Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

Nyhet! Skidresor till Sauze d'Oulx - Det bästa av Italien Italiens flagga

Se hotell och boka resa

Pistfakta
  95 km blå pist
  220 km röd pist
  85 km svart pist
Destinationsfakta
Byns höjd:
1509 m
Högsta åkhöjd:
2823 m
Längsta nedfart:
9 km
Total pistlängd:
400 km
Off-Pist:
Ja
Antal liftar:
92
Liftkap. / timme:
113000
Transfertid:
1,5h (Turin), 4h (Bergamo)

Nu har vi glädjen att presentera ännu en lockande nyhet. Italienska Sauze d’Oulx är nu en del av vårt vinterprogram. Vi har verkligen sett fram emot att kunna presentera denna charmiga skidsportstad i de Italienska Alperna som ligger nära inpå den Franska gränsen. Detta nordvästliga hörn av Italien har varit en välbevarad hemlighet i många år, men inte för italienska skidentusiaster, de känner allt till denna pärla uppe i bergen. Upplev vintern i Sauze d’Oulx i ett av Lion Alpins hotell. I Sauze d’Oulx erbjuder vi ett varierat utbud av hotell för dig som söker en riktig alpkänsla.

Skidresor till solsäkra Sauze d´Oulx

Sauze d’Oulx är en del av det stora skidområdet som kallas Via Lattea – eller Vintergatan. Detta är inte utan anledning, då det högt belägna skidområdet sträcker sig mot stjärnorna och till och med har en väg av snö som sträcker sig genom landskapet. Möt här den skönaste skidterrängen med varierande pister och spännande nedfarter i den röda kategorin – och även med en enkel avstickare till Frankrike på liftkortet.

Italien när det är som bäst

Sauze d’Oulx ligger placerat på en platå precis vid trädgränsen vilket gör byn väldigt snösäker med många soltimmar varje dag. Orten erbjuder skidåkning på 2823 meters höjd vilket gör orten snösäker även långt in på säsongen. Här hittar du 400 kilometer läcker skidåkning, till vilket ansenliga kilometer offpist, längdåkning, heliskiing, funpark och mer ska läggas till. Sauze d’Oulx bjuder på fantastiska upplevelser i snön, oavsett om du är nybörjare eller veteran. 

I det stora och sammanhängande skidområdet kan man lätt åka omkring. Åk gärna på expedition till Sestriere, de var värdar för de olympiska spelen 2006, och erbjuder utmanande racing-pister. Överallt finns det iögonfallande berglandskapet, bra liftsystem och en avslappnad stämning med fokus på livsnjutande. Sauze d’Oulx lockar entusiastiska skidåkare, dels för att det är lugnare än på många andra orter och dels för att pisterna är mycket varierande, idylliska och alltid välpreparerade. 

Medeltidsby med skidåkning

Byn Sauze d’Oulx är ”öppen” hela året och utstrålar by-atmosfär och tecken på historiens vingslag. De gamla gatorna av kullersten, de rustika stenhusen och den charmiga bykyrkan från år 1532 vittnar om byns härkomst under medeltiden. Vissa delar av byn är bilfri och på de krokiga gatorna finnes små lokala vinbarer och goda restauranger med kulinariska frestelser från det Italienska köket.

Italiensk afterski

Italiens afterski är mer dämpad än till exempel Österrikes. I Sauze d’Oulx finns det många mysiga barer, caféer och restauranter, där man kan njuta av en dryck efter dagens upplevelser – och naturligtvis hittas det även servering i terrängen och hos många av hotellen som ligger lite längre bort från bykärnan.

 

Åk till Sauze d’Oulx med Lion Alpin och upplev skidåkning utöver det vanliga och njut av byns autentiska miljö och mysiga atmosfär, som bara Italienare kan skapa från grunden.      

Våra utvalda hotell

Det finns inga utvalda hotell

  • Filter:
031-16 59 00
Lion Alpin logo