Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på

Högalpin skidåkning i världsklass i Schweiz

I Schweiz är allt lite lyxigare. Landet är känt för sin effektivitet, punktlighet och höga servicenivå och precis som allt i det här landet håller även skidåkningen en hög kvalité.

Det lilla alplandet Schweiz är för många svenskar synonymt med vintersporter. Landets totalyta motsvarar ungefär ytan av Skåne och Småland tillsammans och på den ytan finns det hela 74 stycken bergstoppar som alla når över 4000 m.ö.h. Det finns med andra ord många berg med riktigt bra skidåkning och många snösäkra områden.

Skidåkning för alla

I Schweiz finns det skidområden för alla smaker och önskemål. Det finns till exempel en speciell kvalitetsmärkning som visar vilka områden som passar bäst för familjer, Laax är ett sådant område och det är även Lion Alpins nyaste resmål. Även de som söker mer utmanande åkning har kommit rätt, i Schweiz hittar du några av världens bästa parker och det finns gott om riktigt bra offpist. Schweiz passar även dem som gillar att njuta av god mat och dryck. Landet är berömt för sin ost och är du i Schweiz måste du nästan prova ostfondue eller raclette som har sitt ursprung i landet. Missa inte heller den exklusiva chokladen som landet är känt för.

Effektiva och moderna lifter

Liftarna är effektiva och moderna, pisterna är väl underhållna och perfekt preparerade. Hotellen levererar god komfort och service ut i fingerspetsarna. Schweiz är landet för dig som prioriterar högalpin skidåkning i världsklass och vill uppleva en skidsemester utöver det vanliga.

 

Laax Laax

  • 63 km
  • 71 km
  • 46 km
  • Byns höjd: 1100 m
  • Högsta åkhöjd: 3018 m
  • Längsta nedfart: 14 km
Extremt snö- och solsäkert
Perfekt för familjer och freestyleåkare
Skidåkning på över 3000 m

Laax är den lilla moderna alpbyn med de stora upplevelserna. Avstånden i byn är små då allt du behöver finns bekvämt samlat kring gondolens dalstation. Skidområdet består av totalt 180 km sammanhängande pister. Största delen av skidåkningen sker på över 2000 meter vilket gör skidområdet både extremt snö- och solsäkert. De många barnfamiljerna som besöker Laax lockas framförallt av de breda och lättillgängliga pisterna, den storslagna naturen och det bekväma och liftnära boendet.

Lion Alpin logo