Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Sök ny resa

Guidernas bästa tips i Livigno

   

Från det ögonblick man åker igenom den smala tunneln, Livignos huvudsakliga ingång, öppnar sig ett paradis. Skidsportsorten är fylld av liv och italiensk charm, ett ställe där alla kan känna sig välkomna i den vänliga stämningen. I Livigno finns något för alla; vacker natur som är utmärkt för både vandring och skidåkning, ett skidområde utöver det vanliga, ett fantastiskt liftsystem och utmanande pister. Här finns även Europas största funpark, seriösa freeride-möjligheter varvas med barnvänliga pister. Livigno har en bred målgrupp eftersom orten har så mycket att bjuda på och vi har gjort en lista över de tio bästa upplevelserna du kan få i denna italienska bergspärla.

Caramanel – Testa den hemliga grillsåsen!

På bergssidan Mottolino, vid slutet av stolsliften, ligger en restaurang som heter Caramanel. Här kan du avnjuta utsökt kyckling som serveras med en himmelskt god grillsås gjord på ett hemligt recept. Caramanel är inrett med mysiga träbänkar klädda i päls och bjuder på en riktigt härlig stämning. Kikar du förbi restaurangen under eftermiddagen är chansen stor att du får riktig after ski-feeling, och det ska du för allt i världen inte missa!

Latteria del Livigno – Stora glassdesserter av premiumråvaror

Latteria del Livigno är ett lokalt mejeri beläget i ena änden av orten, ut mot den smala lilla inkörstunneln. Mejeriet har en terrass där man kan avnjuta lunch med utsökta italienska ostar, tapasrätter och äkta italiensk glass –  allt med en magisk utsikt upp mot fjälltopparna. Här finns även möjlighet att handla färsk mjölk och olika ostar för att ta med sig hem.

Alegra – Livignos bästa afterski

Alegra erbjuder utan tvekan ortens bästa afterski. Här möts du av en intim stämning, där både barn och vuxna kan slappna av efter en lång dag på fjället. Alegra är beläget i början av gondolen Carosello 3000, och har dessutom en utsökt restaurang. Stället har stora fönster, så att man kan kika upp mot fjället medan man njuter av en kall öl. Alegra är inrett med klassiska träbord och bänkar, och med populära radiohits och guidesånger i högtalarna är det svårt att stå still. 

    

Bait del Gheit – Äkta italiensk pizza

Bait del Gheit är helt klart Livignos bästa pizzeria. Restaurangen ligger i centrum av byn, och utifrån sett kan det se ganska litet ut, men innanför dörren fylls stället av en härlig doft av nygräddad pizza och italiensk charm. Ägaren är själv där och skämtar med både gäster och anställda, vilket skapar en genuin och familjär stämning. Vi rekommenderar dig att boka bord då det allt som ofta är proppfullt, men man kan också komma dit och chansa – medan man väntar får man nämligen gratis drinkar i baren. Bait de Gheit är helt enkelt italiensk mat när den är som bäst.

Mickeys pub – Ta rutschkanan till discot!

Mickeys pub ligger centralt i orten och är stället dit yngre festsugna skidåkare vallfärdas. Det här diskoteket har en rutschkana precis vid ingången, ett utmärkt sätt att ta sig ner till festen. Diskoteket är uppdelat i två rum, och när det är tillräckligt många människor därinne spelas plötsligt en jingel, och dörren till ytterligare en festlokal öppnar sig. 

La Tresenda – Självförsörjande krögare som lockar med gourmetmat

Lite utanför gränsen till Livigno ligger den moderna gården La Tresenda, som drivs av ägaren Paolo. Han bjuder på utsökt gourmetmat tillagad enbart på egenproducerade råvaror. Här går lamadjur och hästar fria, och gäster får gärna hälsa på dem. Hela gården är som sagt självförsörjande på kött, grönsaker och mejeriprodukter. Även vinet som serveras kommer från en lokal vingård. 

Snöscooter – Häftig och fartfylld aktivitet

Gillar du fartfyllda äventyr måste du prova på snöscooter i Mottolino. Här gasar du iväg medans Livignos vackraste utsikt breder ut sig framför dig. Du kör snöscootern på egen hand tillsammans med en guide som visar vägen. För att få köra snöscooter måste man ha fyllt 18 år, men barn får gärna sitta bakom föraren. Det ger ett riktigt pirr i magen när man hör motorn sparka igång över de glittrande snödynerna och det går att komma upp i en riktigt hög hastighet. 

Paragliding – Adrenalin i hög dos

Paragliding är en riktigt spännande upplevelse där man beger sig mot bergets topp för att sedan hoppa ut i en tandemfallskärm tillsammans med en lokal guide. Utsikten när man lugnt svävar ner i dalen är enastående, och med skidorna redo kan man snabbt åka vidare när man landar vid liftens början eller vid längdåkningsbanan. För att göra detta måste man ha fyllt 18 år och vädret tillåter. Det finns många trevliga guider, men vi rekommenderar Fabio, som är från Livigno och har sysslat med paragliding under många år.

Aqua grande – Vattenland med friskvårdsmöjligheter

I utkanten av Livigno finns ett vattenland där det finns möjlighet att träna och utöva fitness. Aqua grande har bubbelbad, simbassäng, rutschkanor, friskvård och spa. En dag i vattenlandet tömmer det sista springet i benen och spa-avdelningen ger ett avslappnande lugn där man på bästa möjliga sätt kan skämma bort sina pjäxtrötta fötter och ömma ben. 

Öl 1816 - Lokal öl och ett golv täckt med jordnötter

Livigno ligger beläget 1816 meter över havet, vilket är inspirationen till namnet på den lokala ölen; 1816. I byn återfinns det lokala ölbryggeri som har samma filosofi och passion för öl som italienarna har för sina viner; här bryggs Livignos högkvalitativt utsökta pilsner. Detta inhemska bryggeri är även en restaurang, en speciell restaurang på många sätt. 1816 är en öl som gör sig bra i mat och således används den flitigt som en ingrediens i rätterna, vi rekommenderar starkt kycklingen preparerad i öl! En annan speciell detalj med restaurangen är golvet. Medans man väntar på maten äter man jordnötter vars skal slängs på golvet. Således är restaurangens golv fullproppat med jordnötsskal som ger en mysig och speciell atmosfär.

  • Filter:
Få vägbeskrivning
031-16 59 00
LionAlpin