Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Finns det annat att göra i Zell am See än att åka skidor?

Finns det annat att göra i Zell am See än att åka skidor?

Sarah Auernigg - fredag d. 16. oktober 2015

Ja det gör det faktiskt. Det är inte alltid som alla i resesällskapet vill ägna sig åt just skidåkning från morgon till kväll. Då finns det orter med lite större byar som erbjuder en hel det utöver just skidåkning. Klassiska Zell am See i Österrike är en av dessa orter. Byn är nästan som en liten stad och här finns gott om aktiviteter utöver skidåkning för den som önskar. Här har vi samlat några förslag på aktiviteter:

Bad och wellness

Det finns två badhus i området runt Zell am See. I Zell am See centrum finns ett badhus med pool, rutschkana och bastu. Passar perfekt för barnfamiljer.

Läs mer om badhuset här.

Vill du unna dig riktig lyx ska du besöka Tauern Spa i grannbyn Kaprun. Här finns allt du kan önska dig, flera pooler både inne och ute, ett helt bastulandskap och självklart möjlighet till alla tänkbara behandlingar. Min personliga favorit är den varma saltvattenspoolen utomhus med utsikt över glaciären. Här trivs både barn och vuxna.

Läs mer om Tauern Spa här.

Byn

I centrum finns det gott om butiker och caféer. Här är det supermysigt att strosa bland alla gamla byggnader. Vill man promenera lite längre kan en runda runt Zeller sjön vara ett förslag.

Vandra

Uppe på Schmittenhöhe (berget i Zell am See) finns det fina vintervandringsleder och till och med turer med ”snösko-vandring”. Åker du inte skidor tycker jag ändå att du ska besöka glaciären Kitzsteinhorn. Det går att göra utan skidor. Ta liften upp till toppen och vandra genom tunneln som går rätt igenom berget. I tunneln är det ett mindre museum om nationalparken, berg, natur och teknik. När du kommer ut på andra sidan får du en fantastisk utsikt och kan till och med se Österrikes högsta berg.

Längdåkning

I området runt Zell am See och Kaprun finns många kilometer längdspår. Det finns även kvällsspår i både Kaprun och Schüttdorf, som är upplysta på kvällen. Mellan Kaprun och Zell am See går det buss. Är det ont om snö nere i byn finns det även längdspår uppe i skidområdena. För längdåkning uppe på Schmittenhöhe och Kitzsteinhorn krävs liftkort.

Rodeln

Är du sugen på att susa ner för berget i höga hastigheter utan skidor är rodel det perfekta alternativet.  I Österrike är det inte bara barn som tycker om att åka kälke utan det är en populär aktivitet i alla åldrar. Det finns flera ställen där du kan åka Rodel, prata med våra guider på plats. Denna aktivitet gäller främst kvällstid. 

Åka häst och vagn/släde

Boka en mysig tur med häst och släde. Det är ett trevligt sätt att se byn och området på. Fråga våra guider eller hotellpersonal för hjälp att boka.

Upplevelseberg med flera typer av kälkåkning

Ungefär 10 km från Zell am See ligger det lilla berget Nagelköpfl. Här finns flera roliga aktiviteter såsom rodeln, snowtubing, zipflbob och trampolin. Gemensamt för de flesta av dessa aktiviteter är att det går fort och det går nerför. Området är öppet på dagen och 2 kvällar i veckan. Ta bussen från Zell am See och promenera upp på berget eller ta direktbussen från Areitbahn som går 4 gånger om dagen.

Läs mer om aktiviteterna som finns på Nagelköpfl här.

Sporthall med massor av aktiviteter

Club Kitzsteinhorn ligger i Schüttdorf och är en perfekt aktivitet för dagar med dåligt väder. Här finns mängder med saker att hitta på. Spela beachvolleyboll, klättra (finns hall för både med och utan tamp), österrikisk variant av bowling, trampolinhall (studsmatta), bordtennis och mycket mer.

Läs mer om Club Kitzsteinhorn här.

Har du fler tips får du gärna skriva i kommentarsfältet.


Skrivet av Sarah Auernigg

031-16 59 00
LionAlpin