Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Sök ny resa

Guidernas bästa tips i Canazei

   

I Dolomiterna hittar du skidåkning i världsklass. Canazei är ett utmärkt område där du alltid har möjlighet att åka skidor på en ny plats. Liftkortet täcker ett imponerande stort skidområde, så stort att det är svårt att ta sig igenom allt på bara en vecka. Charmiga Canazei erbjuder hela 1 220 himmelska pistkilometer och tillhör världens största skidområden. Vi har satt ihop en topp-tio-lista över de bästa aktiviteterna att uppleva på skidsemestern i Canazei

Cortina d’Ampezzo– Fantastisk skidåkning i OS-klass

Cortina är ett skidområde beläget två timmar med skidbuss från Canazei. Skidområdet här är mer utmanande än resten av Dolomiterna. Här finns väldigt bra och utmanande pister i både röd och svart färg. Cortina är en gammal OS-by, vilket innebär att pisterna håller hög kvalitet, och används ofta för skidåkning på elitnivå. Det går att åka skidor i stora delar av området, men bitvis kan du behöva åka skidbuss eller taxi. Trots detta är Cortina helt klart ett perfekt alternativ för en dagsutflykt. Störtloppspisten som är med i världskuppen är verkligen en upplevelse!

Lagazuoi – Två dagar med unik skidåkning och övernattning på berget

Att åka till Lagazuoi är en väldigt speciell upplevelse. Mellan två dagars skidåkning sover du en natt i en fjällstuga på 2 752 meters höjd. På kvällen bjuds det på trerättersmeny, och efter middagen kan du bada bastu för att sedan rulla dig i snön. Klockan 06.50, när solen går upp, står man klar utanför stugan för att beskåda när hela världen står still medan det magiska ljuset breder ut sig över fjälltopparna. Bara detta enastående ögonblick gör hela resan värd. Innan avfärd intas frukostbuffé för att förbereda sig inför dagens skidåkning, på helt nypistade backar såklart. På vägen tillbaka kan man åka genom Hidden Valley, som är en vacker dal intill byn Armentarola och flera gånger utnämnd till världens vackraste pist.

Ortisei – Åk tåg genom berget och upplev världscupspist

Ortisei är ett område väl värt att nämna, här erbjuds riktigt bra och krävande röda och svarta pister. I Ortisei erbjuds pistvisning under en hel dag, där vi bland annat visar upp den svarta och breda världscupspisten Pist Saaslong, som blivit väldigt populär bland skidentusiaster.

För att komma till Ortisei måste man först ta sig till St. Christina, varifrån man tar ett tåg som åker genom berget. Tågturen är en upplevelse i sig och den ingår i liftkortet. När man anländer till Ortisei tar man sedan liften upp till toppen, där det finns en röd pist på hela 10,3 kilometer. Väl nere kommer du att vilja åka om och om igen!

Marmolada – Glaciärskidåkning i höjd med himmelen

45 minuter från Canazei ligger glaciären Marmolada. För att nå toppen på 3250 m över havet måste man ta tre kabinliftar. Utöver spektakulär glaciärskidåkning är resans främsta mål att uppleva den fantastiska utsikten över Dolomiterna och den långa pisten från toppen som är på hela 12 km.

Restaurang El Pael - Gourmetmat och erkänd vinkännare

El Pael är Canazeis gourmetrestaurang, som ägs och drivs av Roberto. Roberto är utbildad vinexpert och har så hög status inom druvvärlden att han även utbildar andra. Han granskar viner i flera nationella tidningar, och har nöjet att kombinera viner med mat av hög kvalitet. El Pael serverar riktigt god italiensk mat, där man får förtära tre rätter utöver det vanliga, allt till ett rimligt pris. Vill man gå i Robertos fotspår kan man även besöka restaurangen för vinprovning på expertnivå. Vi rekommenderar varmt att ni låter Roberto välja vin till er mat.

World cup pist – Hur står du dig mot skideliten?

Vid världskuppspistens lägsta punkt finns en tidstavla som man kan använda för att mäta varandras tid och tävla om att komma först ner. Pistens rekord står på tavlan så att man enkelt kan få en uppfattning om vilka professionella tider man ställs mot. Det är en bra pist som under vägen delar upp sig i en röd och en svart bana. Vi rekommenderar att välja den svarta, då den röda snabbt tar slut. Den svarta pisten är väldigt bred, så det är helt klart en utmaning alla borde anta.

Afterskistället Paradis – Namnet säger allt!

Paradis är ett afterskiställe i byn, beläget strax under slutet av skogspisten som leder ner i byn. Det är en trästuga, som verkligen kan få fart på festen. Ägaren står själv i baren och dansar tillsammans med servitriserna och guiderna till allt från klassiska afterski-dängor till YMCA. Det är ett litet intimt ställe där folk står upp, och man ska helt klart kika förbi här om man är ute efter en riktig afterskifest! Skulle man känna sig trött och vilja gå hem för att sova är det inga problem, Paradis är ljudisolerat till den grad att när man öppnar dörrarna möts man av en ljudmur á la riktig afterski.

Glassbaren – Italiensk gelato för finsmakare

Canazei erbjuder även äkta italiensk glass på Bar International. Detta är en klassisk bar med en glasstwist, där man kan beställa traditionell gräddglass och en kopp nybryggt kaffe, naturligtvis på äkta italienskt vis.

Simhallen Dòlaondes – Kombinera skidåkning med friskvård

Canazeis fantastiska skidområde är svårt att lämna, utifall du får ömma fötter efter all skidåkning kan du således behöva ett besök i det lokala vattenlandet Doloandes. Simhallen har en utomhus- och inomhuspool med rutschkanor och välförtjänta friskvårdsfaciliteter. Det är ett relativt nytt ställe som ligger centralt i Canazei och passar utmärkt för en eftermiddag då man avslutar skidåkningen lite tidigare - för att unna sig en avslappnande kväll i vattnet.

Sass Pordoi – Utkiksplats på 2950 meter

I Dolomiterna finns även berg utan pister. Vid fjället Pordoi finns en lift som tar dig upp till utkiksplatsen Sass Pordoi. Berget har med sina 2950 meter över havet en helt underbar utsikt. Här kan man äta lunch i en liten restaurang och besöker man Sass Pordoi med en guide kan man även prova på häftig offpiståkning.

031-16 59 00
LionAlpin