Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

 

 

We care for the mountains

Lion Alpins Resource Reduction Program är vår möjlighet att leva upp till de miljökrav som ställs idag. Med detta ambitiösa program ska vi minska vårt matavfall och vår förbrukning av vatten och elektricitet, med 20% innan 2021.

 

RESOURCE REDUCTION PROGRAMME

Lion Alpin har tio egna hotell och har därför en, inom branschen, helt unik möjlighet att agera och inte bara leva upp till vårt ansvar utan också vara ledande.

FOOD

Varje år slängs det obeskrivliga mängder mat helt i onödan. Långt innan vi startade vårt RRP-program arbetade vi mycket med att minska matsvinnet i våra hotellkök och med detta program tar vi det ett steg längre.

WATER

Vårt initiativ påverkar både dricksvattnet samt användningen av regn- och avloppsvatten. Men vårt viktigaste redskap är vår medvetenhet. En gemensam vetskap om att vatten inte är en resurs vi kan ta för givet i framtiden. Med vårt RRP-program kommer vi att skapa medvetenhet i hela vår koncern.

UTILITY

Vi har som mål att minska vår elförbrukning på våra egna hotell med så mycket som 20% till 2024.

 

 

Hur ska det gå till?

I 25 år har Lion Alpin varit på en fantastisk resa. Idag är vi över 200 medarbetare när högsäsongen är igång. Vi driver 10 egna hotell och har en ledande plats på marknaden. Det sätter oss i en unik position och ger oss möjligheten att agera och ta ansvar. Vi har alltid arbetat med våra värderingar; trygghet, service och kvalitet – nu mer än någonsin tidigare.

För dig, för oss och för bergen

Trygghet handlar om att kunna se framåt och att veta att bergen som vi alla älskar så mycket och naturen runt om alltid finns kvar.

Lion Alpin kommer att ta ledningen i vår del av resebranschen. Vi gör det för att vi vill bidra till att skapa en grönare resebransch för framtiden. Vi gör det för att påverka vår och våra gästers medvetenhet, så att vi kan arbeta tillsammans - vi gör det för att vi vill bevara bergen.

Därför har vi satsat på vårt Resource Reduction Program – ett ambitiöst program som förpliktar oss till vårt ansvar för miljön, våra gäster och vår bransch. Det handlar om miljöansvar, medvetenhet och handling.

Vårt ansvar - vår möjlighet

Vi är en resursstark koncern och med 100% drift på våra hotell har vi en möjlighet som bara ett fåtal i vår bransch har. Vi kommer jobba för att skapa grunden för en hållbar resegrupp i en hållbar resebransch. Vi är därför stolta och hoppfulla över introduktionen av vårt nya hållbarhetsprogram.

20% 2024

Vi har råd att sikta högt – och det gör vi! Vår utgångspunkt är att reducera vår förbrukning av el, vatten och mat med 20% innan 2024. Med över 50.000 årliga gäster och internationell personal som rekryteras varje år, så står vi inför en utmaning. Men vi kommer i mål. Vi har förberett oss över åren! Och våra 2024 mål är bara starten.

Ecological, Economical, Ethical

Vårt internationella hållbarhetsprogram fokuserar på tre ståndpunkter: Ekologi, ekonomi och etik.
Etik ingår i alla aspekter men har även tilldelats sitt eget fokus. Dessa punkter finns i vårt DNA och vi har spenderat 25 år på att förfina och förbättra vår utgångspunkt dag för dag – år efter år.

Kärnan i vår framgång är vår hotellverksamhet och våra gäster. Vi övervakar varje del av vår verksamhet dagligen, så att vi kan leva upp till våra tre nya delprogram, Food Waste, Water Waste och Utility Waste. Men det viktigaste redskapet, som allt börjar och slutar med, är medvetenhet – vår egen, våra gästers och vår bransch.


Hjälp oss att bevara bergen!

 

Vi flyger med SAS

Vintern 2019/2020 flyger vi med SAS och Norwegian till Alperna. Vinterns flygningar med SAS kommer ske med ett av SAS nya Airbus A320 Neo som erbjuder hög komfort och en markant lägre bränsleförbrukning än sin föregångare. Se mer information om flygbolag och flygtider här.

Tillsammans kan vi göra skillnad

Vi stöttar organisation Protect our winters och är med i kampen om att skydda vår planet och våra fantastiska vintrar.

Vi har valt att för varje liftkort som lämnas in till oss så doneras 0,50€ till Protect our winters samt att de blir återanvända. På så sätt har ni möjlighet att vara med i kampen om våra vackra vintrar och fantastiska berg som gör det möjligt att fortsätta få sitt livs upplevelse på pisterna. Läs mer här. 

031-16 59 00
LionAlpin