Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Årets skidtrender 2022

Årets skidtrender 2022

Investera i kvalitet

Vi känner alla till hur "fast fashion" påverkar miljön, och tyvärr är även skidkläder en del av detta problem. Du köper det endast för en säsong, och om du inte skänker dina nästan nya kläder eller ger bort dem till en vän (det föredragna alternativet), kan det sluta med att du helt enkelt kastar dem. Även om skidutrustning är dyrt, vilket inte är någon hemlighet, och att köpa billigare skidoutfits är ett sätt att göra skidåkningen mer inkluderande, är det alltid värt att investera i skidbyxor och skidjackor av hög kvalitet, såväl som mellanlager och underställ. Investera i utrustning som håller, andas, isolerar och har innovativ teknik och samtidigt är snygga. På sikt kommer påverkan både på din plånbok och miljön att bli mycket mindre. Nya märken i branschen som Dope Snow erbjuder skidkläder med en fantastisk kombination av stil och kvalitet till överkomliga priser.

Skidflex

Skidmärken och kända tillverkare har experimenterat med att bygga skidor med optimal flex i flera år. De har förnyat sig med material som Paulownia-trä till Titanal och kol. Är du en åkare som föredrar stabilitet eller en mjuk och lekfull åkare som vill ha flex? Fråga dig själv vilken åkstil du föredrar och vilken typ av terräng du gillar att åka i, leta sedan efter skidor med den perfekta flexen för dig. Detta kommer att ta din åkning till nästa nivå och göra hela processen ännu mer njutbar så att du kan åka ända från morgonens första lift tills den sista för dagen.

Vintage är inne

Nu har vi pratat om att kvalitet är inne och att man ska investera i skidkläder av hög kvalitet som minskar påverkan på berget och miljön, men det finns även ett annat sätt att göra det. Köp inte vintage bara för det faktum att "saker inte görs som de gjordes förr", utan också för hur coola dessa kläder är. Vi pratar om vintage skiddressarna som i princip gör det omöjligt att gå på toaletten, eller vintage solglasögon som är riktigt snygga på afterskin. Vi vågar säga att om du köper vintageutrustning kanske du är lite mindre bekväm, men du kommer att se fantastisk ut.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pjäxor med gåläge

Obekväma fötter och att inte kunna gå vart du vill hör inte till årets trender. Vi vill ha pjäxor med ett gåläge som faktiskt fungerar. Vi har varit glada över att se fler pjäxor med gåläge på marknaden de senaste åren. Det finns dock fortfarande en betydande brist; på afterskin och runt skidorten är de ganska bekväma, men de ger inte tillräckligt med stöd i backarna, vilket är den primära användningen. I vinter ser vi dock vissa modeller som fyller ut gapet, och som dessutom är riktigt snygga!

Goggles med snabbt linsbytessystem

I denna moderna värld älskar vi bekvämlighet, snabbhet och effektivitet. Vi vill anpassa oss till världen omkring oss och förändras lika snabbt som omständigheterna gör. Eftersom vi vet hur temperamentsfullt och ständigt växlande alpvädret kan vara, vill vi ha goggles som kan anpassas efter förhållandena. När du har njutit av full synlighet i solen vill du inte behöva vänta med att byta din lins när ovädret drar in och molnen blir allt tjockare. Vi vill ha goggles med snabbt linsbytessystem för att enkelt kunna byta. Många tillverkare erbjuder magnetiska linser, vilket innebär att du kan byta dina linser snabbare än vädret förändras. Sätt bara i dina nya linser och stoppa de andra i fickan, du behöver inte ens stanna!

 

 

Stöd småföretag

Skidindustrins giganter driver alla kläd- och utrustningsföretag, och det råder ett monopol på en ganska stängd marknad. De stora namnen inom skidutrustning och kläder har blivit synonymt med kvalitet och innovation, men nu kommer fler och fler nya mindre märken in på marknaden, där de fokuserar på design, excellens och hållbara material.

Hållbarhet först

Hållbarhet är en trend. Vi vill att allt ska vara hållbart, från skidkläder, utrustning och till och med skidortens infrastruktur. Tyvärr är skidåkning och snowboard inte så miljövänligt som man kan tro; att driva en skidort med liftar, pistmaskiner etc. är energikrävande och till och med ditt skidvax påverkar marken under snön, men du kan börja jämna ut detta.

Många orter startar nu gröna initiativ för att kompensera deras påverkan, du kan köpa mindre skadligt skidvax och köpa återvunnen utrustning och skidkläder. Som naturälskare är det bästa vi kan göra att undersöka hur vi kan dra vårt strå till stacken för att göra skidåkning och snowboard mer hållbart.

Teknik

Det finns en app för allt, eller hur? Detta gäller givetvis även i skidbranschen. En av de största trenderna i år är att modernisera vår bergsupplevelse med appar och teknik. Detta kan vara allt från skidutrustning (inklusive hjälmar) som har Recco-teknik för backcountry-åkning, och hela vägen till att använda digital kartläggning för att hjälpa dig att planera dina offpist-rutter. Det finns inte ett enda hörn i skidbranschen som är orört av teknik på ett sätt som gynnar och driver branschen framåt.

 

 

 

 

 

 

Streetwear till bergen

Att klä sig i streetwear i backen är inte ett nytt koncept, det är en enorm trend i snowboardcommunityt där skatemodet influerat sitt vintriga syskon snowboard. Men nu blir det alltmer vanligt att bära streetwear i backarna. Speciellt med tanke på vår nyfunna kärlek till vintage och återvunna kläder för att minimera vår påverkan på miljön, ser man nu
streetwear mer och mer i skidlookerna även hos de mest kräsna åkarna. Detta kan vara så lite som en hint av nittiotalet med små smala solglasögon på afterskin som man kan se på olika hiphop-artister, och nu hela vägen till parkåkare i rutiga skjortor och jeans för soliga dagar på våren.

Skitouring: från backcountryn till backarna

Till sist går vi över till trenderna för ski touring. Med tanke på att det genomgående temat i årets skidtrender är hållbarhet, väljer de inbitna snowboard- och skidåkarna att hålla sig borta från orten och avstå från liftar och istället vandra upp själva på jakt efter de bästa nedfarterna. Att vandra uppför berget på ett topptursäventyr är ett bra sätt att komma närmare naturen och minska din påverkan på den energiintensiva infrastrukturen i skidorten, ett lite mer avskalat sätt att åka på.

 

Där har vi det, årets senaste skidtrender. På sättet branschen pushar för hållbarhet först och att ta vara på det gamla är “det nya”, hjälper dessa skidtrender oss att att inte vara som alla andra. Istället går vi vår egen väg, klär oss hur vi vill och visar vår personlighet genom vår åkning, och det är det som är det viktigaste. Var dig själv både i och utanför backen.


031-16 59 00
LionAlpin