Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Varför det är en fantastisk upplevelse och erfarenhet att vara guide

Varför det är en fantastisk upplevelse och erfarenhet att vara guide

Johan Gunnarsson - fredag d. 18. maj 2018

Jag skulle rekommendera alla att göra minst en säsong som skidguide. Det är en otrolig lärorik och tillfredställande upplevelse. Att varje morgon vakna upp och gå ut till Alpernas majestätiska berg borde vara motivation nog. Lägg på skidåkning och afterski i världsklass så har du ett svårslaget koncept.

Arbetet som guide

Jag har själv gjort två säsonger och det har lett till många fantastiska minnen. Att jobba som skidguide i Alperna kan ibland vara stressigt och din förmåga att hantera en kombination av arbete, skidåkning och nattliv kommer gång på gång att sättas på prov. Du kommer att bli förvånad över hur mycket du själv klarar av med rätt motivation! Att du istället för att gå och ta igen de där fyra timmarna du miste natten innan, sticker ut i pisten med dina kollegor/vänner tyder på att energi alltid finns där, helt enkelt för att det är så sjukt kul att vara guide!

Hitta vänner för livet

Kollegor, eller rättare sagt vännerna du får på säsong kommer att finnas kvar efter säsongen. Jag har själv bevittnat vilsna själar som funnit varandra nere i Alperna för att sedan aldrig släppa taget om varann. Man jobbar så tätt tillsammans och problem som kan uppstå försvinner snabbt i surret av allt som sker omkring.

Ett till otroligt skäl till varför det är så magiskt nere i Alperna är alla glada gäster. Vi vet alla hur restriktiva svenskar kan vara, personligt utrymme är heligt och man invaderar inte någon annans ;) I Alperna existerar inte denna biologiska spärr, det är som att alpluften fyller våra hjärnor med dopamin och gör alla lyckliga, att möta en gäst på gatan och falla in i en tiominuters konversation om gårdagens åkning är något svårfunnet i Sverige.

Efter säsongen

Du som väljer att göra säsong med oss kommer sedan komma hem med ryggsäcken full av nödvändiga livsläror. Disciplin och eget ansvar skulle jag personligen säga är de två egenskaper jag utvecklades mest inom. Att vid ett senare skede i livet ha detta tillgängligt är guld värt. 

Under en säsong kan du dessutom räkna med oförglömliga upplevelser som sätter sig längst in i hjärnbalken och en regnig dag kommer fram och skänker dig en stund sann lycka. Även minnen som, om inte dokumenterade, är svåra att tro faktiskt skedde. Som att åka uppblåsbar pool ner för hela Planaiberget i Schladming. Saker du aldrig hade fått tanken eller möjligheten att göra på svensk mark.

Våga sök till guide, du kommer inte ångra dig!

Som slutsats vill jag bara säga att söker du ett fartfyllt knappt halvår med personlig utveckling, vänner för livet, massor av skidåkning och framförallt upplevelser du aldrig kommer att glömma, då är det en säsong i Alperna du ska göra.


Skrivet av Johan Gunnarsson

031-16 59 00
LionAlpin