Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Vackra klippor i italienska Alperna

Boka skidresor till Italien & Dolomiterna idag

Boka skidresa till Italien och upplev alldeles speciell skidåkning. Dolomiternas dramatiska natur är så betagande att den i sig förtjänar ett besök. Breda, välpreparerade pister och snösäkerhet är ledord när det gäller skidåkning i Italien. I de Italienska Alperna och Dolomiterna har även solen en tendens att skina lite oftare.

1/1 2022. Det är numera lagkrav i Italien att inneha en ansvarsförsäkring mot tredje part ifall det skulle ske en olycka i pisten. Det ingår i de allra flesta reseförsäkringar, men kontrollera så du har rätt skydd samt ta med en kopia på ditt försäkringsbevis.

Alpresor till Italiens bästa skidorter

Lion Alpins skidresor går till några av Italiens bästa skidorter. Tänk dig till exempel 1220 pistkilometer, i ett och samma skidområde. Detta är verklighet i Canazei som ingår i Dolomiti Superski. Eller Livigno som har en av Europas bästa parker, fantastiskt mysig by och där man har möjlighet till lyxig, och skattefri, shopping. Oavsett var i Italien du befinner dig kan du räkna med att skidsemestern blir en upplevelse för alla sinnen. Gillar du att äta gott och skämma bort dig lite extra finns här alla möjligheter. Pasta, pizza, Bombardino och Spritzer är klassiker som alla smakar som bäst under en alpresa i Italien. Njut av det italienska skidorternas paradis.

Skidsemester med bra skidåkning och underbar mat

Tänk dig din skidsemester med soliga dagar i backen, nypreparerad pist och långa carvingsvängar, god lunch som avnjuts på en uteservering och sedan en härlig paus i solstolen där du blickar ut över de vackra bergen. Italien passar dig som vill att skidresan ska fyllas med bra skidåkning och njuta av italienska specialiteter samt uppleva den fantastiska naturen. La dolce vita väntar på dig.

Mysig vinterpromenad på skidsemestern i Italien

Vilken italiensk skidort passar dig bäst?

Passar för nybörjarePassar avanceradeBarnvänligtAktiviteterAfterskiAffärerRestaurangerSnowboardingOff-PistMysigtCanazei Canazei

 • 331 km
 • 737 km
 • 152 km
 • Byns höjd: 1460 m
 • Högsta åkhöjd: 3250 m
 • Längsta nedfart: 13 km
Ett av världens största skidområden
Njut av vällagad italiensk mat
Många återkommande gäster

Under en skidsemester till Canazei väntar världen största skidområde, Dolomiti Superski, på dig. Dolomiternas näst intill oändliga utbud med över 120 mil välpreparerade pister får det att pirra lite extra i magen på de flesta skidåkare.

Livigno Livigno

 • 30 km
 • 65 km
 • 20 km
 • Byns höjd: 1816 m
 • Högsta åkhöjd: 3000 m
 • Längsta nedfart: 7 km
Skidområde med breda och långa pister
Mysig by med stort utbud
Extremt snö- och solsäkert

Det är lätt att bli förälskad i Livigno. Många gäster har under åren fallit pladask för den charmiga byn högt upp i de Italienska Alperna. Det är inte konstigt att många familjer och livsnjutare väljer att förlägga sin skidsemester i Livigno år efter år. Livigno har dessutom vid flera tillfällen vunnit utmärkelse som Italiens bästa skidort.

Alba Alba

 • 331 km
 • 737 km
 • 152 km
 • Byns höjd: 1460 m
 • Högsta åkhöjd: 3250 m
 • Längsta nedfart: 13 km
Perfekt för barnfamiljer
Liftnära boende av hög kvalitet
Passar livsnjutare

Åker du på skidsemester till Alba får du uppleva det bästa av Italien. Den lilla italienska bergsbyn i Dolomiterna lockar både familjer och livsnjutare. Gemensamt för samtliga hotell i Alba är att du bor bra. Granne med liften och med halvpension inkluderat.

Campitello Campitello

 • 331 km
 • 737 km
 • 152 km
 • Byns höjd: 1460 m
 • Högsta åkhöjd: 3250 m
 • Längsta nedfart: 13 km
Ett av världens största skidområden
Genuin italiensk by
Fantastika matupplevelser

Campitello är mysig liten by som ligger strax innan Canazei i Val di Fassa dalen. Hit åker du som vill njuta av skidåkning, äta gott och koppla av. Här ligger alla våra hotell på bekvämt gångavstånd till liften.

Varför välja Alperna i Italien för skidsemestern?

Det är inte för inte som italienarna myntat uttrycket La Dolce Vita, det goda/ljuva livet. I Italien får du nämligen mer av allt som gör livet lite extra härligt. Fantastisk mat, härliga människor, vackra vyer och en rik historia och kultur. Skidåkningen är i en klass för sig med höga berg, långa pister, oändliga vyer och mycket av det vi redan nämnt här ovan.

