Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00
Sök ny resa

Sauze d'Oulx pistkarta (Klicka på kartan)

    

    

Sauze d'Oulx och skidsystemet Via Lattea, Vintergatan på svenska, är ett mycket stort och varierat skidområde som sträcker sig över 7 orter och innefattar över 400 km pist. Majoriteten av systemet ligger i Italien men även franska orten Montgenèvre tillhör systemet. Så med andra ord kan du åka skidor i Italien och Frankrike under samma dag.

Via Lattea

Sauze d’Oulx ligger placerat på en platå precis vid trädgränsen vilket gör byn väldigt snösäker med många soltimmar varje dag. Orten erbjuder skidåkning på 2823 meters höjd vilket gör orten snösäker även långt in på säsongen. Här hittar du 400 kilometer läcker skidåkning, till vilket ansenliga kilometer offpist, längdåkning, heliskiing, funpark och mer ska läggas till. Sauze d’Oulx bjuder på fantastiska upplevelser i snön, oavsett om du är nybörjare eller veteran. 

Skogsåkning

Om man är ute efter skogsåkning är Sauze d’Oulx perfekt. Här åker du primärt under trädgränsen och det finns gott om trevliga pister som leder ner i byn genom skogen. Här finns även goda möjligheter för offpist i skogsterräng.

Montgenèvre

I liftkortet så ingår även en dag i franska Montgenèvre som bjuder på lite snällare åkning men även riktigt bra offpistmöjligheter. Här är majoriteten av pisterna blåa och röda. Byn har ett läckert gammalt fort som man kan se från ett flertal av pisterna.

Vi rekommenderar verkligen att man spenderar en dag här under sin vecka.

Samtliga övriga skidområden i Via Lattea är väl värda ett besök under en vecka i Sauze d'Oulx då de alla skiljer sig en del från varandra. Med ett så här stort skidområde tycker vi att man ska passa på att utforska så mycket som möjligt.

031-16 59 00
LionAlpin