Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Skidåkare barn

  

Reseförsäkring på skidresan

Medtag alltid ditt blå sjukförsäkringskort från Försäkringskassan på din skidresa. Det ger dig dock endast rätt till offentlig vård i det EU-land du befinner dig i, så därför rekommenderar vi dig att alltid se till att komplettera med en fulltäckande reseförsäkring till kortet och din hemförsäkring via Europeiska ERV.

Läs gärna mer om vad det blå försäkringskortet innebär här.

Observera att det blå sjukförsäkringskortet från försäkringskassan endast gäller i 3 år, var därför noga med att kontrollera att ert kort är giltigt under hela er vistelse nere i Alperna. Om det har gått ut ska du själv beställa kortet i god tid innan avresa då leveranstiden är ca 10 dagar. Beställ här.

 

Europeiska ERV Semesterförsäkring Sport

Se till att du är ordentligt försäkrad under din skidresa.  Europeiska ERV Semesterförsäkring Sport är speciellt utvecklad för dig med en aktiv semester och som åker skidor!

Med Europeiska ERVs Semesterförsäkring Sport kan du alltid känna dig trygg på din resa. Försäkringen kompletterar din hemförsäkrings reseskydd och är till för dig som vill känna dig trygg och bara njuta av din semester. Läs mer om försäkringen här

                                                                                                     
Så länge du inte råkar ut för något allvarligt understiger de flesta händelserna självrisken i hemförsäkringens reseskydd vilket betyder att du får betala räkningen själv. Med Semesterförsäkring Sport försvinner självrisken helt och du blir istället ersatt från första kronan. Exempelvis ersätter försäkringen dig om du på grund av en oförutsedd händelse inte kan delta i en aktivitet eller om din utrustning blir skadad, stulen eller försenad. Vårt samarbete med Europeiska ERV är till för att ge dig den bästa hjälpen på plats om något händer.

Semesterförsäkring Sport innehåller bland annat:

Hjälp på plats
Våra guider hjälper dig direkt på resmålet och om du blir sjuk under resan kan du uppsöka vilken läkare du önskar. Ersättning får du snabbt och enkelt genom att göra en anmälan på 

Sjukvård och ny resa
Om du skulle bli sjuk eller är med om en olycka ersätter försäkringen dig med upp till 1 500 kronor för dina sjukvårdskostnader, det vill säga självrisken i hemförsäkringens reseskydd. Skulle det vara så illa att du blir sjuk och sängliggande mer än halva resan kan du få en ny resa. Och

Bagage - stulet, förlorat eller förstört
Försäkringen ersätter dig om dina skidor, din snowboard eller annan utrustning blir skadad, försenad eller stulen. Hyrd utrustning omfattas också. 

Till exempel om Stefan och Anna åker på en skidresa 8 dagar och Stefans hyrda skidor blir stulna dag 3. Då betalar Semesterförsäkring Sport hyran för nya skidor.

Sjukvård och ny resa
Om du skulle bli sjuk eller är med om en olycka ersätter försäkringen dig med upp till 1 500 kronor för dina sjukvårdskostnader, det vill säga självrisken i hemförsäkringens reseskydd. Skulle det vara så illa att du blir sjuk och sängliggande mer än halva resan kan du få en ny resa. Och om resan inte blir som du tänkt dig, till exempel om du bryter benet på skidresan och inte kan åka skidor, får du ersättning per förstörd semesterdag.

Hjälp på plats
Våra guider hjälper dig direkt på resmålet och om du blir sjuk under resan kan du uppsöka vilken läkare du önskar. Ersättning får du snabbt och enkelt genom att göra en anmälan på www.erv.se

Kom ikapp
Om du missar avresan eller hemresan för att något oväntat händer, som du själv inte kunnat förutse eller förhindra, får du hjälp att komma ikapp resan.

0 kr i självrisk
Du betalar ingen självrisk för det som ingår i Semesterförsäkring Sport. Dessutom kan du få ersättning för självrisken i hem- och bilförsäkringen om något händer när du är på resa.

 
Viktigt!
Ta reda på vilket skydd du har i din hemförsäkring så att du blir rätt försäkrad. Har du inte reseskydd i din hemförsäkring behöver du ett fullständigt reseskydd. Behöver du råd och eller mer information? Ta kontakt med oss.

Semesterförsäkring Sport

  Dagar Pris
Flyg 8 455:-
Buss/Kör-själv 10 495:-

 

Europeiska ERV Semesterförsäkring

Ska du på vintersemester utan skidåkning men vill vara lika välförsäkrad? Då finns Semesterförsäkringen, en billigare försäkring som är mer anpassad för semestrar utan sport. Läs mer om försäkringen här. 

Viktigt! Ta reda på vilket skydd du har i din hemförsäkring så att du blir rätt försäkrad. Har du inte reseskydd i din hemförsäkring behöver du ett fullständigt reseskydd. Behöver du råd och eller mer information? Ta kontakt med oss.

Semesterförsäkring

  Dagar Pris
Flyg 8 325:-
Buss/Kör-själv 10 385:-

Tänk på att reseförsäkring alltid ska beställas i samband med bokning av resan.

031-16 59 00
LionAlpin