Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Sök ny resa

Guidernas bästa tips i Obertauern

   

Snösäkert område

Längs den branta backen upp till den höghöjdsbelagda byn, kan du se hur snön vid sidan av vägen bara blir högre och högre. Obertauern ligger på 1630 m.ö.h, vilket gör det väldigt snösäkert.

Kvällsåkning

Varje måndag och torsdag öppnar mellan 19.00 och 22.00 öppnar Edelweissliften upp för de som inte fått nog av dagens skidåkning.

Snowbike

Att man kommer köra snowbike i OS någon gång är det ingen fråga om, så varför inte testa denna ”snöcykel” längs de vackra pisterna? Kanske blir det just du som representerar Sverige när du vill blivit biten av detta roliga sätt att åka utför?

Offpist

Tack vare snösäkerheten är Obertauern som ett paradis för offpiståkaren. Glöm bara inte att åka säkert med lavinutrustning och åka med en bergsguide. Obertauern tillhör en av Österrikes absolut mest populära offpist-orter.

The Beatles

På toppen av Kirchbühelliften finns ett monument av kanske de absolut största musikerna genom tiderna, the Beatles.

Grosseck/Speiereck

Bara 15 minuter buss bort från Obertauern ligger Grosseck/Speiereck, som är ett ett litet område med ca 50 pistkilometer, det perfekta liftsystemet för en dagsutflykt.

Parken

”The Spot” är stället för dig som gillar hopp och rails. Här finns saker att åka på för alla nivåer och på dagarna kan man se många duktiga åkare öva sina trick.

Otroliga mat/dryck-möjligheter

Längs byn och uppe på berget finns det så många restauranger och barer att det är svårt att välja vart man ska äta. Du kan hitta det mesta från klassiska österrikiska rätter till rejäla grillade biffar.

Inga liftköer

Obertauerns liftsystem har en kapacitet för 49,848 personer/timmen, men själva byn har bara plats för ca 9000. Detta innebär att trängsel i liftköerna i princip inte existerar och du får mer åkning och mindre liftåkande. 

Mysigt

Obertauern tar dig tillbaka till Stig Helmer och sällskapsresan, man får en känsla av att man åker tillbaka i tiden när man kommer till den mysiga byn. Men var lugna, även fast det känns gammaldags så finns det Wifi vid alla liftstationer.

  • Filter:
Få vägbeskrivning

Andra har även kollat på

031-16 59 00
LionAlpin