Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

Skidresor till Livigno - Lätt att älska Italiens flagga

Se hotell och boka resa

Pistfakta
  40 km blå pist
  55 km röd pist
  20 km svart pist
Destinationsfakta
Byns höjd:
1816 m
Högsta åkhöjd:
3000 m
Längsta nedfart:
7 km
Total pistlängd:
115 km
Längdskidor:
40 km
Off-Pist:
Ja
Antal liftar:
62
Kabinliftar:
3
Sittliftar:
15
Ankarliftar:
15
Liftkap. / timme:
46000
Transfertid:
3,5-4 timmar

Upplev vintern i Livigno i ett av Lion Alpin hotell. I Livigno erbjuder vi ett stort utbud av hotell för dig som söker en riktig alpkänsla. Våra boenden håller alltid en hög standard för att du ska trivas och många av våra boenden ligger granne med liften.

Det är lätt att bli förälskad i Livigno. Många gäster har under åren fallit pladask för den charmiga byn högt upp i de Italienska Alperna. Det är inte konstigt att många familjer och livsnjutare väljer att förlägga sin skidsemester i Livigno år efter år.

Tänk dig en solstol med utsikt över de vita bergen. Långa, breda pister med gott om plats för svepande carvingsvängar. Lägg där till underbar italiensk mat, prisvärd shopping och ett sprudlande nattliv. Under en alpresa till Livigno, eller ”Lilla Tibet” som byn också kallas, väntar det ljuva livet. Eller ”la dolce vita” som Italienarna själva säger.

Skidresor till Livigno

Livigno ligger på hela 1816 meter över havet. Detta gör Livigno till ett av alpernas mest snö- och solsäkra resmål. Den isolerade alpbyn nås under vintern endast via en 3,4 km lång enfilig tunnel. I mitten av dalen ligger Livigno och dess långa gågata. Här blandas vackra gamla hus från 1800-talet med moderna hotell.

Observera att den enfiliga tunneln påverkar transfertiderna, läs mer här.

Välpreparerade pister och längdspår

Livignos skidsystem består av två berg på var sin sida om dalen. På ena sidan Carosello-områdets långa pister och på andra sidan Mottolinos omväxlande backar. Det är bara att välja och vraka bland alla underbara pister med åkhöjd ända upp till 3000 meter. Här finns backar av alla svårighetsgrader. Huvuddelen är blåa och röda, som gjort för sköna carvingsvängar.

Om du söker välpreparerade längdspår finner du det här. I Livigno finns 40 km spår som slingrar sig fram i dalen. Som längdskidåkare har du aldrig långt till spåren oavsett vart i Livigno du bor.

Även parkåkare från hela världen har upptäckt Livigno. Här finns två stora och nytänkande parker med linjer i flera olika svårighetsgrader. Parken på Mottolino-sidan brukar rankas bland Europas fem bästa.

Livigno bjuder på shopping och fantastisk mat

Livigno är känt för sitt prisvärda och stora shoppingutbud. På grund av byns isolerade läge har dalen erhållit lägre skatter och tullar på varor för att locka besökare. Detta gör att folk vallfärdar till Livigno för att handla t.ex. kläder, elektronik, solglasögon, parfymer och alkohol. Längs med gågatan i centrala Livigno ligger märkesbutiker och brand stores tätt.

Ett annat gott skäl att återvända till Livigno är för maten och det goda vinet. De hotell som erbjuder halvpension håller alla bra klass. Du kan förvänta dig klassisk italiensk kokkonst med mycket kärlek. I Livigno finns över 100 restauranger, allt från enklare pizzerior som Bait dal Ghet till Michelin-omnämnda La Piöda.

Vinprovning och pulserande nattliv i Livigno

I Livigno finns något för var smak oavsett om du föredrar en stillsam vinprovning på en välsorterad vinbar eller en ösig afterski följt av en helkväll på byns barer. Livigno bjuder på ett pulserande nattliv. Livignos bästa drinkar serveras på den lilla cocktailbaren Ypioca, därefter fortsätter festen med fördel på Bivio Club eller Miky’s Pub.

Missa heller inte att testa de lokala vinerna från Valtellina under ert besök i Livigno.

Vad våra gäster säger om Livigno

Populära hotell i Livigno

Det finns inga tillgängliga hotell under denna perioden. Maila oss på info@lionalpin.se eller ring 031-16 59 00 så hjälper vi dig.

  • Filter:
031-16 59 00
Lion Alpin logo