Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

Pressmaterial för Lion Alpin

På Lion Alpins presssida hittar du våra senaste nyheter och pressreleaser.

 

2020-06-03

Lion Alpin lanserar ny unik trygghetsförsäkring

Världen förändras och då förändras vi med den. Även om världen just nu inte är sig lik på grund av Covid-19 väljer vi att blicka framåt och tro på att det kommer en ljusare vardag. Men eftersom situationen är så pass osäker väljer Lion Alpin nu att lansera en unik trygghetsförsäkring för dig som önskar ökad flexibilitet på din bokning till Alperna nästa vinter. Med den här försäkringen kan du boka om eller boka av din resa fram till 31 dagar innan avresa, inga konstiga villkor, inga dolda paragrafer.

I snart 40 år har Lion Alpin hjälpt skidsugna svenskar ner till Alperna för att njuta av hög fallhöjd, rikligt med snö, god mat och fantastisk stämning. Bolaget har resor till Italien och Österrike med såväl flyg som bussresor. I Österrike driver man 9 egna hotell med fokus på personlig service och oförglömliga upplevelser.

”Trots rådande omständigheter har efterfrågan på skidresor till Alperna bara varit marginellt lägre än samma period inför vintern 2019/2020, men det är många fler som frågar om flexibilitet och möjlighet för sen om/avbokning” säger försäljningschef Johan Edsler. ”Därför har vi nu tagit fram den här försäkringen och responsen från våra gäster har hittills varit mycket positiv”.

Om man tecknar försäkringen kan man boka om eller avboka sin resa fram till 31 dagar innan avresa. Man får tillbaka alla pengar förutom anmälningsavgiften och kostnaden för försäkringen. Det krävs ingen anledning eller något intyg för att få nyttja försäkringen. Om man dessutom bor på ett av Lion Alpins egna hotell kan man fram till 7 dagar innan avresa göra om sin bokning till ett presentkort som kan användas nästa vinter om ens arbetsgivare skulle kräva att man sätter sig i karantän vid hemresa, om man skulle bli av med sitt arbete eller om man tillhör en riskgrupp.

”Vi ser försäkringen som ett bra komplement för de som vill resa men ändå är lite nervösa för att bli av med pengarna om de skulle behöva avboka sent. Givetvis kommer vi följa myndigheternas rekommendationer och om UD skulle avråda från resor till Österrike eller Italien kommer man kunna avboka och få tillbaka samtliga pengar, oavsett om man har försäkringen eller ej, precis som vi gjorde den här vintern då samtliga gäster som blev avbokade hade sina pengar inom 17 dagar från avbokning” avslutar Johan.

På destinationerna kommer Lion Alpin tillämpa alla gällande riktlinjer från såväl lokala som skandinaviska myndigheter för att säkra en så trygg miljö som möjligt för bolagets gäster och lokalbefolkningen.

 

Kontakt: Johan Edsler
E-mail: johan@lionalpin.se
Telefon: 031 – 75 95 558

 

Bildmaterial

 

2018-10-03

Lion Alpin fortsätter växa och ingår nu avtal med SAS för att lyfta viktiga avgångar i vinter

Lion Alpin grundades 1982 och har sedan start erbjudit prisvärda paketresor till Alperna med fokus på personlig service. Sedan 2008 ägs bolaget av danska SkiGroup AS och tillsammans utgör de en av de största arrangörerna av paketresor till Alperna. Sedan 2011 driver bolaget även egna hotell i Österrike för att ytterligare säkra kvaliteten för sina gäster.

Intresset för Alperna ökar år för år då många skidentusiaster söker högre höjder, fler pister, mer snö och en annan miljö än vad fjällen erbjuder. För att möta efterfrågan väljer Lion Alpin nu att ingå ett samarbete med SAS som flygpartner på några av bolagets viktigaste avgångar: Arlanda – Salzburg samt Landvetter – Salzburg.

 

Samarbetet med SAS

”Hög servicenivå och trygghet är A och O i vår verksamhet vilket då gör valet av SAS som en av våra flygpartners till en självklarhet” säger försäljningschef Johan Edsler. ”Det är ett välkänt varumärke med gott renommé i branschen, vilket är precis den typ av samarbetspartner vi söker” fortsätter Johan. SAS kommer flyga veckovis från Arlanda respektive Landvetter under utvalda delar av säsongen.

Vinterns flygningar med SAS kommer ske med ett av SAS nya Airbus A320 Neo som erbjuder hög komfort och en markant lägre bränsleförbrukning än sin föregångare. ”Vi strävar efter att vara så miljömedvetna som möjligt i vår verksamhet och vi är stolta över att med SAS kunna leverera charterflygningar med markant lägre bränsleförbrukning och dessutom en högre komfort än många andra flyg” säger Johan Edsler.

 

Växande bransch

Antalet resenärer som vill till Alperna växer stadigt år för år och hela skidcharterbranschen är i en expansiv fas med nya flygavgångar och resmål tillgängliga varje vinter. Det kan vara svårt att välja rätt för resenärer som saknar förkunskap och därför är paketresor en mycket attraktiv lösning för många då de flesta variabler så som flygresa, transfer, boende och liftkort redan ingår i paketet. ”Många av de gäster som kontaktar oss vill ha rådgivning om vilken ort som kan passa just deras resesällskap bäst och därför är personlig service så oerhört viktigt för oss. Från första kontakt tills det att du sätter dig på flyget hem efter din resa i Alperna är vi med dig och vi ser alltid till så du är i kontakt med samma reserådgivare hela tiden.” säger försäljningschefen Johan.

Allt fler väljer att flyga ner till Alperna då det är ett smidigt och snabbt sätt att ta sig ner. Till Lion Alpins resmål i Salzburgerland tar det knappt fyra timmar från det att man sätter sig på flyget tills att man är framme på hotellet.

Med en växande marknad för resor till Alperna, i synnerhet med flyg, gäller det att vara väl rustad och stå stadigt med bra samarbetspartners. Lion Alpin väljer därför att flyga med SAS på några av sina viktigaste avgångar. ”Vi hoppas att detta är startskottet för ett långvarigt samarbete där kvalitet och servicekänsla är första prioritet för våra gäster som väljer att flyga ner till Alperna” avslutar försäljningschef Johan Edsler.

 

Kontakt: Johan Edsler
E-mail: johan@lionalpin.se
Telefon: 031 – 75 95 558

 

Bildmaterial 

031-16 59 00
LionAlpin