Skidåkningen

Men avslutande kommer det viktigaste, skidåkningen!
Då det varit så kallt under denna vecka med minusgrader hela dagen så har snön varit riktigt fin och vi har som sagt provat den i olika former.
Under tidig morgon har vi kunnat bege oss upp Schattberg och haft det nästan helt för oss själva.
Dundrade ner för dessa pister när det fortsatt är manchester är ganska så underbart, detta hade vi möjlighet till varje morgon och det tog vi väl vara på.
Att man sedan har så många olika bergssidor gör att man kan välja ut norrsidor senare på dagen också då solen stått på och ändå ha fina pister hela dagen runt.
Där hitta jag en favorit i Leogang som en lång stor bred pist hela vägen ner i botten, nr 83 på pist kartan.
Att pist åkningen varit i topp kunde vi konstatera då vi gjort utmaningen och tagit oss runt hela systemet, den så kallade Skicircus challenge.
Pisterna höll hela dagen och inga pucklar utan fortsatt fin pist, jag är enormt imponerad.
Men det är ingen hemlighet att jag som oftast finns att hitta utanför pisten även lyckligtvis hittade fin åkning denna vecka med.

Detta område erbjuder massor av offpist som man lätt tar sig till på flera olika norrsidor. Norrsidorna ger inte så mycket sol och bättre snö när inte solen ligger på hela dagen.
Den dag vi provade Worldtour facet sjönk vi fortsatt ner i snön och vid stora svängar kunde man nästan ana ett faceshoot.
Men de har verkligen allt och är man också villig att gå en liten smula så är möjligheterna oändliga.
En av de saker som verkligen gjorde mig så positivt inställd var att man oftast kommer ner till en lift eller buss så man inte ska gå efter ett lång offpist åk.

Tack för en underbar vecka Saalbach

Samlat sett har denna vecka varit helt underbar och jag ser fram emot att snart bekanta mig mer med Saalbach området.
Samt en liten avstickare och besök av Bad Gastein, min vän Christoffer och hans äventyr.
Jag kan helt klart rekommendera att man tar sig ner hit och får provat på allt som erbjuds. Då jag manar att det faktiskt finns något för alla härnere och det finns massor av snö trotts brist på snöfall.
Jag kan ju vara helt ärlig och säga att jag trodde de skulle bli svår att hitta något men det blev motbevisat.
God mat, skön säng, trevliga guider, fantastiska människor, smart område, bra afterski, soligt, kallt och underbar skidåkning i alla dess typer, ja så kan man förklara min vecka med Lion Alpin i Saalbach/Hinterglemm.

Nu är det tid för mig och mitt sol bruna ansikte att bege sig hemåt, med ett stort leende flyger vi snart från Alperna.
Men jag har hört att det kommer lite mer snö snart och då kommer snart vara dags för lite mer snöjakt från min sida! Klart slut, Snöjägaren Hampus.
Kenneth har nu beslutat att det bara är en gondol samt en stollift kvar efter han gått igenom listan på mobilen.


031-16 59 00
LionAlpin