Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Sök ny resa

Guidernas bästa tips i Saalbach

   

I Saalbach får du hela paketet för skidsemestern: ett mycket bra skidutbud, mysiga almhütten-restauranger uppe i pisterna, afterski i världsklass och för de som önskar, ett bra nattliv. Byn är charmerande och full av trevliga afterskiställen. Skidområdet utvecklas hela tiden och Saalbach investerar stora pengar i att förbättra pister och offpistmöjligheter i alla fyra områden.

Här är vår topp-tio-lista över saker ni bör uppleva på er skidsemester i Saalbach. 

Hinterhag

Hinterhag är ett av Österrikes främsta afterskiställen och absolut ett måste när man besöker Saalbach. Det är en annorlunda upplevelse eftersom stället i sig är så originellt. Hinterhag är en klassisk trästuga, där Josef har spelat livemusik med sitt band i över 30 år. Bandet spelar alla traditionella superhits och schlagerdängor varenda kväll, medan de ropar "HALLOOO" till publiken som snabbt ropar tillbaka. Hinterhag har många återkommande traditioner, vilka har kommit att bli riktiga höjdpunkter och som lockar många gäster: klockan 18.00 varje kväll kommer ägaren Evi fram på scen och kastar ut prylar till publiken i form av t-shirts med texten "Jeden Tag Hinterhag", halsdukar, svettband och klistermärken. Detta speciella tilltag får hela publiken att bli alldeles till sig.

Hinterhag ligger precis bredvid pist 76, så det går bra att åka skidor ända fram till dörren. När de stänger på kvällen kan man ta sig den sista biten ner via en blå barnbacke eller gå längs vägen ner till byn.

Hecker Hütte

Hecker Hütte är en riktig nationalsymbol för Österrike. Det är en klassisk almhütten gömd uppe i bergen, en för många en oupptäckt pärla på Saalbachs meny. Stugan är en egen upplevelse då den ligger avsides, vilket gör att man ofta har den för sig själv. Här serveras riktigt goda biffar och det ligger ett trevligt lugn och charm över stället. Stugan ligger längs en av de längsta pisterna i området: pist 68, så man kan också uppleva riktigt bra skidåkning innan man avnjuter sin lunch eller tidiga middag. 

Spielberg Haus

Spielberg Haus är en stuga belägen 3 kilometer upp på en bergväg, som man endast kan nå med pistmaskin på kvällen. Stugan ligger i en liten svacka mellan bergen, inne i skogen, vilket bidrar till en riktigt autentisk stämning. Servitörerna är dessutom klädda i lederhosen, och man känner verkligen av den österrikiska kulturen. Vi rekommenderar varmt att åka hit på kvällen och åka kälke ner för backen efter att man har ätit. Det är en perfekt aktivitet för att avsluta kvällen! Kälkturen är lugn och stillsam eftersom det är många raksträckor, vilket gör att banan inte är så brant som kälkbackar många gånger är. Hela kälkbacken är upplyst och skapar ett riktigt vackert sken när man glider ner på kvällen. För den som vill finns det också möjlighet att åka pistmaskinen ner.

Night Skiing

Får man inte nog av skidåkning under dagen är det möjligt att åka mer skidor på kvällen. Bästa kvällskidåkningen hittar du på Hinterglemm, där det finns en upplyst pist. Även fast belysningen är på får man en känsla av mörker, vilket ger en helt annan typ av skidåkning än den på dagen. Backarna är nypistade till kvällen, så du behöver inte åka i dagens efterlämnade pucklar. Det finns också möjlighet att åka i den vanliga pisten eller träna tricks på Nitronight funpark. Områdets öppettider är klockan 18.00 till 21:30, men kan dock variera efter säsong. 

Vilda västern i snön

Western Stadl är en restaurang med ett helt unikt koncept. Utifrån sett är Western Stadl en traditionell österrikisk almhütten, men när man går in i stugan får man snabbt en ledtråd om det speciella temat. Här finns ett country-tema på alla tre våningar och från fönstret i första salen kan man se hästar som går fritt i stallet som sitter ihop med restaurangen. Stugan ligger precis vid pist 46 och är dekorerad med uppstoppade djur, sadlar och annat typiskt för vilda västern. Utöver sin imponerande inredning, som bara den är värd att se, serveras här en utsökt hamburgare och gulaschsoppa.

Bryggeri AsitzBräu

AsitzBräu är ett anrikt bryggeri inrett med massor av antikviteter som ägarna köpt av en schweizisk änka, vars man hade en enormt stor antiksamling. Bryggeriet har sin helt egna öl som endast säljs i stugan och på två andra ställen i hela världen. Det är Europas högst belägna bryggeri, har hela tre våningar, och kan ta upp till 500 gäster. En särskilt rolig detalj är herrtoaletterna som väcker uppseende då männen kan kika ut över bergen från ett fönster samtidigt som de står vid urinoaren. Sällan man har en sådan vacker utsikt när man slår en drill inomhus.

Ski Cirkus

Saalbach skidområde består av Saalbach, Hinterglemm, Leogang och Fieberbrunn. Tillsammans kallas de för Ski Cirkus eftersom det är en enda stor lekplats. Alla fjäll och pister är förenade så att man inte behöver byta mellan skidbuss eller gå igenom små bergsbyar för att komma till ett nytt område. Detta innebär att man utan tvekan kan variera turerna utifrån nivå och intressen. Det kommer heller inte att bli enformigt att åka skidor här, eftersom du kan prova nya pister dagen lång. Leogang-området är mer anpassat för nybörjare och har breda pister som heller inte är särskilt långa. Vi rekommenderar pist nummer 88, som är bred, belägen på skuggsidan och har bra snöförhållanden. Hinterglemm är för den lite mer vana åkaren med utmanande röda pister och Fieberbrunn är ett helt nytt område från som erbjuder ett fantastiskt offpistutbud, medan Saalbach har lite av allt.

Peters Hotel

Hotel Peters restaurang ger en unik upplevelse där man får mer än bara en köttbit med sås. Peter serverar varje kväll lokalt kött av högsta kvalitet där man själv steker sin bit på en varm lavasten. Peter kan 10-12 olika språk, så han kan berätta på svenska att vitlökssmöret ska dansa wienervals på biffen. Några tycker att föreställningen är lite fånig, medan andra väljer att komma tillbaka år efter år. 

Ice Kart

Ice Kart är gokart på isunderlag och sker om kvällen när skridskobanan är upplyst. Man kan köra i 5-30 minuter och högst 8 personer samtidigt. Det är helt enkelt traditionell gokart som man kör på is. Ett säkert kort på skidsemestern, som alldeles säkert bjuder på roliga upplevelser!

Unter Bar

Den här baren är belägen vid ena änden av Saalbach och ägs av svenskarna Johan och Richard, som själva står i baren varje kväll. Detta är en liten bar med mycket personlighet och en unik stämning. Här hänger skidor och älghuvuden på väggarna tillsammans med gamla souvenirer från gäster. Även tv-skärmar pryder barens väggar, där både mer kända offpist-filmer samt Johan och Richards egna offpistupplevelser visas. Unter Bar är ett av de ställen i Saalbach som man måste besöka, här känner man verkligen av kärleken till skidåkning när man kliver innanför dörren.

  • Filter:
Få vägbeskrivning

Andra har även kollat på

031-16 59 00
LionAlpin