Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Våra högst belägna orter!

Våra högst belägna orter!

Johan Edsler - tisdag d. 20. december 2016

Flera av våra gäster efterfrågar de högst belägna alptopparna för den ultimata skidupplevelsen. Dessa toppar erbjuder en skidupplevelse med snösäkerhet och utsikt i världsklass. Nedan följer tre av våra höghöjdsfavoriter.

Obertauern

Först ut är Obertauren, beläget i centrala Österrike, som erbjuder ett välsvarvat liftsystem som snabbt tar skidåkaren till den absoluta toppen. Väl framme står man på 2013 meters höjd och blickar ut över en fantastisk vy. Med fyra kilometer som längsta nedfart har Obertauren något för alla, den vane skidåkaren kan glida sömlöst ner till den lilla byn, off-pistentusiasten hittar snabbt favoritpuder samtidigt som familjen stormtrivs bland höga snövallar och många barnvänliga alternativ.

Livigno

Livigno är vårt andra högbelägna alternativ. En speciell by med riktigt underbar skidåkning. Sannerligen La Dolce Vita med pjäxor (läs vårt inlägg om Livigno här). Detta italienska paradis är så snösäkert det kan bli, med en by belägen på 1816 meter och högsta åkhöjd på förbluffande 3000 meter är vitt underlag en självklarhet. Med bra shopping, fantastisk åkning och läcker mat är Livigno en ständig favorit i Italien.

Canazei

Den sista orten, men absolut inte minsta, som skall benämnas är Canazei. En av tre närliggande orter insprängda i de snötäckta Dolomiterna. Det finns många saker att säga om denna charmiga ort. Orten är mysig och erbjuder många barer och restauranger, som faktiskt är väldigt prisvärda i jämförelse med många andra orter. Här kan man få en öl för 3,5 euro eller en klassisk italiensk pizza för 8 euro. Canazei är ingen partyby men för den som vill finns det goda möjligheter till härlig afterski och livliga kvällar. Men man åker till Canazei av en anledning och det är skidåkningen. Med världens största skidsystem kan den beskrivas i all oändlighet men i slutändan blir det bara siffror. För att illustrera just hur enormt Canazei är kommer här några exempel.

- Den högsta åkhöjden, på 3250 meter, är lika hög som 17 Turning Torso staplade på varandra.

- Väljer man den längsta nedfarten kan man i ett åk utan stopp göra mer än ett halvt Göteborgsvarv, om man orkar det vill säga!

- Den kanske mest förbluffande saken om Canazei och Dolomiti Superski är dock dess ofantliga pistkilometer. Som tidigare nämnt får man ett liftkort som ger tillträde till världens största system, - detta innebär att om man åker alla backar, i hela systemet, har man färdats en sträcka lika långt som fågelvägen mellan Göteborg och Kiruna; perfekta vadslagningen för kompisgänget!

Vare sig man vill känna mjölksyran i Canazei, pumpa puder i Obertauren eller leva det goda livet i Livigno erbjuder sannerligen dessa högbelägna orter något för alla.


Skrivet av Johan Edsler

031-16 59 00
LionAlpin