Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
5 resmål i Alperna med riktigt bra afterski

5 resmål i Alperna med riktigt bra afterski

lördag d. 29. februari 2020

Afterski i Österrike och Italien

Afterski kommer som bekant i många tappningar, och enligt vissa går det att se tydliga trender i festandet i bergskedjans olika länder:

 

  • I Österrike bjuder afterski på öl, öl och öl. Gärna i krus. Populära orter i vad som ofta kallas afterskins hemland bjuder på gemytlighet, allsång och pjäxdans.
  • Frankrikes afterski kännetecknas av dunkande partymusik.
  • Italiens afterski är mer avslappnad än grannländernas. Här kopplar man av i solen eller på en mysig bar med god dryck, strålande sol och sitt favoritsällskap. Men det går att hitta klassisk partyafterski också.

 

Är du nyfiken på vilka orter som har bäst afterski? Läs vidare för listan på våra favoriter.

Canazei

Valmöjligheterna för afterski i italienska Canazei verkar bara bli fler med åren. Att byns stil för festande har österrikiska drag är inte för intet, den här orten var nämligen österrikisk en gång i tiden. Om våra egna guider får tipsa om afterski i Canazei så väljer de Paradis, utestället i trästugan precis i slutet av skogspisten som leder till byn. Gå hit om du är sugen på dans, allsång och klämmiga hits. Mer finstämd afterski med mysig atmosfär finns till exempel på La Montanara, och andra barer och restauranger med härliga uteserveringar.

Livigno

Livigno är numera italienskt men har precis som Canazei varit österrikiskt en gång i tiden. Här finns över 150 barer, något de flesta alporter inte kan matcha. Upplev den härliga stämningen på bland annat Alegra, där besökare i alla åldrar kan koppla av och äta gott, med en kall öl till de vuxna. Hos Mickey’s Pub kan du göra entré på rutschbana och festen fortsätter i diskostämning för en yngre publik. Vinbaren Jpioca passar dig som vill dricka gott och koppla av med dem du tycker om. Få våra guiders bästa tips i Livigno.

afterski

St. Anton

St. Anton bjuder på fenomenal skidåkning, många soltimmar och afterski som många anser vara bland den bästa i Alperna. Mooserwirt är kanske bergskedjans mest kända uteställe, där det regnar tätt med schlagerhits och pjäxdanser. Krazy Kangaruh har hållit igång sedan mitten av 60-talet och fortsätter att bjuda på afterski med strålande utsikt. Men oavsett om du föredrar eurovision eller livemusik finns det gott om barer att besöka. Få tips om saker att göra i St. Anton, direkt från våra guider.

Saalbach

Med prisbelönt afterski kan den partysugna tryggt välja en semester i Saalbach. Det självklaraste valet bland barerna är Hinterhagalm, som serverar österrikisk afterski i sin renaste form. Här dansas det till liveband och har du tur kan du fånga en av souvenirerna som kastas ut över dansgolvet. Festa tills klockan slår tolv och ta dig smidigt tillbaka till centrumet i Saalbach på upplyst väg. Ett annat alternativ för allsång och stämning på topp är Bauer’s Schi Alm, som sprider sig över flera ”tält” och ett utomhusområde. För mer mys och mindre hårt festande rekommenderas Turm Falke med solterrass, glaspaviljong och trevligt bemötande. Läs våra guiders bästa tips till afterski i Saalbach

Schladming

Med Hohenhaus Tenne kan Schladming skryta om att ha den största baren för afterski i hela Europa. Den här baren är inte bara stor utan även väl värd ett besök.

Upplev 3000 kvadratmeter partystämning i klassiskt trähus. Här kan du festa på natten, eller koppla av med en kall öl redan på eftermiddagen. I mysiga Schladming finns även gott om trevliga restauranger, för den som vill runda av kvällen med fokus på gastronomi snarare än dans på borden. Läs mer om vad våra guider rekommenderar att göra medan du är i Schladming.

 

Vi hoppas att vår guide till afterski i Alperna har gett dig ett hum om vad du kan förvänta dig vad gäller uteliv! Använd formuläret i toppmenyn om du vill kika på vilka hotell och restider vi erbjuder till de här orterna.


031-16 59 00
LionAlpin