Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

Obertauern pistkarta (Klicka på kartan)

    

    

Obertauern - Österrikes snösäkraste ort

Obertauern har en lång skidsäsong som startar redan i november och sträcker sig ända till maj. Här finns enorma mängder natursnö och genomsnittsdjupet ligger på 264 cm. Detta gör stället mycket attraktivt för offpiståkare och fördelen är att offpisten är mycket lättillgänglig.

Tauernrunde

Obertauerns skidsystem är uppbyggt på bergen som omringar byn. Det går att ta sig hela vägen runt Obertauern på skidor och denna runda kallas för Tauernrunde. Det är en perfekt dagstur med några fikastopp inräknade. Du startar antingen på syd- eller nordsidan och åker varvet runt, ena varvet är rosa och det andra är grönt på pistkartan. I området finns många mysiga restauranger och bra afterskiställen direkt i pisten.  

Skidåkning för alla smaker

Skidområdet har ca 100 km pist och 26 moderna liftar. Eftersom byn ligger i mitten av skidområdet är det alltid nära till en lift och många boenden har ski-in/ski-out. För familjer och nybörjare är området kring Sonnenlift och Edlweiss perfekta. Majoriteten av backarna är röda och blåa men det finns några riktigt svåra pister också, bland annat i området kring Gamsleitenpisten. En klassiker är puckelpisten G2 där du verkligen får utmana dig själv. Med en lutning på 45 grader räknas den som en av de brantaste puckelpisterna i Europa.

För alla som vill åka park finns det goda förutsättningar i Obertauern. Vid sittliften Kehrkopf finns en park som passar båda nybörjare och vana parkåkare. Här finns många olika rails, boxar och kickers uppdelat på tre pister och med en längd på tre kilometer.

  • Filter:
Få vägbeskrivning
031-16 59 00
LionAlpin