Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

Över 35 års erfarenheter rikare

Vi har suttit på första parkett och sett skidorna gå från fullängdsskidor via Stenmark och kompakt- och midskidor, vi har haft de häftigaste neonfärgade skidoverallerna och den obilgatoriska zinkpastan på näsan. Vi var med när den som bemästrade puckelpisten var kung och den feta revolutionen med bredare skidor gjorde sitt intåg. Vi har sett hur snowboardåkarna introducerade halfpipen, skateboardrampens motsvarighet i pisten. Just nu befinner vi oss mitt i smeten av jibbingtrenden som fullständigt exploderar. Allt detta för att våra guider aktivt deltar i våra gästers vida intressen inom skidåkning. Vår passion är skidåkning, det är inte konstigare än så. Vi startade 1982 med bussresor och bilpaket. Då var VHS det hetaste och självklart hade vi det i våra bussar. Sedan mitten av 90-talet har vi även erbjudit möjlighet att flyga för att ni ska kunna resa ännu bekvämare.

Vi på Lion Alpin har hållit ställningarna genom åren och alltid levererat den bästa åkningen. Säsongen 1982-83 erbjöd vi 12 olika orter precis som 30 år senare. Några av dem är klassiker och står sig än idag i vårt utbud.

Då som nu har vi den häftigaste offpist- och party-orten nummer ett, St Anton. Hit återvänder extremåkare från hela världen. Hinterhag Alm i gemytliga Saalbach kallar sig grundaren till afterski. Vi kan inte annat än att hålla med, där har festen pågått sedan långt innan 1982. Zell am See är en annan Lion-favorit som bland annat erbjuder oförglömlig glaciärskidåkning, idag är det även ett paradis för snowboardåkare. Sist ut den lilla italienska pärlan Livigno. Här känns livet lite lyxigare, lite godare, lite bättre helt enkelt. Ett guldkorn för livsnjutare på skidsemester.

För oss har de första 35 åren varit lika delar roliga, utmanande och lärorika. Vi har lärt oss mycket av våra gäster och vad ni värdesätter. Vi blir bara bättre för vart år som går samtidigt som våra gäster inte nöjer sig med mindre. Vårt urval av hotell har alltid gjorts med fingertoppskänsla och stor omsorg. Våra guider får ideligen lovord och guldstjärnor av våra gäster men så får de också en av branschens bästa utbildningar för att du ska kunna koppla av och fokusera på det viktigaste - skidåkningen. 35 år gick fort och nu väntar ännu en härlig säsong fylld med grymma åk och oförglömliga möten.

Minns du ?

80 talet

Stenmarksmössa, tighta skidbyxor i kombination med dunjackor går över i hela overaller. Neonfärger ska det vara med matchande zinkpasta. Vi bänkar för oss att heja på Ingemar Stenmark och Pernilla Wiberg. Puckelpisten överlever medan skidbalett lämnar in för gott.

90 talet

Snowboardåkarna tog över pisterna med Ingemar Backman och Terje Haakonsen i spetsen. Skidbranschen inspirerades och den feta revolutionen inleds, timglasformen skapas och carvingskidan är ett faktum.

00 talet

Experimenterandet fortsätter, de feta carvingskidorna blir twintip-skidor och sätter en ny standard för offpiståkningen. Den lekfulla åkningen influeras av snowboardåkarna och deras trick. Sverre Liljequist och Kaj Zackrisson erövrar de stora bergen.

10 talet

Jibbing växte fram jämsides med snowboardåkningen och är nu hetare än något annat. En av de största åkarna är Jon Olsson som även arrangerar tävlingen Jon Olsson Invitational i Åre. Allt fler kräver mer av sin åkning och åker med bergsuide och tar privatlektioner för att utvecklas.

031-16 59 00
LionAlpin