Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

Arbetsförhållanden

Lion Alpin startades i början på 80-talet och är idag en del av Skandinaviens största alpresebyrå, koncernen SkiGroup. Vi erbjuder skräddarsydda och unika paketresor till familjer, grupper och par. Våra skidresor går till Alperna i Österrike och Italien.

SkiGroup sände förra säsongen över 35000 gäster på skidsemester. Våra svenska och norska gäster reser med Lion Alpin och våra danska gäster med Højmark Rejser eller Team Benns Ski.

Som guide för Lion Alpin kommer du ha fokus på våra svenska och norska gäster men då vi på destinationerna arbetar som ett team över alla bolag kommer du även ge service till våra danska gäster.

Du kan läsa mer om SkiGroup:s olika varumärken här:

www.lionalpin.se
www.lionalpin.no
www.hojmark.dk 
www.tbski.dk

Vi ställer höga krav på våra guider, men även du som anställd har rätt att ställa höga krav på oss, din arbetsgivare. Nedan har vi samlat lite information om vad vi som arbetsgivare kan erbjuda dig, förutom att ha Alperna som arbetsplats.

 

Upplevelser och vänner för livet

Att göra en säsong i Alperna är något helt speciellt, det är en upplevelse som är svårt att beskriva i ord. Vi kan garantera dig att du kommer att utvecklas som person och skaffa dig nyttiga erfarenheter och meriter för framtiden. Dessutom får du en helt ny familj, ditt team, och troligtvis också vänner för livet.

 

En hel säsong

Våra guider lämnar Sverige i mitten av november. Den första månaden består av utbildning och förberedelser innan de första gästerna vanligtvis anländer i julveckan. De första guiderna tar sedan hem efter sportloven, men många stannar fram till slutet av mars. För att kunna bli expert på just din destination är du som guide hos Lion Alpin stationerad på destinationen hela vintern, vi använder oss inte av så kallade veckoguider.

 

Uniform

Förutom att klä dig med kunskap klär vi på dig med en uniform från 8848 Altitude. Eftersom du precis som vi har ett stort skidintresse förutsätter vi att du själv har ett par skidor, pjäxor och en hjälm. Skulle du behöva komplettera din utrustning får du bra erbjudanden hos våra samarbetspartner både innan och under säsongen.

 

Boende

Vi står för boende under hela din anställning. Våra guidebostäder är ofta långt ifrån lyxiga och du ska vara beredd på att dela rum med en eller flera kollegor. Våra guideteam bor vanligtvis i en eller flera lägenheter i närheten av våra hotell och liften.

 

Transport till och från Alperna

Vi ser till att du och dina saker kommer från Sverige till din destination i samband med start och slut av säsong. Skulle du under vinterns gång vilja åka till Sverige på semester kan du i mån av plats för en billig penning resa med våra bussar och flyg.

 

Konkurrenskraftig lön

Om du förväntar dig att tjäna stora pengar som guide kommer du att bli besviken. Då är det lika bra att du stannar hemma. Du som värdesätter personlig utveckling och räknar framgång i upplevelser snarare än kronor har dock hamnat helt rätt. Som guide lever du inte så fett, men du har heller inte så många utgifter. Hos Lion Alpin får du en grundlön som räcker till löpande utgifter så som mat och diverse nöjen. Du har också möjlighet att påverka din lön via en provisionsbaserad del genom att sälja och genomföra arrangemang som våra gäster uppskattar.

 
Om du brinner för skidåkning och tycker att vi verkar vara en schyst arbetsgivare är du ett steg närmare att bli en del av Skandinaviens bästa guideteam.

031-16 59 00
LionAlpin