Hitta billiga skidresor här
Ändra barnens ålder
Du kan också kontakta oss på 031-16 59 00

Sestriere pistkarta (Klicka på kartan)

    

    

Sestriere och skidsystemet Via Lattea, Vintergatan på svenska, är ett mycket stort och varierat skidområde som sträcker sig över 7 orter och innefattar över 400 km pist. Majoriteten av systemet ligger i Italien men även franska orten Montgenèvre tillhör systemet. Så med andra ord kan du åka skidor i Italien och Frankrike under samma dag.

Via Lattea

Byn Sestriere ligger på 2035m höjd och är den högst belägna av alla orter i Via Lattea systemet. Terrängen här är högalpin och det mesta av åkningen är en bra bit över trädgränsen. Här är största delen av pisterna röda och något brantare än resten av skidsystemet, det finns även ett antal riktigt härliga svarta pister.

Det var i Sestriere och San Sicario som ett flertal av loppen gick under OS i Turin 2006. Detta medförde att det investerades mycket i såväl byn som liftsystemet inför OS.

Sestriere har de modernaste liftarna i hela Via Lattea skidsystemet.

Skogsåkning

Om man är ute efter skogsåkning är Sestriere perfekt. Här åker du primärt under trädgränsen och det finns gott om trevliga pister som leder ner i byn genom skogen. Här finns även goda möjligheter för offpist i skogsterräng.

Montgenèvre

I liftkortet så ingår även en dag i franska Montgenèvre som bjuder på lite snällare åkning men även riktigt bra offpistmöjligheter. Här är majoriteten av pisterna blåa och röda. Byn har ett läckert gammalt fort som man kan se från ett flertal av pisterna.

Vi rekommenderar verkligen att man spenderar en dag här under sin vecka.

Samtliga övriga skidområden i Via Lattea är väl värda ett besök under en vecka i Sauze d'Oulx då de alla skiljer sig en del från varandra. Med ett så här stort skidområde tycker vi att man ska passa på att utforska så mycket som möjligt.

  • Filter:
Få vägbeskrivning
031-16 59 00
LionAlpin