Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Sök ny resa

Saalbach pistkarta

Pistkarta Saalbach

   
Saalbach anses av många vara en av Österrikes mest kompletta och bästa skidorter. Detta är till stor del tack vare det stora skidsystemet på hela 270km pist. Här finns skidåkning som passar de allra flesta åkare. Allt från snällaste blåa backarna till rejält svarta utmanande pister. För dig som gillar offpist finns det gott om möjligheter att hitta orörd snö. Skogsåkningen är riktigt bra och bjuder på enormt roliga chanser till utmanande skidåkning.

Saalbachs skidsystem

För den som vill mjukstarta veckan rekommenderas de blå backarna i Vorderglemm. Nästa steg är grannbyarna Leogang, Kohlmaiskopf och Bernkogel med många sköna och roliga röda pister. Den som vill ha ett riktigt mäktigt skidminne tar sig med fördel till Schattberg Ost och upplever ett av skidcirkusens bästa nummer. En 7 km lång blå pist med Saalbachs högsta fallhöjd på 1100 meter.

Runtomkring i systemet finns det gott om trevliga restauranger, eller Alms som det heter på tyska. Dessa passar utmärkt för en trevlig lunch i solen eller en fikapaus om benen börjar bli trötta.

Saalbach ihopkopplat med Fieberbrunn

Saalbach även ihopkopplat med skidområdet Fieberbrunn via en ny sittlift. Detta ansluter inte bara två skidorter utan även två regioner, Salzburgerland och Tirol, vilket har varit ett väldigt stort steg för området. Offpisten är som bäst i Fieberbrunn och generellt så passar detta område bäst till de lite mer avancerade åkarna.

Saalbach – Zell am See

 Nytt för vintern 19-20 är att Saalbach och Zell am See numera är sammankopplade via en lift som tar dig upp till Zell am See´s husberg Schmittenhöhe.
  

  • Filter:
Få vägbeskrivning

Andra har även kollat på

031-16 59 00
LionAlpin