Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Sök ny resa

VÄLKOMMEN TILL HOTEL FLIANA

Välkommna till Ischgl och Hotel Fliana! 

Hotel Fliana er ett 4 stjärnigt hotell precis vid Fimba-gondolen med vacker utsikt över berget. Det är ett fint hotell med trevlig personal. Utöver att ni kommer åka skidor i ett av österrikes bästa skidområden kommer ni kunna uttnyttja hotellets härliga wellnessavdelning med tillgång till bastu, inomhuspool, utomhuspool, yacuzzi och ett avslappningsområde. Utöver det erbjuder vi guider olika evenemang under veckans gång.  

Ischgl har med goda skäl blivit en av Europas absolut bästa och mest uppskattade skidorter. Det är en familjeägd ort där alla vinstpengar går till att utveckla byn, de erbjuder bland annat rullband under byn så att det är lättare att transportera sig till de olika gondolerna. Här finns allt. Högalpin skidåkning, backar för alla typer av skidåkare, god mat, oförglömlig afterski och en charmig "tyrolsk" stadsatmosfär. 

I Ischgl består guideteamet av 3 Lionalpin guider, och 3 Hojmark guider. Vi kommer att finnas tillgängliga på ert hotell en gång om dagen. När vi befinner oss på hotellet har ni möjlighet att anmäla er till våra arrangemang samt att få eventuella frågor besvarade. Vi delar gärna med oss av personliga tips och ser fram emot att höra om hur ni har haft det i våra fantastiska pister här i Ischgl. 

Nedan har vi samlat lite praktisk information gällande ert hotell samt mer information om byn. Vårt veckoprogram finner du i ert välkomstkuvert och på “mina sidor” som ni får länk till via sms. 

Ankomst: Ni kommer kunna checka in vid klockan 15:00. Ankommer ni innan dess finns det möjlighet att byta om och lämna bagaget på hotellet om ni vill ut i pisten. 

Avresa: Den senaste utcheckningstiden är klockan 10:30 under avresedagen. Närmare information om avresa kommer när det närmar sig. 

Receptionen är öppen mellan 07:00- 23:00  

Frukost: Frukostbuffet serveras mellan 7:30-10:30 i restaurangen. Det går även bra att köpa frukost om du kommer til hotellet på morgonen. Detta kostar 30 euro per person, och hotellet måsta meddelas senast kvällen före ankomstdagen. Du har också möjlighet att få matsäck från hotellet på avresedagen. Om du åker innan frukosten har börjat är detta gratis, annars kostar det 15 euro per person. Detta ska anmälas till hotellet senast kvällen innan avresedagen.

Afternoon snack: Hotellet har en liten kall snackbar mellan kl. 16:00 och 18:00

Middag: Serveras mellan 19:00-21:00 

Wellness: Det finns flera wellness möjligheter på hotel Fliana. Det finns en inomhuspool för hela familjen som är öppet mellan 13:30-20:00, med tillgång till bastu med öppettiderna 13:30- 20:00. Åker ni en våning ner finns en “vuxenavdelning” med tillgång till ännu en wellnessavdelning, här är åldersgränsen 14 år. I Österrike bastar man naken enligt tradition, vilket även är ett krav i detta område. Utomhus finner ni en pool med utsikt över berget.  

Wifi: Gratis wifi går att få i receptionen.  

Liftarna i Ischgl har öppet mellan 08.30-16.00, pisterna har öppet i en halvtimme efter det. 
 
Liftkort: Det är viktigt att ni noterar liftkortets spärrnummer, exempelvis genom att ta ett foto av framsidan och baksidan utav liftkortet. Noterar ni detta, kan ni få ett nytt liftkort för 11 euro om kortet skulle komma bort. 
Skiduthyrning: Skiduthyrningen heter Bründl och ligger på flera ställen mitt i byn. Har ni beställt skiduthyrning hemifrån, ska ni komma ihåg att ta med er skiduthyrningsvoucher som ni hittar i ert välkomstkuvert. Har ni inte bokat skiduthyrning än och önskar detta så ta bara kontakt med oss så hjälper vi er. Bründl vid Silvrettabahn är öppen från 08.30-19.00 alla dagar i veckan förutom söndagar och helgdagar, då dem stänger kl. 18.00. Bründl vid Pardatschgratbahn är öppet från 08.00-18.30 alla dagar förutom söndagar och helgdagar då dem stänger klockan 18.00. Vi tipsar även att köpa till försäkring på eran uthyrning som kostar från 6 till 16 euro per paket.  

Adress till Bründl i centrum vid Silvrettabahn (här finns vi oftast och hjälper er med skiduthyrningen): Dorfstrasse 64.  

Adress till Bründl vid Pardatschgratbahn: Dorfstrasse 31  

Skidskola: Har du bokat skidskola kommer det att finnas en biljett i välkomstkuvertet som du måste ta med. På biljetten står det när du ska träffa din skidlärare. Mötesplatsen för skidskolan är högst upp på A1 Silvrettabahn / A3 Fimbabahn (två gondoler som utgår från byn - de slutar på samma plats vid Idalp). Skidskolan har en krokodil på taket och är lätt att upptäcka. OBS: Det är oerhört viktigt att du tar med dig biljetten till lektionen. 

En annan viktig information är att man inte får gå runt i staden med pjäxor efter klockan 20.  

Vi guider är din garanti för en skidsemester utan hinder. Guideteamet i Ischgl är tillgängliga 24 timmar om dygnet under hela din resa. Vi är här för att hjälpa dig och svara på dina frågor Du kan alltid komma i kontakt med oss på vår servicetelefon.  

Servicetelefon: +45 53 64 87 24

Vi önskar er en härlig skidsemester!  

Med vänliga hälsningar  

Guideteamet i Ischgl 

 

031-16 59 00
LionAlpin