Boka din skidresa för påsk hos Lion Alpin

Vill du och familjen spendera påsklovet på skidor? Tro det eller ej, Europas största bergskedja passar faktiskt perfekt för både stora som små. Upplev Alperna från deras bästa sida samtidigt som du och familjen får miljöombytet ni längtat efter. Njut av god mat, relax, after-ski och flera andra spännande aktiviteter. Inte minst får du känna solens varma strålar mot din kind när du svischar ner för pisten till utsikten av Alpernas magiska bergstoppar. Boka en alpresa med familjen hos Lion Alpin för oförglömlig skidåkning under påsklovet.

Res till Alperna under påsklovet

Omgivna av förtrollande bergstoppar, dalar och natur kan du och din familj lära känna en annan kultur, ta del av spännande matupplevelser och delta i nervkittlande aktiviteter. Kanske kan du även få chans träna på de språkkunskaper som ligger nerpackade i resväskan från skolåren? Medans Lion Alpin tar hand om allt vad planering heter kan du och din familj fokusera på allt det roliga.

Alperna har någonting för alla. Letar du kanske efter en utmaning som utvecklar dina skidkunskaper? På vissa destinationer kan du som är modig prova på spännande glaciärskidåkning och offpist. För dig som är mindre erfaren finns det svenska skidinstruktörer på de flesta orter, för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen.

Oavsett om du din familj söker barnvänliga skidbackar eller redan är verkliga skidgurus, får ni uppleva de vackraste bergstopparna till utsikten av förtrollande alpdalar - i en skidbacke som passar er. Slipp valet och kvalet mellan sol- och skidsemester, genom Lion Alpin fyller du påsklovet med båda två.

Skidorterna att fira påsk på i Alperna

Ischgl i Österrike

Ischgl i Österrike är ett säkert val för dig som vill ha en trygg och smidig skidsemester med familjen, men samtidigt önskar att maximera upplevelserna under påsklovet.

I Ischgl samlas vitt skilda skidåkare, här väljer du bland klassisk skidåkning, offpist och freestyle, där majoriteten av pisterna ligger på över 200 meters höjd. Eftersom att Ischgls liftsystem är ett av Österrikes mest moderna är långa liftköer i princip ett minne blott, vilket ger dig tid till ännu mer skidåkning. Österrikiska Ischgl ligger granne med schweiziska Samnaun som är en tullfri zon. Med det sagt kan du och familjen enkelt ta er dit på skidor för lite shopping som omväxling från de 238 km sammanhängande pister Ischgl erbjuder.

Efter backen kan du ta med familjen för att stimulera smaklökarna på någon av alla de kulinariska restauranger och caféer som det finns i byn. Det finns även möjlighet att uppleva Ischgls berömda afterski som utspelar sig i riktig österrikisk anda. När du och familjen behöver en paus från pjäxorna, matupplevelserna och festligheterna finns det avkopplande spa- och wellness avdelningar att ladda om batterierna på. Ta med din familj till Ischgl för en njutfull skidsemester under påsklovet.

 

 

 

Livigno i Italien

Vill du ta med familjen till Alpernas mest snö- och solsäkra resmål? Livigno är destinationen för dig som är ute efter riktig alpkänsla under påsklovet 2022. Med utmärkelsen att vara Italiens bästa skidort finns det mängder med pister och längdspår för dig och din familj att upptäcka under skidsemestern. 


Som komplement till all skidåkning erbjuder Livigno flera andra aktiviteter för både den yngre och äldre generationen. Låter smakrika italienska ostar, tapasrätter och ljuvlig italiensk glass lockande? Då ska du ta med familjen till det kulinariska lokala mejeriet. Adrenalinkickar och hänförande upplevelser finns det också för den i ditt sällskap som har åldern inne, varför inte prova på paragliding eller njuta av den oslagbara alputsikten på en snöskotertur? I stadens utkant finns även ett vattenland med spa, fitness och lekavdelning. Perfekt för dig som vill vila pjäxtrötta fötter eller låta barnen göra av med dagens sista energi.

Spendera påsken bland vita berg med långa breda pister, italiensk mat och roliga aktiviteter i Livigno.

 

 

St.Anton i Österrike

Vad sägs om att spendera påsklovet på en av världens första skidorter? Då ska du ta med familjen till St.Anton i Österrike - en alpstad med anor från tidigt 1900-tal. Med 305 km välpreparerade pister och 200 offpist-backar finns det förmodligen mer skidåkning än vad du och din familj kommer att hinna med under påskveckan.

Förutom St.Antons alla skidbackar erbjuder staden ett brett och spännande aktivitetsutbud för både stora och små besökare. Du kan till exempel varva skidåkningen med bowling, klättring, tennis och squash. Eller varför inte ta med barnen på en klassisk österrikisk afterski i skidbacken? Om det är klar väderlek borde du ta med familjen till toppberget Valluga, där kan ni skymta Österrike, Lichtenstein, Italien, Schweiz och Tyskland på samma gång. Om någon i ditt sällskap är historieintresserad finns det även ett museum om skidåkningens historia att fascineras av.

Efter en lång dag fylld med skidåkning och aktiviteter har du gjort dig förtjänt av ett besök på Arlberg-well. Där kan du bland annat sjunka ner i upphettade pooler och vila dina skidtrötta muskler till utsikten av vackra alptoppar. Bo mitt i smeten eller tyst och lugnt i Alpernas klassiska men sagolika St.Anton.

 

 

Få allt detta på din skidresa under påsklovet

När du bokar en paketresa med oss tar vi över rodret för ett tag. På våra skidorter får du som förälder en välbehövd paus i vardagen, dina barn får upptäcka nya platser och kulturer samtidigt som ni som familj skapar fler oförglömliga minnen tillsammans.

I en skidresa med Lion Alpin ingår alltid: 

  • Liftkort och transfer
  • 24/7 guideservice
  • Trygghetsgaranti utan extra kostnad
  • En researrangör med över 30 års erfarenhet

När du reser med Lion Alpins egna Alpeffect hotels får du bland annat halvpension, bastu och barnrabatt upp till 15 år.

Oavsett om du vill ha en klassisk skidsemester, söker alpernas bästa offpist eller bara vill fylla påsklovet med spännande upplevelser omgiven av förtrollande alpberg - bokar du alltid billiga skidresor hos oss. 

031-16 59 00
LionAlpin