Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

Guidernas bästa tips i Sestriere

   

1. Skidåkningen

Till Sestriere åker du i första hand för skidåkningens skull. Området är mycket snösäkert då byn ligger på 2035 möh. Du kan njuta av hela 400 km sammanhängande pist här. En av byarna ligger i Frankrike, Montgenèvre och hit bör man verkligen åka en dag. Ett annat tips är att ta den vackra skogspisten ner till Sauze d’Oulx.
  

2. Helikopteråkning

Sestriere är en av ganska få orter där Heliskiing, är tillåtet. Heliskiing innebär att du åker upp med en helikopter tillsammans med en guide och blir avsläppt på en bergstopp. Därifrån väntar offpiståkning i helt orörd terräng. Guiderna vet vilka platser som är säkra och som har bäst snö- och väderförhållanden. Sestriere har många alptoppar som är perfekta för detta äventyr. För att klara av detta krävs det att du är en mycket duktig skid- eller snowboardåkare och har mycket erfarenhet av offpiståkning. 
  

3. Upplev en OS – by

2006 var det OS i Turin och Sestriere var en av de tre olympiabyarna. Många stora tävlingar avgjordes i skidområdet. I San Sicario tog till exempel Anja Pärsson OS-brons i störtlopp och kombination. Sestriere är även regelbundet värd för den Alpina Världscupen. Här kan du alltså åka där de största stjärnorna har tävlat. 

4. Mat från två olika länder

I Sestriere kan du verkligen njuta av god mat under veckan. I skidområdet finns det en mängd mysiga restauranger som serverar italienska specialiteter. Fördelen med Sestriere är att du även kan njuta av fransk mat eftersom ni kan ta en dagstur över gränsen.  Det bästa av två matvärldar helt enkelt. 
  

5. Hundspann

Hundspann är inte något för den farträdda för här går det undan. Här får ni uppleva det vackra vinterlandskapet på släde efter ett gäng Huskies. En riktig adrenalinkick där det gäller att hålla i sig.
   

6. Skridskor

I Sestriere finns en isbana där det är mycket populärt att åka skridskor. Isbanan är även öppen på kvällen och bredvid finns det en bar där det går att köpa varma drycker och snacks. Du kan hyra skridskor på plats. 
  

7. Fatbike

Fatbike är något som har blivit väldigt populärt på flera skidorter de senaste åren. Det är en cykel med mycket breda fälgar och däck som gör att du kan cykla i terräng som annars nästan inte går, t.ex. i pisten. Det här är rejält jobbigt men kul.  

8. Besök Sportcentret

För den som fortfarande har ork kvar på kvällen så finns det ett stort sportcenter i byn. Här kan ni spela bollsporter som t.ex. tennis, volleyboll, squash och inomhusgolf.  Det finns även spinning,  gym och en klättervägg. Efteråt kan ni slappa i bastun eller i relaxavdelningen.
  

9. Simhall

För den som vill bada finns det ett badhus med både inomhus- och utomhuspooler.  
  

10. Kvällsåkning

En dag i veckan tänds lamporna och pisten öppnas upp igen på kvällen för de som inte har fått nog under dagen. Kvällsskidåkning är något alldeles speciellt. 

  • Filter:
Få vägbeskrivning
031-16 59 00
LionAlpin