På en skidresa i Italien kan du räkna med att beröra alla sinnen. Dofter, vyer, smaker, ljud - allt och mer därtill bjuds rikligt på i de italienska alporterna. I Italien är alla alltid välkomna, men det förväntas att man är lika trevlig tillbaka. Ett enkelt “buon giorno” istället för “hello” kommer du långt med. 

Skidåkningen är inget annat än fantastisk och alla, oavsett nivå, älskar att åka skidor i Italien. I både alpmassiven men även Dolomiterna bjuds du på enastående långa, breda pister med hög fallhöjd.

Välpreparerade skidområden

Ingen kan pista som italienarna. Så här är det faktiskt! De flesta pister håller sig välpistade långt in på eftermiddagen vilket faktiskt är ganska otroligt! Så om du älskar färsk manchester är Italien verkligen landet för dig!

God mat och dryck

Alla vet att Italienarna är bra på mat. Men hur bra är de egentligen? Bättre än du kan våga hoppas. Allt ifrån kallskuret till pasta, pizza eller än mer välkomponerade rätter av Michelinkvalitet finns att hitta på berget och nere i byarna när du är på skidresa i Alperna. Ditt största problem kommer vara att lämna restaurangerna.

Italienska skidorter är generellt billigare

I Italien får du mer för pengarna än i exempelvis Frankrike, Schweiz eller Österrike. Så om du har en mer begränsad budget för din skidresa rekommenderar vi att du slänger ett extra öga på våra italienska skidorter.

Skidåkning och afterski i solen

De italienska alporterna har oftast väldigt många soltimmar under vintern. Detta leder till att normen är långa sköna luncher på soliga terrasser, och det är väl inte fel? Även om du inte gillar långa luncher så är det kanon, för då är backarna tomma om du bara vill äta något snabbt och sen maximera din åkning.

I Italien finns det riktigt bra afterski som påminner om den österrikiska, men vanligast är att man njuter av goda drinkar avkopplande i en solstol. Så oavsett vilket du föredrar kan du hitta rätt afterski för dig i Italien.

Bord dukat för italiensk mat och dryck under alpresan

Underbar inramning och miljö

Skidåkning i Italien bjuder på dramatiska landskap med höga berg och djupa dalar. I Livigno bor du exempelvis på hela 1850 meter över havet, vilket bara det är en upplevelse i sig. I Canazei får du uppleva Dolomiternas enastående bergsformationer och hisnande vyer.

Vill du ha Instagramvänliga bilder så råder det ingen tvekan: åk till Italien på din skidresa.

Liftåkande barn på skidsemester i Alperna i Italien

En alpresa till Italien passar alla skidåkare

Alla trivs och kan åka skidor i Italien, oavsett om du är nybörjare eller droppar klippor innan frukost. Här hittar du perfekt preparerade, breda manchesterpister med lagom lutning för de där enorma carvingsvängarna. Men här finns även riktigt bra offpist där du hittar gott om puder genom hela vintern. 

Skidområdena är stora och bjuder på enorma ytor att utforska, samtidigt som du hela tiden har en enastående vacker utsikt i bakgrunden.

Perfekt skidresa för barnen

Italien välkomnar alla, men i synnerhet barnfamiljer trivs bra här. Men välstrukturerade områden, lättillgängliga barnområden och moderna liftar är det lätt för hela familjen att ta sig upp på berget och börja åka. Om barnen redan är rutinerade skidåkare så kan du glädjas åt att de får åka nästan oändligt länge innan det är dags för nästa lift. 

Om barnen gillar att hoppa och leka i parken så finns det gott om alternativ på samtliga orter. Allt från nybörjarhopp till riktigt rejäla kickers och rails finns tillgängligt.

Alpresor till Italien med flyg eller buss

För att resa till Italien kan du antingen flyga ner med våra smidiga charterflygningar, eller så kan du åka buss alternativt köra ner själv. Flyga går absolut snabbast, men om du åker buss eller kör ner själv så kan du maximera åkningen och hinna åka hela 8 skiddagar. Du väljer själv vilket transportmedel som passar bäst för just din skidresa!

Vi erbjuder flygresor till Italien från Landvetter, Kastrup och Arlanda. 

 

Tips för en lyckad skidsemester

För att få en så lyckad skidsemester som möjligt och verkligen kunna koppla av finns det ett par saker som är bra att tänka på och ha koll på innan avresa. Vi har samlat denna information under “inför skidresan” här på vår hemsida. Allt för att vi skall hjälpa dig få en drömsemester med riktigt avkoppling och fantastisk skidåkning.

 

031-16 59 00
LionAlpin