Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Sök ny resa

Canazei pistkarta (Klicka på kartan)

    

    

Canazei, Alba och Campitello ingår i Superski Dolomiti som är ett av världens i särklass största skidområde med över 1200 km pist som ingår i ett och samma liftkort. Tittar du på pistkartan här ovanför ser du just hur gigantiskt systemet är. Det är faktiskt omöjligt att lyckas åka varenda backe under en och samma vecka, det är inte många skidsystem i världen som kan skryta om samma sak. Du åker direkt upp från Canazei, Alba eller Campitello och med hjälp av över 450 liftar tar du dig igenom Superski Dolomiti.  De flesta liftarna är moderna och liftköer är närmst obefintliga i detta skidområde, oavsett när du åker på säsongen. 

Skidsystemet

Skidsystemet består primärt av riktigt långa, breda blåa och röda pister. Det finns en hel del svarta backar också, men inte alls lika många som blåa och röda. Det finns en hel del bra offpist, men du ska åka till Canazei för att du primärt vill njuta av fantastisk piståkning.

Vill du enbart åka offpist finns det lämpligare skidområden än Superski Dolomiti. Den största delen av systemet är täckt av mycket bra snökanoner så även om det är en dålig säsong finns det gott om pister att åka på. Konstsnön i Dolomiterna är bättre än på de allra flesta orter i Europa. Italienarna är fantastiska på att preparera pister och eftersom Superski Dolomiti är så stort är väldigt många backar nästintill nypistade in på eftermiddagen.

En av områdets mest kända turer är Sella Ronda. Det är en ca 40 km lång tur runt det vackra Sella massivet som ligger mitt i Superski Dolomiti. Här kan man välja att åka den gröna (motsol) eller orangea (medsol) linjen. Den orangea är lite mindre liftåkning och lite mer utmanande åkning medan den gröna är lite snällare och passar bra om man tycker det är skönt med lite fler liftpauser. Båda turerna är spektakulärt vackra och vi vågar lova att Sella Ronda helt klart är ett minne för livet.

Marmolada-glaciären

Du får heller inte missa ett åk från toppen av Marmolada-glaciären på 3250m hela vägen ner till byn, en pist på hela 13 km. Dessutom är det allra mesta av åkningen från toppen riktigt bra pister och inte transportsträckor som många andra orter som har långa pister på pappret. Men var redo att göra många pauser! Pisten är extremt lång och mycket av den är på riktigt hög höjd där luften är tunnare.

Missa alltså inte ett åk på Marmolada under din vistelse i Canazei, Alba eller Campitello.

  • Filter:
Få vägbeskrivning

Andra har även kollat på

031-16 59 00
LionAlpin