Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

 

 

Livsnjutarvecka 60+ vecka 12

Längtar du till Alperna men inte vet vem du ska ta med dig på vinterns äventyr? Följ med oss och våra härliga vänner Torsten och Bo på en livsnjutarvecka till Livigno vecka 12. Den perfekta veckan för dig som passerat 60 och älskar skidåkning i gott sällskap!

Under livsnjutarveckan är skidåkningen självklart en viktig del av upplevelsen men lika viktigt är gemenskapen och att umgås med varandra. Vi håller ett lugnt tempo och ser till att alla hänger med under dagen. 

Oavsett var i Alperna du åker så kan vi alla hålla med om att det är en speciell känsla att stå högst upp på en alptopp och beundra den magiska utsikten som bara Alperna bjuder på. Livigno är en av våra absoluta favoriter i Italien för vuxna och efter att ha besökt Alperna flera gånger under deras liv kan Torsten och Bosse inte annat än att hålla med. Det är därför vi har tagit fram Livsnjutarveckan tillsammans med Torsten och Bosse så att de ska få visa dig "deras" Livigno där skidåkning i toppklass är högsta prioritet. 

Åk själv eller med vänner – oavsett lovar vi dig ett minne för livet

Precis som Torsten och Bosse tror vi att det är många seniorer som gärna skulle åka till Alperna på skidsemester men att många saknar en skidkamrat eller har kommit ifrån skidåkningen sedan några år tillbaka och vill ha rutinerade skidåkare vid sin sida. Vare sig du reser själv, med en vän eller i en större grupp så är det dig som Torsten och Bosse vill få med på en härlig skidvecka när vårsolen börjar värma. Torsten och Bosse tar hand om pistvisningen i en takt som ska passa alla. 

Tips från Torsten och Bosse om vad du kan göra i Livigno förutom att åka skidor hittar du här

Fokus på trevliga stunder tillsammans

Om After Ski med dans på bordet till hög diskomusik inte är något som faller dig i smaken så erbjuds det mängder av andra alternativ där samvaron och samtalet är det viktiga. Det kan vara allt från att träffas på en pub eller café över en öl, en kaffe eller ett glas vin och prata om dagens skidåkning och önskemål inför kommande dagar. Gärna i en miljö där det är lätt att göra sig hörd och att lyssna på varandra. Gemensamma promenader på Livignos mysig gator för att se vad denna alpby har att erbjuda med tanke på mat och dryck, provsmakning, prisvärd shopping av ostar, skinkor, viner och mycket, mycket mera är även något som garanterat kommer att stå på schemat. Torsten och Bosse kommer att göra allt för att du tillsammans med dem ska få de flesta önskemål uppfyllda.

Ungdomsvänner

Torsten och Bosse träffades på 60-talet. De spelade studentbandy, tentade och festade tillsammans och bodde dessutom på samma studenthem.

Efter studietiden fick deras yrkesliv olika inriktning och under många år träffades de endast sporadiskt. När de närmade sig pensionering hade båda flyttat sina bopålar till södra Skåne och nu träffas de ofta på golfbanan, på skridskosjön eller i utförspisten.

Kom och upplev en härlig skidvecka med trevlig samvaro både i och utanför pisterna!

Bo på Hotel Sporting eller Hotel Alba

Livigno ligger på hela 1816 meter över havet. Detta gör Livigno till ett av Alpernas mest snö- och solsäkra resmål. I mitten av dalen ligger Livigno och dess långa gågata. Här blandas vackra gamla hus från 1800-talet med moderna hotell. Under din livsnjutarvecka kan du välja att bo på Hotel Sporting eller Hotel Alba. 

Hotel Sporting ligger precis vid huvudliften Carosello 3000 och i centrum av San Rocco bydelen med nära till allt som Livigno har att erbjuda. Vill du ta dig till huvudliften på andra sidan av dalen, eller till Livignos centrum, stannar även skidbussen precis utanför hotellet. Hotellet är ett enklare hotell med 5 stjärnigt läge och fantastisk mat. I anslutning till restaurangen finns det en stämningsfull bar där det regelbundet är kvällsunderhållning. Hotel Sporting har också en á la carte-restaurang, som många lokalinvånare gärna går till för att äta deras goda pizzor.

Hotel Alba ligger i bydelen San Rocco, endast 100 meter från närmaste lift. På hemvägen kan du stå på skidor ända fram till hotellet, det kan nästan inte blir bättre. Vi kan beskriva hotellet med tre nyckelord; läget, servicen och inte minst den goda maten. Köket på Hotel Alba kan inte beskrivas, utan måste upplevas. Hotellet i sig är 3-stjärningt men restaurangen är värd minst 4 stjärnor. Det serveras en läcker frukostbuffé samt en 3- till 4-rätters valbar meny till middag. Båda måltiderna serveras i den trevliga restaurangen.

Priser

Hotel Sporting inkl. halvpension

Buss från 9 935 kr/person 
Flyg Arlanda från 11 635 kr/person
Flyg Kastrup från 11 435 kr/person

Finns ej enkelrum. Önskar du bo själv i ett dubbelrum kostar det 3500 kr extra.

I priset ingår flyg (om tillämpligt), transfer, boende med halvpension samt liftkort i 6 dagar.

Hotel Alba inkl. halvpension

Buss från 11 115 kr/person 
Flyg Arlanda från 12 615 kr/person
Flyg Kastrup från 12 815 kr/person

Finns ej enkelrum. Önskar du bo själv i ett dubbelrum kostar det 5000 kr extra.

I priset ingår flyg (om tillämpligt), transfer, boende med halvpension samt liftkort i 6 dagar.

Denna resa kan inte bokas på vår hemsida. Fyll i formuläret här under eller ring oss på 031 - 16 59 00 så hjälper vi dig.

 

 

 

 

Jag heter Torsten Hesslevik…

Som ung fastnade jag direkt för tjusningen med utförsåkning, trots den tidens träskidor och enkel utrustning.

Kombinationen av frisk luft, utmaningar i pisterna och kompisskap har betytt mycket för mig och min familj.

På senare år har jag rest med gamla vänner och fått uppleva fantastiska skidveckor i Alperna på våra ambitionsnivåer.

 

…och jag Bo Collin

Jag bodde många år i Sandviken, där jag vid sidan av arbetet gärna spelade golf, åkte långfärdsskridsko, längdskidor och utförsåkning både i de svenska fjällen och i Alperna, oftast i sällskap med hustru och barn.

Med modern utrustning och i mitt fall en ny höftprotes finns inga hinder – jag är fortfarande fast för flera år framöver!

Jag är en livsnjutare!

Så roligt att du vill följa med! Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom 24 timmar

031-16 59 00
LionAlpin