Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

Livsnjutarvecka för "60-plussare" vecka 12, 2023

Resan för dig som söker en härlig alpupplevelse med goda skratt, härliga minnen och nya vänner för livet.

 

Tillsammans med våra vänner Bo och Torsten har vi glädjen att för tredje gången erbjuda vår uppskattade livsnjutarvecka till Livigno. En skidresa för dig som passerat 60 men fortfarande älskar skidåkning och allt som hör där till. 

Vi är många som längtar till Italien, längtar efter skidåkning i solgassade pister, god mat och dryck, allt i nya eller gamla vänners sällskap. I Lion Alpins värld kallar vi det ”Livsnjutarveckan i Livigno”

Oavsett var i Alperna du åker så kan vi alla hålla med om att det är en speciell känsla att stå högst upp på en alptopp och beundra den magiska utsikten som bara Alperna bjuder på. Livigno är en av våra absoluta favoriter i Italien för vuxna och efter att ha besökt Alperna flera gånger under deras liv kan Torsten och Bosse inte annat än att hålla med. Det är därför vi har tagit fram Livsnjutarveckan tillsammans med dem så att de ska få visa dig "deras" Livigno där skidåkning i toppklass är högsta prioritet. 

Åk själv eller med vänner – oavsett lovar vi dig ett minne för livet

Precis som Torsten och Bosse tror vi att det är många seniorer som gärna skulle åka till Alperna på skidsemester men att många saknar en skidkamrat eller har kommit ifrån skidåkningen sedan några år tillbaka och vill ha rutinerade skidåkare vid sin sida. Vare sig du reser själv, med en vän eller i en större grupp så är det dig som Torsten och Bosse vill få med på en härlig skidvecka när vårsolen börjar värma. Torsten och Bosse tar hand om pistvisningen i en takt som ska passa alla. 

Tips från Torsten och Bosse om vad du kan göra i Livigno förutom att åka skidor hittar du här

Fokus på trevliga stunder tillsammans

Om After Ski med dans på bordet till hög discomusik inte är något som faller dig i smaken så erbjuds det mängder av andra alternativ där samvaron och samtalet är det viktiga. Vår målsättning är att skapa trevliga stunder mellan våra resenärer. Till exempel under en lättsam afterski på ett café över  en kopp kaffe eller en AperolSpritz, avkopplande gemensamma luncher i pisten eller promenader där vi utforskar byn tillsammans och dess fantastiska utbud av såväl shopping som lokala delikatesser.

Exklusivt för Livsnjutarna erbjuder vi såväl vin- som grappaprovning av hög kvalitet baserat på lokala drycker och tilltugg. Dessa har varit mycket uppskattade event efter hemkomsten från backen.

Torsten och Bosse kommer att göra allt för att du tillsammans med dem ska få de flesta önskemål uppfyllda och att du får en minnesvärd resa.

Ungdomsvänner

Torsten och Bosse träffades som unga teknologer på 60-talet. De spelade studentbandy, tentade och festade tillsammans och bodde dessutom på samma studenthem.

Efter studietiden fick deras yrkesliv olika inriktning och under många år träffades de endast sporadiskt. När de närmade sig pensionering hade båda flyttat sina bopålar till södra Skåne och nu träffas de ofta på golfbanan, på skridskosjön eller i utförspisten.

Deras uppmaning: Besegra åldersnojan och upplev en härlig skidvecka med trevlig samvaro både i och utanför pisterna!

Bo på charmiga Hotel Alba

Livigno ligger på hela 1816 meter över havet. Detta gör Livigno till ett av Alpernas mest snö- och solsäkra resmål. I mitten av dalen ligger Livigno och dess långa gågata. Här blandas vackra gamla hus från 1800-talet med moderna hotell. Under din livsnjutarvecka bor du på Hotel Alba. 

Hotel Alba ligger i bydelen San Rocco, endast 100 meter från närmaste lift. På hemvägen kan du åka skidor ända fram till hotellet, det kan nästan inte blir bättre. Vi kan beskriva hotellet med tre nyckelord; läget, servicen och inte minst den goda maten. Köket på Hotel Alba kan inte beskrivas, utan måste upplevas. Hotellet i sig är 3-stjärningt men restaurangen är värd minst 4 stjärnor. Det serveras en läcker frukostbuffé samt en 3- till 4-rätters valbar meny till middag. Båda måltiderna serveras i den trevliga restaurangen.

På hotellet ingår även tillgång till deras mycket trevliga wellnessavdelning med bl.a. pool.

Priser

Hotel Alba inkl. halvpension

Buss från 13 745 kr/person 
Flyg Arlanda från 15 745 kr/person
Flyg Kastrup från 15 145 kr/person

Hotellet har dessvärre inga enkelrum. Önskar du bo själv i ett dubbelrum kostar det 4 000 kr extra.

I priset ingår flyg (om tillämpligt), transfer, boende med halvpension samt liftkort i 6 dagar.

Denna resa kan inte bokas på vår hemsida. Fyll i formuläret här under eller ring oss på 031 - 16 59 00 så hjälper vi dig.

 

 

 

 

Jag heter Torsten Hesslevik…

Som ung fastnade jag direkt för tjusningen med utförsåkning, trots den tidens träskidor och enkel utrustning.

Kombinationen av frisk luft, utmaningar i pisterna och kompisskap har betytt mycket för mig och min familj.

På senare år har jag rest med gamla vänner och fått uppleva fantastiska skidveckor i Alperna på våra ambitionsnivåer.

 

…och jag Bo Collin

Jag bodde många år i Sandviken, där jag vid sidan av arbetet gärna spelade golf, åkte långfärdsskridsko, längdskidor och utförsåkning både i de svenska fjällen och i Alperna, oftast i sällskap med hustru och barn.

Med modern utrustning och i mitt fall en ny höftprotes finns inga hinder – jag är fortfarande fast för flera år framöver!

Jag är en livsnjutare!

Så roligt att du vill följa med! Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom 24 timmar

031-16 59 00
LionAlpin