Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Vår snöjägare Hampus upplever Saalbach

Vår snöjägare Hampus upplever Saalbach

tisdag d. 14. januari 2020

Första dagen i Saalbach

Vid ankomsten så får jag mitt välkomstkuvert, där i finns ett liftkort, vilket betyder att jag redan första dagen får chans att strecka ut benen 1h upp på berget. Sagt och gjort! Jag tar den första gondolen som ligger ca 3 minuters gångavstånd från hotellet, sedan är det ca 15 minuters väntande i gondolen, tiden används smart igenom att studera pist-kartan och utsikten. Det sistnämnda är något som fick mig att inte kasta mig ut i backen direkt, denna utsikt måste dokumenteras och njutas av ett fåtal minuter först. Rosa himmel då solen har börjat bege sig ner bakom bergen samt en temperatur på minus 7 grader, helt underbart och det giver ro i själen. Alla vet att om himmelen är rosa på kvällen kommer det vara solsken dagen efter.
Jag hinner med två turer ner till gondolen igen innan benen börjar bli lite trötta efter alla super G svängarna så direkt på ankomstdagen. Pisterna var tomma och det var kallt vilket innebär att jag kan skruva upp tempot och fräsa från sida till sida i Body Miller style.

t3t5g4

Dags att se vad hotellets restaurang har att erbjuda

Det var inte helt fel att komma tillbaka ner på hotellet och ta en liten lur innan det var tid för att se vad restaurangen hade att erbjuda. Jag kommer ner tidigt på kvällstimmarna till en buffé som serveras på ankomstdagen och den var minst sagt uppskattad. Efter en god måltid och lite snack med guiderna samt en inbjudan om att följa med på lite pist-visning under morgondagen var det tid för snöjägaren att kasta sig i säng. När man har vaknat av sitt alarm, fått i sig maten i magen, kaffet slunkit ner, då är de dags att åka skidor!

Första liften är given

På väg upp för att få värmt upp benen innan pist-visningen. Solen har kommit upp över bergstopparna och under skidorna ligger det frusen manchester, pisterna är helt underbara. Jag tar några snabba svängar och dundrar sen mot mötesplatsen.

Jag följer med på pist-visningen som kommer ta oss mot Leogang, jag väljer såklart turbo-gruppen. Vi blir visade runt i området och får massor med nyttig information blandat med en massa roliga historier på vägen. När vi åkt runt i underbara Leogang under förmiddagen avslutar vi med att dom som varit med på pist-visning äter en god lunch uppe på ett bryggeri som också är en restaurang som ligger högt upp på berget. Ingen dålig avslutning på denna skiddag med blå himmel och minus grader.

Dags för Afterski

Efter pist-visningen är det dags att bege sig tillbaka mot Saalbach, men framförallt dags att bege sig till Hinterhag. Att gå på Hinterhag är något som är ganska lätt att förklara, det har blivit utsett till världens BÄSTA afterski. Det kan man också förstå efter att man varit på Hinterhag, det är så en afterski ska vara enligt mig, österrikisk musik, folk är glada och ölen smakar fantastiskt. Men allt gott måste komma till ett slut och det är dags att ta sig mot hotellet för lite kvällsmat. Under middagen diskuteras det vad som hänt under dagen med guider och andra gäster.

Det har varit en kanonstart i Saalbach och det glädjer mig till att snart få prova att utforska området mer. De nästkommande dagarna ska dock faktiskt spenderas i ett område ca 1h från Saalbach, så följ med mig på tur till Bad Gastein där vi ska leta efter lite snö utanför pisten.

Följ med här på bloggen under veckan för att höra om det äventyret samt kommande äventyr.


031-16 59 00
LionAlpin