Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

Fråga din skidguide

Här kan du ställa frågor direkt till våra guider nere på destinationen. Våra guider strävar efter att svara så snart som möjligt och du får en notis till din mail så snart de har besvarat din fråga. Observera att det enbart är under vintersäsongen som guiderna svarar på frågor här, resten av året kan du maila oss på info@lionalpin.se.

 • Filter:
Få vägbeskrivning

 • Ola R (1) - onsdag d. 15. januari 2020
  Hej,
  Vi funderar på att åka ner med er men undrar hur skidåkningen är, vi har en flicka som är 7 år och hon gillar när det är lite enklare och "glassiga" backar. Vi vill undvika att komma ner och inse att det är för tuff åkning. Vad tror ni? Hur är snöläget? Mvh Ola
  Evelina - söndag d. 19. januari 2020
  Hej Ola!
  Vad kul att ni går i tankarna på att komma ner till oss, det är en helt fantastisk destination!
  Skidåkningen i Vialattea är primärt röd och svart - men lutningen på de röda backarna varierar en hel del. Majoriteten av alla pisterna är väldigt breda och det finns blåa alternativ nästan överallt, så det har inte varit några som helst problem för de som har varit lite mer oerfarna hittills. Sedan har vi ju också en skidskola här nere som är otroligt duktiga på att anpassa sina lektioner efter elevernas nivåer om ni skulle vara intresserade av det.

  Vi fick faktiskt 10 cm nysnö här i förrgår och just nu ligger där omkring 150 cm på toppen! På prognosen ser det ut som att vi får ytterligare lite mer snö på fredag, och förhoppningsvis ännu mer till vecka 8.

  Jag hoppas att vi ses!
  Evelina och Team Sauze d'Oulx

 • Eva-Lotta Steen (1) - söndag d. 10. mars 2019
  Skickade nyss fråga men mail blev fel
  Hur är skidåkningen i Sauze dÓulx med tanke på snöförhållandena? Stämmer det med 30-60 cm? Vad tror du om v.12?
  Filippa - måndag d. 11. mars 2019
  Hej Eva-Lotta!
  Vad kul att du kommer ner till oss nästa vecka. Det stämmer med 30-60 cm, men italienarna är duktiga på att pista så vi tycker att det är fin skidåkning forftarande. Sen ska man inte sticka under stolen med att säsongen börjar lida mot sitt slut och att snön har svårt att klara de höga temperaturerna och allt solsken. I skrivande stund snöar det dock utanför, vilket lovar gott inför nästa vecka. Vi ses i Sauze d'Oulx!
  Med vänliga hälsningar,
  Filippa

 • Sonja Johansson - måndag d. 04. mars 2019
  Var ligger skiduthyrningen som Lionalpin anlitar?
  Med vänlig hälsning
  Sonja
  Filippa - måndag d. 04. mars 2019
  Hej Sonja!
  Skiduthyrningen ligger mitt på huvudgatan, ca. 150 meter från liften.
  Vänliga hälsningar, Filippa

 • ULF MYLLENBERG (1) - torsdag d. 07. februari 2019
  Hej, funkar det bra med att betala med kort på restaurangerna i backen?
  Filippa - måndag d. 11. februari 2019
  Hej!
  På de flesta ställen går det bra att betala med kort! Men det är alltid bra att ha kontanter med sig, för det finns fortfarande några ställen som bara accepterar det.
  Vänliga hälsningar, Filippa

 • Ulf Myllenberg - tisdag d. 29. januari 2019
  Hej, reser ner vecka 8 med mina killar, 13 o 16 år. Hoppas på gott om snö, men om man vill ta en tidig eftermiddag en dag, finns det andra aktiviteter i byn, typ badhus, bowling eller liknande?
  Filippa - torsdag d. 31. januari 2019
  Hej!
  Vad kul att ni kommer ned till oss i vecka 8.
  I Sauze d'Oulx finns ett fint spa man kan njuta av, ifall man avslutar skidåkningen lite tidigare en eftermiddag. Det finns också en spelhall med biljard, pingis och fotbollsspel. Annars är det en väldigt liten by, med gott om mysiga barer och restauranger att ta en eftermiddagsfika på.
  Ha det gott, så ses vi snart!
  Vänliga hälsningar, Filippa

031-16 59 00
LionAlpin