Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på

Canazei - Världens största skidområde Italiens

Se hotell och boka resa

Pistfakta
  331 km blå pist
  737 km röd pist
  152 km svart pist

Under en skidsemester till Canazei väntar världens största skidområde, Dolomiti Superski. Dolomiternas näst intill oändliga utbud med över 120 mil välpreparerade pister får det att pirra lite extra i magen på de flesta skidåkare.

Det stora skidområdet, den italienska maten och inte minst de vänliga människorna gör att många återkommer till Canazei. Har du en gång upplevt de italienska Alpernas kanske mest kompletta skidort är det svårt att nöja sig med mindre.

Skidresor till Canazei

I den lilla byn Canazei kretsar det mesta kring bergen och skidåkningen. Canazei är strategiskt placerat i Val Di Fassa dalen och är en perfekt utgångspunkt för dagsturer runt om i Dolomiterna. Här skiner solen 8 av 10 dagar. Lägg där till en fallhöjd på nära 2000 meter och de flesta är sålda.

Destinationsfakta
Byns höjd:
1460 m
Högsta åkhöjd:
3250 m
Längsta nedfart:
13 km
Total pistlängd:
1220 km
Längdskidor:
80 km
Off-Pist:
Ja
Antal liftar:
458
Liftkap. / timme:
14546
  • 72 Kabinliftar
  • 185 Sittliftar
  • 200 Ankarliftar
Transfertid:
2,5 timme

Oändlig skidåkning i Dolomiterna

Bergen i Dolomiterna är branta, dramatiska och respektingivande. Samtidigt är de välkomnande och vackra. Under en skidsemester i Canazei finns det hela tiden något nytt att upptäcka, även om du varit här förut.

Den mest kända dagsturen är Sella Ronda. En heldag runt det spektakulära Sella massivet är en bra start på din skidvecka. Därefter kan du erövra glaciärtoppen Marmolada, upptäcka den gömda dalen Lagazuoi, eller varför inte rikta skidspetsarna mot världscupsbacken i Val Gardena. I detta enorma skidområde finns garanterat en pist för var smak.

God mat i italienska Alperna

Det är lätt att tro att det är på grund av det oändliga skidsystemet som gör att så många väljer att komma tillbaka till Canazei år efter år, det är dock bara halva sanningen. Många väljer även att återkomma tack vara den fantastiska maten som serveras här. Att avnjuta en vällagad Pasta Carbonara på 2500 m höjd med utsikt över Alperna är livskvalitet.

Även i byn finns det många bra restauranger att välja emellan. Missa inte pizzorna på Pizzeria Italia. Klassisk italiensk polenta på La Cantinetta 2.0 eller El Paels ljuvliga carpaccio.

Afterski och aktiviteter i Canazei

När liftarna stänger stiger pulsen nere i byn. Finns det ork kvar efter dagens skidåkning ska du absolut besöka den lilla afterski-baren Paradis. Gör som lokalborna och sippa på en Aperol Spritzer eller en läskande Hugo. Värt ett besök är också det nybyggda badhuset Dòlaondes.

Boka din nästa skidsemester till Canazei och upplev världens största skidområde.

Totalbetyg: 4,0 av 5 Baserat på 1876 svar

Populära hotell i Canazei

Det finns inga tillgängliga hotell under denna perioden. Maila oss på info@lionalpin.se eller ring 031-16 59 00 så hjälper vi dig.  • Filter:
Lion Alpin logo