Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

Skidresor till Sestriere - Där Italien möter Frankrike Italiens flagga

Pistfakta
96 km
220 km
84 km
2823 m (Topp) 2035 m (Stad)
Destinationsfakta
Byns höjd:
2035 m
Högsta åkhöjd:
2823 m
Längsta nedfart:
7 km
Total pistlängd:
400 km
Längdskidor:
100 km
Off-Pist:
Ja
Antal liftar:
70
Kabinliftar:
7
Sittliftar:
35
knapplift:
21
Liftkap. / timme:
96433
Transfertid:
3,5 timmar

Vi har inga resor till Sestriere vintern 2020/2021 men vi erbjuder paketresor till Italienska Livigno och Canazei

Upplev vintern i Sestriere i ett av Lion Alpins hotell. I Sestriere erbjuder vi ett stort utbud av hotell för dig som söker en riktig alpkänsla. Våra boenden håller alltid en hög standard för att du ska trivas och många av våra boenden ligger granne med liften. På 2035 meter över havet, nära den franska gränsen ligger skidorten Sestriere. Skidområdet är stort, hela 400 km pist, och under din vecka här finns det många områden att upptäcka. Här kan ni njuta av god mat, vacker natur, välpreparerade och varierande pister där det finns något för alla nivåer och åldrar. 

Skidresor till Sestriere

Orten byggdes upp under 1930-talet på initiativ av Giovanni Agnelli, grundare till Fiat. Han valde att bygga två stora torn med hotell i dit fabriksarbetarna i Turin kunde åka på semester. Tornen står kvar än idag och har blivit ett kännetecken för byn. Sestriere har haft flera stora mästerskap, bland annat vinter-OS 2006. Byn var en av tre som anordnade OS och här kördes flera av de stora tävlingarna.

400 pistkilometer i La Via Lattea

Sestriere bjuder på mycket pist, hela 400 km som är sammanlänkade med liftar. Skidområdet är en del av La Via Lattea vilket betyder Milky Way eller Vintergatan på svenska. Vintergatan innefattar även 6 andra orter; Sauzed’Oulx, Claviere, Montgenèvre, Pragelato, San Sicario och Cesana Torinese. Montgenèvre ligger på den franska sidan och har du ett 6-dagars liftkort ingår ett besök hit, något som vi varmt rekommenderar.

Byn ligger på 2035 meters höjd vilket gör det till ett snösäkert område. Pisterna är blandade men i huvudsak röda, en favorit är skogspisten ner till Sauze d’Oulx. Det finns en hel del offpistmöjligheter och för duktiga och adrenalintörstiga skidåkare finns det möjlighet att boka heliskiing. 

Mycket att göra även utanför pisten

Även om Sestriere är en relativt liten by med ca 900 invånare finns allt du kan tänkas behöva under din skidsemester. Här finns många butiker, restauranger, caféer och barer. Vill du festa hela natten lång finns Tabata Disco som rymmer hela 1500 personer. Vill ni inte åka skidor hela veckan kan ni prova på hundspann, snöskoter eller skridskobanan. I byn finns även ett badhus och ett sportcenter med flera olika aktiviteter. 

God mat och dryck i Sestriere

Italiensk mat lämnar sällan någon besviken och så är det även i Sestriere. Här finns gott om trevliga restauranger både i pisten och i byn. Du hittar mat och dryck i alla prisklasser och det finns något för alla smaker. 
  

  • Filter:
Få vägbeskrivning
031-16 59 00
LionAlpin