Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

Skidresor till Saalbach - Afterskins födelseort

Se hotell och boka resa

Pistfakta
140 km
110 km
20 km
2100 m (Topp) 1003 m (Stad)
Destinationsfakta
Byns höjd:
1003 m
Högsta åkhöjd:
2100 m
Längsta nedfart:
8 km
Total pistlängd:
270 km
Längdskidor:
13 km
Off-Pist:
Ja
Antal liftar:
63
Kabinliftar:
29
Sittliftar:
22
Ankarliftar:
19
Transfertid:
2 timmar

Boka din alpresa och upplev vintern i Saalbach i ett av Lion Alpins hotell. I Saalbach erbjuder vi ett stort utbud av hotell för dig som söker en riktig alpkänsla. Våra boenden håller alltid en hög standard för att du ska trivas och många av våra boenden ligger granne med liften.

Många skidåkare menar att Saalbach är en av Alpernas mest kompletta skidorter, vi håller med. När bussen rullar in i byn pirrar det till lite extra i magen. Du möter en mysig alpby som erbjuder kul och omväxlande skidåkning och oslagbar afterski. Bokar du din skidresa till Saalbach så kommer du garanterat att få en skidresa du sent kommer att glömma. Här finns nämligen allt! 

Saalbachs skidområde växer så det knakar. Vintern 15/16 kopplades skidområdet ihop med grannbyn Fieberbrunn via en ny lift. Detta gör att du nu kan utforska 270 km sammanhängande pister.

Alpresor till Saalbach

Våra alpresor till Saalbach har mycket att erbjuda. Människorna i den gamla gruv- och jordbruksorten har det senaste århundradet satsat helhjärtat på snön och skidåkning. Ett toppmodernt skidsystem har vuxit fram. Samtidigt har ortsbefolkningen varit måna om att bevara traktens charm och traditioner. Huvudliftarna går direkt från centrum och du kan åka skidor ända ner till torget. Detta gör att skidåkningen ständigt är närvarande i Saalbach.

Saalbachs skidområde bjuder på 270 km skidglädje

Det bästa med Saalbachs skidområde är att det är sammanhängande. Här kan du ta dig runt på skidor överallt och slipper skidbussen.

För den som vill mjukstarta veckan rekommenderas de blå backarna i Vorderglemm. Nästa steg är grannbyarna Leogang, Kohlmaiskopf och Bernkogel med många sköna och roliga röda pister. Den som vill ha ett riktigt mäktigt skidminne tar sig med fördel till Schattberg Ost och upplever ett av skidcirkusens bästa nummer. En 7 km lång blå pist med Saalbachs högsta fallhöjd på 1100 meter!

Utforska pärlan Fieberbrunn

Inför vintern 2015/2016 kopplades Saalbachs skidområde ihop med Fieberbrunn via en ny gondol på Reiterkogelberget. Detta kopplar inte bara ihop två skidområden utan även två landskap, Salzburgerland och Tirol. Tillsammans blir detta ett av Österrikes största sammanhängande skidområden med hela 270 pistkilometer. Fieberbrunn passar medelgoda åkare till experter tack vare dess långa fina pister och världsberömda off-pist. Prova den nya PowAirea, som bäst kan beskrivas som en funpark i lössnön. Barnsligt roligt.

Österrikes bästa afterski på Hinterhag Alm

Efter en heldag i backen är du värd en klassisk afterski. Hinterhag Alm brukar kallas för grundare till detta beroendeframkallande fenomen. Har du inte besökt Hinterhag Alm har du inte upplevt riktig afterski. Det gäller dock att vara på plats tidigt om du vill ha ett bord.

Saalbach bjuder på mer än afterski. Den mysiga gågatan är den givna mötesplatsen. Här hittar du allt du behöver. Både shopping, restauranger och barer allt på bekvämt gångavstånd.

Boka din nästa skidresa till Saalbach och upplev det klassiska Österrike.
  

Populära hotell i Saalbach

Utsläppas inom den angivna perioden

Det finns inga tillgängliga hotell under denna perioden. Maila oss på info@lionalpin.se eller ring 031-16 59 00 så hjälper vi dig.


  • Filter:
Få vägbeskrivning
031-16 59 00
Lion Alpin logo