Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

Skidresor till Sauze d'Oulx - Det bästa av Italien Italiens flagga

Se hotell och boka resa

Pistfakta
95 km
220 km
85 km
2823 m (Topp) 1509 m (Stad)
Destinationsfakta
Byns höjd:
1509 m
Högsta åkhöjd:
2823 m
Längsta nedfart:
9 km
Total pistlängd:
400 km
Off-Pist:
Ja
Antal liftar:
92
Liftkap. / timme:
113000
Transfertid:
1,5h (Turin), 4h (Bergamo)

Vi har inga resor till Sauze d'Oulx vintern 2020/2021 men vi erbjuder paketresor till Italienska Livigno och Canazei

Sauze d’Oulx är en charmig skidsportstad i de Italienska Alperna som ligger nära inpå den Franska gränsen. Detta nordvästliga hörn av Italien har varit en välbevarad hemlighet i många år, men inte för italienska skidentusiaster, de känner allt till denna pärla uppe i bergen. Upplev vintern i Sauze d’Oulx i ett av Lion Alpins hotell. I Sauze d’Oulx erbjuder vi ett varierat utbud av hotell för dig som söker en riktig alpkänsla.

Skidresor till solsäkra Sauze d´Oulx

Sauze d’Oulx är en del av det stora skidområdet som kallas Via Lattea – eller Vintergatan. Detta är inte utan anledning, då det högt belägna skidområdet sträcker sig mot stjärnorna och till och med har en väg av snö som sträcker sig genom landskapet. Möt här den skönaste skidterrängen med varierande pister och spännande nedfarter i den röda kategorin – och även med en enkel avstickare till Frankrike på liftkortet.

Italien när det är som bäst

Sauze d’Oulx ligger placerat på en platå precis vid trädgränsen vilket gör byn väldigt snösäker med många soltimmar varje dag. Orten erbjuder skidåkning på 2823 meters höjd vilket gör orten snösäker även långt in på säsongen. Här hittar du 400 kilometer läcker skidåkning, till vilket ansenliga kilometer offpist, längdåkning, heliskiing, funpark och mer ska läggas till. Sauze d’Oulx bjuder på fantastiska upplevelser i snön, oavsett om du är nybörjare eller veteran. 

I det stora och sammanhängande skidområdet kan man lätt åka omkring. Åk gärna på expedition till Sestriere, de var värdar för de olympiska spelen 2006, och erbjuder utmanande racing-pister. Överallt finns det iögonfallande berglandskapet, bra liftsystem och en avslappnad stämning med fokus på livsnjutande. Sauze d’Oulx lockar entusiastiska skidåkare, dels för att det är lugnare än på många andra orter och dels för att pisterna är mycket varierande, idylliska och alltid välpreparerade. 

Medeltidsby med skidåkning

Byn Sauze d’Oulx är ”öppen” hela året och utstrålar by-atmosfär och tecken på historiens vingslag. De gamla gatorna av kullersten, de rustika stenhusen och den charmiga bykyrkan från år 1532 vittnar om byns härkomst under medeltiden. Vissa delar av byn är bilfri och på de krokiga gatorna finnes små lokala vinbarer och goda restauranger med kulinariska frestelser från det Italienska köket.

Italiensk afterski

Italiens afterski är mer dämpad än till exempel Österrikes. I Sauze d’Oulx finns det många mysiga barer, caféer och restauranter, där man kan njuta av en dryck efter dagens upplevelser – och naturligtvis hittas det även servering i terrängen och hos många av hotellen som ligger lite längre bort från bykärnan.

Åk till Sauze d’Oulx med Lion Alpin och upplev skidåkning utöver det vanliga och njut av byns autentiska miljö och mysiga atmosfär, som bara Italienare kan skapa från grunden.      

Andra aktiviteter utöver skidåkningen i Sauze d'Oulx

Uppskattar du lite ro och ro på din semester rekommenderar vi ett besök till ett av Sauze d'Oulxs spa. Spa Regeneration Besson är ett fantastiskt spa beläget mitt i Sauze d'Oulx, här kan du simma i varma bassänger eller kanske unna dig en behandling samtidigt som du dricker en god drink ifrån baren. Ett perfekt ställe att avsluta dagen!

Älskar du Italienska delikatesser och letar efter det perfekta stället att ha afterski på? Då rekommenderar vi II Lampione Wine Bar, här blandas utmärkt chark med live musik och fantastisk atmosfär. Det finns också möjlighet att boka en vinprovning om man skulle vara intresserad av det då baren också tillhandahåller en mängd fantastiska viner!

Sauze d'Oulx ligger också närheten av en vacker sjö som vi verkligen kan rekommendera att ta en promenad runt. Friluftslivs i fantastisk natur, ta gärna med lite fika eller sväng in på något närliggande cafe och njut av vyerna! 

Det finns en mängd fantastiska restauranger i Sauze d'Oulx några rekommendationer är L'Ortiche eller II Cantun Del Barbabuc två toppen restauranger med äkta Italiensk mat!

  • Filter:
Få vägbeskrivning
031-16 59 00
LionAlpin